Inlägg från: cherrycupecake83 |Visa alla inlägg
  • cherrycupecake83

    Tycker Du att skånska är en ful dialekt?

    hade velat ha en "annat" knapp också för det beror helt på var ifrån de kommer.. skåne är stort!
    själv är jag och min familj ifrån Helsingborg och tycker att den dialekten är härlig likaså blekinge and so on.. men Malmö dialekt låter för bräkigt.. fast ifs ingen dialekt vart man än kommer ifrån i vårt avlånga land låter bra om man bräker på mer än vad man skall...

  • cherrycupecake83
    Seven Costanza skrev 2011-03-27 14:29:56 följande:
    Hmm, hur menar du nu? Du skriver "Skåne är stort" och börjar sedan prata om Helsingborgsdialekt och Blekinge jämfört med Malmödialekt... varför drar du in att Blekinge är härligt? Om du nu inte menar blekingska vilket ju åtminstone är en dialekt men ändå helt irrelevant. Den här tråden handlar om skånska. Om du tycker att skåningarna runt Bromölla pratar blekingska snarare än skånska så kan det ju vara sant, men då  hör ju ändå inte det hemma i en diskussion om skånskan..... Förvånad. Förstår inte vad ville ha sagt med "blekinge". Skåne ÄR stort men inte så stort att vi helt plötsligt tagit över Blekinge Flört. Men visst är Blekingedialekten annorlunda mot västskånskan, härlig håller jag dock inte precis med om.
    Jag menar att det beror ju på. Beror ju var i skåne man kommer ifrån .. jag kan då inte säga att skånska är fint beror ju helt på vilken ort man kommer ifrån... malmödialekten är minst attraktivt no offense! 
Svar på tråden Tycker Du att skånska är en ful dialekt?