• avilo

    Rökt lax till middag. Vilka tillbehör och sås tycker ni är godast till?

    Gärna flera förslag, tack!

  • Svar på tråden Rökt lax till middag. Vilka tillbehör och sås tycker ni är godast till?
  • Nena73

    Kokt potatis och romsås

    Kokt potatis med örtagårdssås

    Pressad potatis med hollandaisesås (eller hur det nu stavas)

  • Hoppfull84

    stuvad potatis med nyklipps gräslök. eller kokt färskpotatis och romsås mumma!

  • anju79

    Kokt potatis o en kall sås typ romsås. Sparris är gott till:)

  • Cherry09

    Här kommer ett förslag till:

    Ugnsbakade rotfrukter: morötter, potatis, sötpotatis, palsternacka. När de är klara i ugnen så blandar men dem med en röra av creme fraiche, dijonsenap, honung, salt o peppar. Ev vitlök också

  • avilo
    MammaBella skrev 2011-04-08 19:07:04 följande:
    Ts, vad blev det till slut?
    Det var inte i dag vi skulle ha denna rätten, så jag har inte bestämt mig riktigt ännu.

    Tack alla för bra förslag!

    Om någon har flera förslag på olika såser till lax, så mottages det gladerligen?Skrattande
    Romsås som flera föreslaget, är ju gott annars.
  • Bluemint

    Kall limesås gillar jag. Ta matlagningsyoghurt, pressa i lime och nån vitlöksklyfta. Lite salt och peppar och en skvätt honung. Man får smaka sig fram

  • Zanna1983

    Råstekt potatis och mimosasallad är såååå gott! Och en enkel sallad till :)

  • annzah

    Kokt potatis är godast tycker jag men pressad är också gott.

    Små gröna ärter.

    Och så nån smaskig kall sås. Min farfar brukade göra en jättefet men jättegod :D med majonnäs, grädde, ketchup och senap och massvis med dill. Låter vansinnigt men det var SÅ gott. Annars brukar vi göra romsås - crème fraiche eller gräddfil, en gnutta majonnäs, dill, kryddor som man vill och så röd caviar.


  • avilo
    annzah skrev 2011-04-09 17:47:39 följande:
    Kokt potatis är godast tycker jag men pressad är också gott.

    Små gröna ärter.

    Och så nån smaskig kall sås. Min farfar brukade göra en jättefet men jättegod :D med majonnäs, grädde, ketchup och senap och massvis med dill. Låter vansinnigt men det var SÅ gott. Annars brukar vi göra romsås - crème fraiche eller gräddfil, en gnutta majonnäs, dill, kryddor som man vill och så röd caviar.
    Tack! 
    Den feta såsen blir det. Har gjort ett smakprov.Skrattande
  • Elisalinn

    Hemrörd hovmästarsås, är alltid gott, annars romsås, eller varför inte köpa en påse dilldip och blanda med creme fraiche eller gräddfil. Citronaioli funkar också. Lycka till.

  • IsDimma

    Kokt potatis och hjortronsylt blandat med créme fraîche som sås.
    Och så en grön sallad.

  • klyban

    Har man en smakrik rökt lax, så tycker jag man ska göra laxen till hjälten i måltiden, och låta tillbehören vara lite mer subtila.

Svar på tråden Rökt lax till middag. Vilka tillbehör och sås tycker ni är godast till?