Kornmjöl samma som Vetemjöl?
Kan man använda kornmjöl istället för vetemjöl?
Kan man använda kornmjöl istället för vetemjöl?
Näe? Det är ju mycket grövre.
Men om jag då ska baka lite bröd..haha ska inte berätta ingredienserna då jag lever på 0:- Meeen, vad händer om jag tar korn ist för vete?
Ja...testa, jag vet inte vad som händer. Kan du inte söka på recept med kornmjöl, då?
Kanske...ska testa!
nån annan som vet om det funkar bra med kornmjöl?
Tror att det är mindre gluten i korn än vete (obs vet ej säkert). I sådana fall reser sig inte brödet lika bra.
Kanske är det bättre att bara byta ut en del av vetemjölet mot korn?
Grejen är den att jag har inget vetemjöl hemma
Huvudsaken inte brödet blir bautastort eller superlitet. Kommer det bli ungefär som med vete? Nyttigare kanske
Sökte på kungsornen.se:
"Kornmjöl som mals av grovskalat korn innehåller kärna och grodd. Bröd bakat på Kornmjöl höjer sig inte om det inte blandas med vetemjöl. Därför passar det utmärkt till tunnbröd, både mjukt och hårt. Används som iblandningsmjöl av matbröd, men ockå till gröt och Pitepalt. Nyckelhålsmärkt (rikt på fibrer)"
Du får baka tunnbröd! Eller koka Pitepalt! Gott!
Men om jag inte blandar med vetemjöl då?
Haha..ja, tunnt lär det bli iaf!
Tack tack
Du kanske kan prova detta: hem.passagen.se/susbrom/RECEPT.HTM (osyrat kornbröd)