Inlägg från: Ålen returns |Visa alla inlägg
  • Ålen returns

    Ni som nyligen adopterat från Colombia, hur lång väntetid?

    Hej TS! Vi fick starta vår ansökan ca 20 månader efter att vi ställde oss i kö. Från det att ansökan skickades tog det 4 månader tills vi fick barnbesked. Det var via de privata barnhemmen. All lycka på er fantastiska resa till att blir föräldrar!!

  • Ålen returns
    Kartella skrev 2011-05-04 19:12:56 följande:
    Hej! Jag undrar hur det fungerar när man får bb från Colombia. Jag tänkter på att medgivandeåldern som lägst är 0-3, får man veta åldern på barnet först vid bb eller lägger ICBF sökningarna i mer specifika åldrar tidigare? Kommer man kunna förbereda sig på ett spädbarn- 3 åring tidigare än bb?
    Hoppas ni förstår vad jag menar. Någon som vet? 

    Jag tror att barnhemme och ICBF i Colombia, brukar tänka att man ska matchas i ålder dvs unga barn till unga föräldrar. Så fungerade det däremot inte för oss. Vi fick en kille på 22 månader och vi var 32 resp 33 när vi fick BB. De familjer vi träffade på plats i Colombia var alla äldre än oss och hade fått yngre barn än oss (det fanns dock ett undantag). Med andra ord kan du inte veta och den personliga matchningen barn-föräldrar väger nog tyngre än åldern.

Svar på tråden Ni som nyligen adopterat från Colombia, hur lång väntetid?