enkelt recept på fläskfilé till potatisgratäng...
har en potatisgratäng i ugnen..
vill ha tips på något enkelt jag kan göra med fläskfilén jag ska ha till..
jag vill inte "bara" steka den
tack på förhand!
har en potatisgratäng i ugnen..
vill ha tips på något enkelt jag kan göra med fläskfilén jag ska ha till..
jag vill inte "bara" steka den
tack på förhand!
Fyll den med vitlöksost eller färska örter och skjutsa in i ugnen...
Här kommer ett på dubbelmarinerad fläskfilé (är jättegott men kanske inte så snabbt om gratängen står i ugnen, men spara och testa en annan gång )
Sen har jag ett gott på marinerad och helstekt fläskfilé, peston som jag serverar till är supergod (till allt!)
Sen ett recept som är god med all ljus filé men särskilt fläskfilé. Filé i grönpepprig boursinsås, och det funkar till potatisgratäng fast den här en egen sås. Om du vill så låt den bara stå inne lite längre så reduceras den såsen ner till bara ett "täcke".
nu har jag fyllt fläskfilén med naturell philadelphiaost och kryddat med vitlök,salt och peppar och franska örter...hoppas det blir gött =)
Hoppas det smakade bra
Det blev jättegott, kommer absolut göras förr gånger fast gå med crème bonjour vitlök !
Utöka det receptet med att linda bacon, eller någon kallrökt skinka.
En som är god just linda med är sådan där schwarzwaldschninken(eller nu hur det stavas).
Den är billig men smakar "rå" rätt lite, i det tillståndet skulle jag nästa påstå den är äcklig.
Men nått händer när man steker den, och då utvecklar en underbar smak, som passar perfekt till kyckling och fläskfile.
Kör fläskfilén hel späckad med vitlök och rosmarin.
Salta o peppra.
Kör i ugnen efter du brynt den i panna.
150 grader MAX på ugnen, upp till 65 grader innertemp. Låt vila 5-10 min.
Den här fläskfilén med oliver och fetaost är supergod: http://matochodla.blogspot.com/2010/02/flaskfile-i-tomatsas-med-fetaost-och.html