• The75

    ÄD gravida latte mammor i stockholm

    Tänkte vi ÄD gravida stockholmare skulle ha någonstans att träffas och prata om allt från våra graviditeter till framtiden.
    Vi gjorde vår ÄD på Ava i Riga men om du gjort din utomlands eller här hemma spelar ingen roll ni är alla välkomna.
    Vi har BF 110728 men eftersom vi denna gång vill ha planerat snitt och det sker 39+0 så kommer vår pojke 110721 om allt går enligt planerna
    Vi går på MamaMia på Karlavägen där är dom toppen och att jag denna gång gjort ÄD är inget konstigt för dom,dom vet precis vad som behöver göras och det känns tryggt att dom har  erfarenhet i ämnet.
    Vi kommer vecka 24 få göra NOTCH UL och se att flödet i dom två stora blodkärlen som förser livmodern med blod fungerar som dom ska.

    Skulle gärna träffas när dom små har kommit för att  fika och ta långa sköna promender i stockholm

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-05-01 09:08
    ÄD-GRAVIDA LATTEMAMMORS I STOCKHOLM
    BF
    Sommarbebis201105: BF 2011-05-30
    Tea75: BF 2011-07-28, snitt 2011-07-20
    Silkes: BF 2011-08-01
    Paltkoma: BF 2011-08-16.
    Emmylou: BF 2011-08-21.
    Tabasco: BF 2011-08-27.
    Memaja: BF 2011-08-27: Väntar tvillingar
    Nidra: BF 2011-10-11.väntar Tvillingar.
    Villsågärna38: BF 2011-11-28
    Pussesnuttan:BF runt Lucia,tvillingar.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-05-07 08:00
    ÄD-GRAVIDA LATTEMAMMORS I STOCKHOLM
    BF
    Sommarbebis201105: BF 2011-05-30
    Tea75: BF 2011-07-28,snitt 2011-07-20
    Silkes: BF 2011-08-01
    Paltkoma: BF 2011-08-16
    Emmylou: BF 2011-08-21
    Tabasco: BF 2011-08-27
    Memaja: BF 2011-08-27 Väntar tvillingar
    Nidra: BF 2011-10-11 Tvillingar
    Pussesnuttan: BF runt Lucia,tvillingar

  • Svar på tråden ÄD gravida latte mammor i stockholm
  • Memaja

    Hej, hej,

    Nu har jag också hittat hit!
    Jag har gjort ÄD i Riga och har planerad BF 110827 men eftersom det är tvillingar så blir det nog tidigare.
    Jag går också på MamaMia på Karlavägen och är så nöjda med, min barnmorska är helt suverän. T ex så ringde hon mig igår och ville prata lite inför en planerad resa jag ska göra. Jag hade inte frågat något till henne som hon skulle ta reda på utan det hade hon gjort i alla fall och t o m pratat med min gynekolog för alla kolla upp lite saker innan hon ringde mig. Helt fantastiskt!

    Eftersom jag väntar tvillingar har jag ikväll varit på en förberedande föräldrakurs för tvilling. Lite skrämmande men ändå väldigt nyttigt och bra. Bara en sådan sak som dubbelamning vet jag mer om nu... (puh!)

  • The75

    Hi hi ja det där med att dubbelamning är lite meckigt men det går och sparar massa tid kan jag tillägga :O)

    Jag gick på MamaMia vid min förra graviditet och kände direkt när jag blev gravid igen att jag ville gå där även denna gång och det är så skönt att dom har allt under samma tak.

    Såg du repotaget som Leia83 har gjort i sydsvenskan?det märks att man är gravid :O) satt för mej själv och grät en bra stund efter :O)

    From nästa vecka kommer jag gå till BM varanan vecka för att hålla lite extra koll,det känns skönt :O)

  • Memaja

    Hahaha, det där med tårarna och hormonerna är ett fantastiskt fenomen. Jepp, jag såg hennes reportage och en lite tår kom för mig också. Men sedan såg jag en program på tv om gravida med enäggstvillingar som hade komplikationer då den ena tvilling tog all näring mm och det andra fostret fick nästan ingenting och hur man då gjorde en stickhålsoperation för att bränna en del ådror som skulle stoppa detta. Herregud vad jag grät, satt i soffan och hulkade för mig själv. Tack och lov har jag ju tvåäggstvillingar så det behöver jag iaf inte oroa mig för.

    Är det redan dags för dig att börja gå till BM varannan vecka, wow vad tiden går fort. Själv fick jag värsta smärtorna i huvudet för en vecka sedan och blev inlagd på neurologen för observation och tester. Det visade sig att det "bara" var migrän (som jag inte har haft tidigare) och att man kan få det när man är gravid (tackar, tackar...). Så i nästa vecka ska jag gå till specialistmödravården på Karolinska för att göra en uppföljning och då kommer de även att besluta om jag även måste går där också för uppföljningar. Fast det känns ändå bra att de vill ha koll på en.

    Ha en skön helg!

  • Memaja

    Kom på en sak, även om det skiljer en månad i BF mellan oss så finns chansen att vi kommer att föda ungefär samtidigt. Om allt går bra med mina tvillingar så brukar man ju inte gå full tid utan oftast kommer de runt vecka 37 (om inte ännu tidigare...)

  • The75

    Hej
    Memaja just nu gråter jag för minsta lilla ett skadat djur på tv en sött baby allt möjligt :0)
    Och så har du fått migrän oxå inte kul alls jag har det oxå och det känns som huvudet ska sprängas av trycket och så fort jag försöker röra på huvudet så kräks jag blä inte kul inte kul, då tar jag min tillflykt till badrummet lägger mej på badrums mattan med en stor handduk över mej en hink på sidan på med golvvärmen och släcker lampan och bara lider i timmar sen måste jag sova jag blir helt slut mitt värsta anfall höll i sig i 48 timmar jag var helt slut i en vecka efter :0(
    Jag gick på spec. MV förra gången då mitt blodtryck mot slutet av graviditeten bara sjönk och jag var ständigt yr och yrslig med dom var jätte bra där :0)
    Nej nu ska jag äta lite frukost,sen måsta man ut och njuta av solen :0)

  • Tabasco1

    Hej!

    Nu har jag också hittat hit.
    Jag är nyss hemkommen från skidsemester i Åre. Det har varit jätte skönt med lite ledighet och härliga skidturer i längdspåren.

    Jag har gjort ÄD på AVA i Åbo och har BF 11-08-27 (samma dag som dig Memaja). Jag går hos MVC i Skärholmen. Ska dit 18:e april nästa gång. NOTCH UL verkar vara en bra idé som ni planerar Tea75. Jag tycker inte att min mage har växt så mycket. Det syns knappt att jag är gravid. Fast jag kan inte knäppa mina trångaste jeans längre. Så jag köpte ett par jeans med resår i midjan på Axelssons. Så nu kan magen växa ifred.

    Nej nu ska jag gå och lägga mig. Det är första dagen efter semestern i morgon och det kommer att ligga massor att göra på mitt skrivbord.

  • The75

    Välkommen hit Tabasco :0)
    Låter härligt med semester, Åre lockar mej inte men 3-4 i Thailand skulle jag inte tacka nej till men det får nog lov att vänta till efter BF
    NOTCH UL får man alltid göra om man gjort ÄD och går på Mamamia det hör tydligen till.
    Kul att vi alla ligger ganska nära varandra med BF.
    På mej syns det tydligt att jag är gravid mina vanliga byxor kommer jag definitivt inte i jag börjar bli ganska stor men det beror säkert på att jag redan har barn och livmodern redan töjts ut en gång :0)

  • Paltkoma

    hej
    vilket bra trådinitiativ och tack för inbjudan tea, jag vill gärna ansluta! roligt att vi är flera som väntar ungefär samtidigt i sommar.

    vi har gjort ÄD på Ava Åbo och jag har BF 110816. jag går på specialistmödravård på odenplan ultragyn. har hört mkt positivt om dem, jag har bara träffat min BM en gång och fick tyvärr inga jättebra vibbar av henne. men det känns bra att gå där eftersom de har all kompetens o UL-utrustning mm. ska på RUL på måndag vilket ska bli spännande. därefter blir BM-möte nr 2. får se hur det känns då. så de tätare kontrollerna börjar så snart tea?

    spännande med tvillingar memaja! men trist med migrän, det kan vara hemskt!! jag har själv migrän emellanåt o det är inte kul men nu känner jag igen smärtan. tyvärr får man ju inte ta de vanliga migränmedicinerna när man är gravid men Koffazon är ok och fungerar för mig. Har de berättat det när du varit i kontakt med mottagningen?

    vad sa din BM ang resan Memaja? är lite nyfiken, vi har en planerad resa som skulle innebära 10 h flyg när jag är i vecka 22-24. har försökt kolla om det är att rekommendera el om det är bättre att avstå. flygbolagen har ju inga restriktioner så tidigt utan det är mer vad läkare o BM säger som jag inte riktigt har fått koll på.

  • Memaja

    Hej Paltkoma och välkommen hit,

    Jag har kollat upp med de olika flygbolaget och för dem är det OK att flyga när man är i vecka 18-20 (som jag är i), även om jag väntar tvillingar. Men min BM rekommenderade att ha med ett intyg ifrån henne/läkaren som visar att man är frisk annars och vilket datum på planerad födsel. Detta ska endast visa om de frågar något om graviditeten, inte annars, för då kan de bli suspekta att det skulle vara något fel på än. När man flyger så länge finns det ju alltid en risk för blodpropp även för alla andra, så förutom att hon rekommenderade att ha stödstrumpor och dricka mycket vätska före och under flygningen är det superviktigt för oss gravida att röra på oss under resan (som oftast kanske inte är något problem med alla frekventa toalettbesök) men även EFTER resan då man också kan få en propp. Så när man har flygit färdigt ska man inte bara gå och lägga sig och vila direkt utan vara uppe och röra på sig och även tänka på detta 1-2 dagar efter flygresan. Sedan rekommenderade även min gynekolog/läkare att även ta en ½ magnecyl innan man går på planet, då det är blodförtunnande. Jag som flyger först ca 9 timmar och sedan ca 6 timmar till ska ta en halv tablett vid varje start, pga den långa flygtiden.

  • Paltkoma

    memaja - vilken bra info, tack. blodproppsrisken känner jag ju till men inte att det också är viktigt att röra på sig efter flygningen. bra. jag ska kolla upp det där mee magnecyl. jag tar trombyl vilket också är blodförtunnande, det kanske räcker.

Svar på tråden ÄD gravida latte mammor i stockholm