• Hemliga damen

    Ersättning för vård/äggdonation utomlands?

    Bra försök Cecini! Kaprifol- det är nog inget som har ändrats så vitt jag också kan förstå. Bara att de har funnit ett sätt att komma runt det. Mycket intressant att blanketten ändrats. Och sörj inte de där 100 000 även om det är mycket pengar. Du har förärats the greatest gift of all i din dotter Som FK-handläggaren sa, överklaga! De behöver bombarderas med överklaganden. Och poängen advokaten ger är användbar känns det som.

  • Hemliga damen

    Och idag kom mitt avslag. Det är rent komiskt att de hänvisar till fördraget i båda mina beslut, med olika utslag. Har inga förhoppningar om pengar men de ska inte komma undan hur lätt som helst. Lycka till Tracy!

  • Hemliga damen

    Jag sa på telefon att donatorn var anonym och skickade aldrig in någon komplettering. Det framgår i deras beslut. Måste nu överklaga den här veckan. Önskar jag kunde inviga juristen på jobbet i detta, hon skulle älska att ta fighten och jag skulle få till lagvrängardelen mycket bättre än vad jag lyckas med nu. Men jag gör ett försök med att lyfta fram likabehandlingsprincipen, att FK anser beslutet stämma överens med EU-domstolens tidigare beslut trots att det inte prövats där, möjligheten att ansöka om ersättning för vård i två år efter behandling, rättsosäker ärendehantering, informationsbrist om ändring av tolkning.... Någon som skrivit redan?

  • Hemliga damen

    Bra att du är igång Tracy. Komplettera! Fast jag fattar inte heller. Någon som är bra på att läsa paragrafer? Fick tillbaka min blanka överklagan igår och skall plita färdigt på underlaget. Svårt som sjutton.

  • Hemliga damen

    Har funnit ett remssyttrande från FK från 2012-06-01 om en lagändring. Så som jag förstår det vill man ha till en skrivning som gör det tydligare för dem att hänvisa till lagen. Läs! www.forsakringskassan.se/wps/wcm/connect/a7d04a18-6def-470f-b886-5e48ed3084dc/rem021754_12.pdf I mitten av dokumentet blir det riktigt intressant.. Tack Kaprifol för inspirationen. Det var tack vare dig jag började googla och fann den här.

  • Hemliga damen

    Jag önskade jag hade kunnat ha använt mig av en kollega som är jurist för kunna använda rätt terminologi. Nu blev det mest ett överklagande för överklagandets skull och jag har inga stora förväntningar på att det ska gå igenom. Återkommer med utslaget.

  • Hemliga damen

    Kolla i tråden eller gå in på kassans webbsida. Vi har tidigare fått för anonyma men de har ändrat sig. Läser du tråden förstår du att vi överklagat Ersättning har inte varit för resa och boende endt behandlingar och medicin. Har ingen erfarenhet av Finland men många har åkt till Avas kliniker.

  • Hemliga damen

    Mirakel- var inte rädd. Saknar de någon info begär de komplettering. Och åldern ska inte vara något problem. Ska bli intressant att se hur FK ska få till det i det avseendet, vad jag förstått finns det inget lagutrymme för det. Olika landsting gör olika och privata bestämmer ju själva vad de finnet lämpligt. Gold-ja de tar god tid på sig att svåra. Jag väntar också

  • Hemliga damen

    Jag var över 43 när jag fick ersättning. Men det är 1 år sen i jan/feb.

    Jag överklagade ju och har sedan dess fått yttra mig till förvaltningsrätten en gång. FK har kompletterat sitt yttrande och jag får nu yttra mig igen. De kör stenhårt på barnets rätt och att deras uppfattning är ett tillåtet undantag från den fria rörligheten av tjänster.  

  • Hemliga damen

    Sissan- läs igenom tråden så kan du se hur vi resonerat när vi överklagat. Jag hyser inget hopp om att vinna detta eftersom jag inte har någon jurist som hjälper mig att svänga mig med orden och lagarna men jag vill inte lägga mig platt bara.

  • Hemliga damen

    Vill bara berätta att vi fick avslag. Harinte orkat läsa igenom domen mer än att de kör på med sitt etikspår om barnets rätt samt att de inte tar ställning till hur FK har handlagt ärendet rent administrativt eftersom det inte var det som var frågan.... Vilket innebär att jag m a o inte har ett mål i den frågan. Orkar inte kämpa för jag har inte juridikkunskapen, hade jag den så vore det lättare. Jag får lägga energin på annat. Men jag tycker fortfarande att deras hantering inte är rättssäker.

Svar på tråden Ersättning för vård/äggdonation utomlands?