• bsm

    dermaroller, erfarenhet?

    Hejsan. Hur går det för er?:D

  • bsm

    Jag tror att man inte ska trycka för hårt när man rollar så att man inte gör huden sämre. Det finns faktiskt tyvärr exempel på folk som förstört sin hud när de rollat för hårt eller ofta har jag hört talas om. Vet inte om det stämmer dock. Har även läst på internet om nån som fick pigmentfläckar. Kan man verkligen förstöra huden om man rollar för ofta eller för hårt? Berätta om era erfarenheter. 

    Jag tror dock inte heller att man ska trycka för löst för jag tror att nålarna måste komma ner en bit i huden för att producera ny och fräsh hud. Om man kör löst, hur ska man då sätta igång produktionen av ny hy? Jag har hört att nålarna måste ner en bit i huden då. Vad har ni för erdarenheter?   

    Hur ska man veta att man trycker lagom? inte för löst och inte för hårt? Man vill ju få bort bristningarna men inte göra huden sämre!;)

    Sedan säger ju alla olika om hur ofta man ska rolla. Vissa säger ju att de rollar jätteofta, typ varje dag eller varannan dag i en vecka och sedan låter huden vila i 2veckor eller så. Det finns de som gjort så som säger att de har fått jättebra resultat och lyckats få bort mycket bristningar medans vissa andra säger att man inte ska rolla för ofta. Många påstår ju oxå att man max ska rolla en gång i månaden.

    För mig känns det bäst att rolla en gång var 3e eller 4e vecka för jag tänker som så att huden tar lång tid att läka. Även fast huden ser frisk ut behöver det inte betyda att alla 3 hudlager har hunnit läka.  Detta e vad jag tror. För jag har hört att det ska ta ungefär 3-4veckor för huden att läka och producera ny hud. Om man då rollar varannan dag så antar jag därför att man förstör huden eftersom man inte ger huden tid att läka.

    Jag har också hört att en dermaroller går ju ut på princip samma sak som en fraxelbehandling, eller båda skapar ju små hål som huden måste läka. Dermarollern gör det med nålar medan fraxel gör det med laser om jag förstått saken rätt?! Och om man gör en fraxelbehandling så gör de det bara en gång och sedan måste man vänta minst 4-6 veckor beroende på hudtyp. :O    

    Jag vill ju verkligen få bort mina bristningar men vill ju att huden ska hinna läka och hinna producera ny hud innan jag gör hål i den igen, annars lär ju huden bara bli förstörd?!!

    eller??      

  • bsm

    Ja vad kul Felicia!! jättekul om du la upp bilder:) och om fler också gjorde det.

    Vad kul att du fått resultat Flashbulb. Fortsätt gärna berätta hur det går för er :D:D

    och alla andra också såklart !    

  • bsm

    tack. så himla svårt att veta vilken som e bäst =( så enda sättet e väl att pröva sig fram.

  • bsm

    jag håller med EhjärtarP att det vore jättekul och pappande om fler kunde lägga ut bilder. Jag ska se om jag själv också kanske kan göra det sen :P men har rollat bara en gång hittills och har inte sett resultat än, inte mkt iaf så onödigt att lägga ut än för mig... rollar på vita bristningar så det lär ju krävas mkt tålamod.

    nån mer som rollat eller rollar på vita bristningar? hur går det för er? =) nyfiken...
    jag ska köpa en kräm som innehåller a, e och c vitamin samt aloevera !;P hoppas den hjälper.

    Jättebra partouze att du lägger upp bilder:) säg till när du lagt upp!
    kramar , M       

  • bsm

    tyvärr har jag inte tagit några men skulle ju va bra så att man verkligen ser skillnaden.

    rollar du på vita eller röda bristningar? hur ofta rollar du felicia?  

  • bsm

    du har ju inte skrivt så mkt i din blogg dermarollern, inte när jag kikade åtminstonne. :P kan du inte lägga ut lite bilder på dina egna resultat? (såg bara andras) vore skoj.

  • bsm

    föresten hörni,,
     
    när jag kollar 15dagar efter att jag rollat mitt högra lår så ser jag att huden där har lite streck kvar från dermarollern där jag rollat och huden ser lite mörkare ut där pågrund av att jag gör ett litet tryck när jag rollar så det blir streck som fortfarande är kvar... blir det så för er också?

    däremot syns det inte streck så på ett annat ställe där jag rollade för ca 4veckor sedan sist. antar att strecken hunnit försvinna där med tiden eftersom jag låtit huden vila.

     måste man vänta i 4veckor tills strecken försvunnit innan man rollar igen?:O tycker att det syns märken ganska långt tag efter att jag rollat lixom.. som jag sa, på låret syns det fortfarande streck efter 15dagar att jag inte rollat...

    hur gör ni? :)

    p.s. tycker att mina vita bristningar är mindre synliga :) (har enbart rollat på vita bristningar)

    kramar     

  • bsm

    härligt att höra!:) själv ska jag på konsultation för carboxy!! de ska tydligen lyckas få bort bristningar 40-70% som e vita och röda upp till 100%! :D

    ska bli spännande... om det verkar lovande tänker jag prova metoden.  

  • bsm

    föresten, nu är det 12dagar sedan jag rollade sist och jag tycker att området där jag rollat på ser huden mörkare ut..

    varför  blir det så?? försvinner det sedan? (alltså huden ser mörkare ut om man tittar  i solljus eller bra ljus) 

  • bsm

    Har ni föresten hört talas om en ny metod i Sverige som heter carboxy??

    Jag behandlar mig med den mot vita bristningar och har gjort min första behandling av 6 än så länge...

    man kan få bort röda bristningar upp till 100% har jag hört och vita 40-70% :)

    kände att jag vill få bra resultat fort så tänkte ge carboxy en chans och se om det funkar!       

  • bsm

    partouze: Hejsan! : ) Jag har gjort på Söders spa. Fick ett paketpris på 4000kr för 6grr..

    Men det beror ju på hur mycket bristningar man har, hur stort området e man ska behandla osv kan jag tänka mig.

  • bsm

    åå lägg upp bilder :) 

    rollade du på vita eller röda bristningar deac ? 

Svar på tråden dermaroller, erfarenhet?