Inlägg från: Simba79 |Visa alla inlägg
  • Simba79

    Ni som nyligen adopterat från Colombia, hur lång väntetid?

    Vi blev medlemmar i AC i juni 2008 och fick börja samla papper till Colombia i höstas. Nu har vi våra papper i landet och väntar på barnbesked. De som fått barnbesked senaste tiden har oftast väntat ca 6 månader, ibland går det fortare och ibland tar det längre tid. Till viss del beror det på vilket barnhem man får.

    Är du med på Colombialistan? http://groups.google.com/group/adoption-colombia Där finns en hel del bra info

  • Simba79
    Enya70 skrev 2011-05-17 17:01:44 följande:
    Hej alla,

    Vi har nu stått i kö för Colombia i 6 månader och började på köplats 23 och har fortfarande köplats 23!!!
    Samtidigt har det kommit ca 14 barn från Colombia under tiden. Konstigt tycker jag. Är det så många som gått med i AC tidigare än oss (juni2009) som plötsligt meddelat intresse för Colombia eller vad händer?
    Ngn som vet?
    Till vissa länder får en ny familj starta upp med ansökan så snart en annan familj kommit hem, men så är det inte till Colombia. Ofta är det ett flertal familjer som startar upp ungefär samtidigt och det händer några gånger/år. Ibland får man veta direkt vilket barnhem ansökan ska skickas till och ibland vet man inte det förrän i slutet av papperssamlandet eller efter en tid i landet. Om man har medgivande för syskonpar, äldre barn eller barn med SN kan man få starta upp tidigare än om man har medgivande för ett yngre barn utan SN.

    Vi hade kötid från juni 2008 och fick starta upp i månadsskiften okt/nov förra året. För ett år sedan var vi också på ungefär 20:e plats i kön så det verkar vara ungefär samma. Jag skulle gissa att ni får starta upp i höst. 
     
  • Simba79
    Enya70 skrev 2011-05-17 20:13:29 följande:
    Tack Simba,

    Då förstås jag lite bättre. Vi har ett syskonmedgivande. Tydligen har de så många med syskonmedgivande som behövs redan i landet. Och det finns två par med syskonmedgivande före oss i kön. AC tror också vi kan starta upp i höst så det låter ju bra när du också säger det.

    Du skriver ni fick starta o okt-nov förra året. Jag gissar ni har era papper i landet nu? Skriv gärna och berätta mer.
    Kram o stort tack för svar Hjärta
    Våra papper skickades till Colombia i januari direkt efter julledigheterna och vi fick veta barnhem precis innan ansökan skickades iväg. Nu väntar vi på barnbesked. Det varierar en hel del hur lång tid det tar så vi vet inte hur länge vi behöver vänta... Men förhoppningsvis är det vår tur snart....
Svar på tråden Ni som nyligen adopterat från Colombia, hur lång väntetid?