• Memaja

    ÄD gravida latte mammor i stockholm

    Hej, hej,

    Nu har jag också hittat hit!
    Jag har gjort ÄD i Riga och har planerad BF 110827 men eftersom det är tvillingar så blir det nog tidigare.
    Jag går också på MamaMia på Karlavägen och är så nöjda med, min barnmorska är helt suverän. T ex så ringde hon mig igår och ville prata lite inför en planerad resa jag ska göra. Jag hade inte frågat något till henne som hon skulle ta reda på utan det hade hon gjort i alla fall och t o m pratat med min gynekolog för alla kolla upp lite saker innan hon ringde mig. Helt fantastiskt!

    Eftersom jag väntar tvillingar har jag ikväll varit på en förberedande föräldrakurs för tvilling. Lite skrämmande men ändå väldigt nyttigt och bra. Bara en sådan sak som dubbelamning vet jag mer om nu... (puh!)

  • Memaja

    Hahaha, det där med tårarna och hormonerna är ett fantastiskt fenomen. Jepp, jag såg hennes reportage och en lite tår kom för mig också. Men sedan såg jag en program på tv om gravida med enäggstvillingar som hade komplikationer då den ena tvilling tog all näring mm och det andra fostret fick nästan ingenting och hur man då gjorde en stickhålsoperation för att bränna en del ådror som skulle stoppa detta. Herregud vad jag grät, satt i soffan och hulkade för mig själv. Tack och lov har jag ju tvåäggstvillingar så det behöver jag iaf inte oroa mig för.

    Är det redan dags för dig att börja gå till BM varannan vecka, wow vad tiden går fort. Själv fick jag värsta smärtorna i huvudet för en vecka sedan och blev inlagd på neurologen för observation och tester. Det visade sig att det "bara" var migrän (som jag inte har haft tidigare) och att man kan få det när man är gravid (tackar, tackar...). Så i nästa vecka ska jag gå till specialistmödravården på Karolinska för att göra en uppföljning och då kommer de även att besluta om jag även måste går där också för uppföljningar. Fast det känns ändå bra att de vill ha koll på en.

    Ha en skön helg!

  • Memaja

    Kom på en sak, även om det skiljer en månad i BF mellan oss så finns chansen att vi kommer att föda ungefär samtidigt. Om allt går bra med mina tvillingar så brukar man ju inte gå full tid utan oftast kommer de runt vecka 37 (om inte ännu tidigare...)

  • Memaja

    Hej Paltkoma och välkommen hit,

    Jag har kollat upp med de olika flygbolaget och för dem är det OK att flyga när man är i vecka 18-20 (som jag är i), även om jag väntar tvillingar. Men min BM rekommenderade att ha med ett intyg ifrån henne/läkaren som visar att man är frisk annars och vilket datum på planerad födsel. Detta ska endast visa om de frågar något om graviditeten, inte annars, för då kan de bli suspekta att det skulle vara något fel på än. När man flyger så länge finns det ju alltid en risk för blodpropp även för alla andra, så förutom att hon rekommenderade att ha stödstrumpor och dricka mycket vätska före och under flygningen är det superviktigt för oss gravida att röra på oss under resan (som oftast kanske inte är något problem med alla frekventa toalettbesök) men även EFTER resan då man också kan få en propp. Så när man har flygit färdigt ska man inte bara gå och lägga sig och vila direkt utan vara uppe och röra på sig och även tänka på detta 1-2 dagar efter flygresan. Sedan rekommenderade även min gynekolog/läkare att även ta en ½ magnecyl innan man går på planet, då det är blodförtunnande. Jag som flyger först ca 9 timmar och sedan ca 6 timmar till ska ta en halv tablett vid varje start, pga den långa flygtiden.

  • Memaja

    Paltoma, om du äter blodförtunnande (Trombyl) så behöver du inte ta någon Magnecyl, då har du bra hjälp där redan. Och nej, jag visste inte heller att man måste röra på sig efter flygningen och ändå har jag rest supermycket och varit så nöjd där jag har suttit med mina stödstrumpor och druckit massor med vätska.

    Tea, det är samma sak, resor har varit en stor del i mitt liv, både privat och med jobbet, så detta blir den sista resan på ett tag för mig, men jag håller med dig, det är det värt. Den här gången blir det till Kalifornien för att hälsa på släkt och vänner. Jag hade väl tänkte lite på att kunna resa lite senare i mammaledigheten men då jag väntar tvillingar och är ensam känns det inte lika självklart längre. Har ni bestämt vart ni ska resa under er föräldraledighet?

  • Memaja

    Paltkoma, jepp jag kör det här racet själv. Har fyllt 40 och kom fram till att man och relation kan vänta men inte barn och efter att ha gjort testar att både äggkvalitet och äggreserven var dåligt bestämde jag mig att gå direkt på att testa ÄD. Självklart tänkte jag igenom detta mycket och länge och efter att ha få bekräftat att min familj och närmsta vänner verkligen vill hjälpa mig och stötta mig så beslöt jag mig för att köra. Och nu sitter jag här i soffan och blir allt större och större och väntar tvillingar. I början var jag lite orolig över att jag väntade två men snabbt kom jag fram till att OK, det kan bli väldigt jobbigt i början  men man får ju även så mycket energi av barn och sedan har de varandra, de kommer få ett syskon och det känns verkligen så bra.

    Tea, i helgen tömde jag nästan min garderob - hejdå alla jeans, byxor, kjol etc på ett lååångt tag.... Men sedan gick jag förbi Salt (som bl a finns på Drottninggatan) och de hade faktiskt flera fina tunikor och klänningar som man kan ha även som gravid. Kolla där!

    Hur mår ni? Själv har mitt morgonillamående nästan helt försvunnit sedan jag fick min migränattack för ett par veckor sedan. Men istället mår jag dåligt ibland på kvällarna och då slutar det oftast med hosta som går över i kräkningar. NU? jag som trodde och har läst att man typ ska må som bäst nu efter vecka 17 men inte då. Låg nu ikväll och uppskattade igen att jag har golvvärme i badrummet... Men jag ska inte klaga, det händer bara ca 1 gång per vecka och man kan visst må så mycket sämre när man väntar tvillingar.

  • Memaja

    Ni är för gulliga - tack för all pepp! Jaa, jag tycker också att det känns helrätt.

    Har ni bestämt var ni ska föda? Jag var hos spec.mv på KS i fredags för att ta en extra koll efter mitt migränanfall och då frågade de om jag skulle föda där... Jag har jag ju bara träffat min BM 2 ggr och det var ganska så länge sedan och då pratade vi inte alls om det. Jag funderar på BB Stockholm då jag har hört så mkt positivt om det... Hade hoppats på att de skulle göra ett UL så att jag fick se de små pyrena men det blev det tyvärr inte. Bara en massa blodprov och sedan så besämde läkaren att det var nog bäst för mig att jag skulle börja äta Trombyl som skulle hjälpa mot huvudvärk och även motverka migränattacker. (Mao behöver jag inte nu inte ta någon Magnecyl på flyget )

    En dag kvar och sedan är det "Hello Sunny California" Åh, det ska bli så skönt! Fast nu i helgen har det ju varit toppenväder här hemma. Idag var jag med familjen på Bockholmen och åt brunch, riktigt mysigt!

  • Memaja
    Nidra skrev 2011-04-06 19:13:44 följande:
    Lägger också in mig på listan.

    Idag gick jag en sväng på stan och köpte lite mammakläder Glad. Ett par svarta tights på HM och en jeanskjol på polarn o pyret. Köpte även lite nya BH:ar då jag har vuxit ur alla mina andra.

    ÄD-GRAVIDA LATTEMAMMORS LISTA
    BF  Gravid
    Sommarbebis201105: BF 2011-05-30 Första försöket med ÄD
    Tea75: BF 2011-07-28,  snitt troligen v 39+0
    Silkes: BF 2011-08-01, Första försöket med ÄD och första graviditeten, 4 tidigare IVF:er
    Paltkoma: BF 2011-08-16. Första försök med ÄD
    Emmylou: BF 2011-08-21. 2:a ÄD- en son efter 1:a.
    Tabasco: BF 2011-08-27. Första försöket med ÄD och första graviditeten
    Nidra: BF 2011-10-11. Nionde försöket, fjärde graviditeten. Tvillingar.
    Villsågärna38: BF 2011-11-28, femte ÄD, tidigare sex ivf.
    Hej Nidra och välkommen hit till Gravida ÄD lattemammor!

    Jag väntar ju också tvillingar, är nu i vecka 20 och vill tipsa dig om att Svenska Tvillingklubben har en förberedande tvillingföräldraseminarium som jag tyckte var nyttigt att gå på. Du kan läsa mer på deras hemsida: www.tvillingklubben.se
  • Memaja

    Då lägger jag också upp mig på listan

    ÄD-GRAVIDA LATTEMAMMORS I STOCKHOLM
    BF  Gravid
    Sommarbebis201105: BF 2011-05-30 Första försöket med ÄD
    Tea75: BF 2011-07-28,  snitt troligen v 39+0
    Silkes: BF 2011-08-01, Första försöket med ÄD och första graviditeten, 4 tidigare IVF:er
    Paltkoma: BF 2011-08-16. Första försök med ÄD
    Emmylou: BF 2011-08-21. 2:a ÄD- en son efter 1:a.
    Tabasco: BF 2011-08-27. Första försöket med ÄD och första graviditeten
    Memaja: BF 2011-08-27: Första försöket med ÅD och första graviditeten. Väntar tvillingar
    Nidra: BF 2011-10-11. Nionde försöket, fjärde graviditeten. Tvillingar.
    Villsågärna38: BF 2011-11-28, femte ÄD, tidigare sex ivf.

  • Memaja

    Har en fråga...

    Ni som också börjar närma er mitten av graviditeten, har ni bestämt vilken gravidförsäkring och bolag som ni ska ta eller har valt?

    Sedan kan jag berätta att jag nu är hemma ifrån USA igen och OJ vad mycket fina babysaker det fanns där. Och billiga!!! Det blev bl a  en vagga/babysitter och så har jag beställt en tvillingbarnvagn!!! Det blev en Mountain Buggy Duet vagn. Den har inte kommit ut än men ska släppas i slutet av april och kommer då vara marknadens smalaste tvillingvagn. Så spännande att få börja köpa lite grejer.

Svar på tråden ÄD gravida latte mammor i stockholm