Inlägg från: VNmamma |Visa alla inlägg
  • VNmamma

    Komplikationer vid adoption av homosexuella?

    JohanLarsson skrev 2011-04-14 13:40:21 följande:
    En sak som jag har grubblat över en längre tid är adoption där föräldrarna är homosexuella.
    Anledningen till detta är att homosexuella är en minoritet som fortfarande utsätts för orättvisor och förföljelse.
    Detta kan sätta djupa spår i barnets psyke om den får höra personer som till exempel skriker bög eller liknande till förädlrarna.
    Utöver detta så finns ju risken att barnet skulle få mycket rosa kläder och då kan den ju bli mobbad och utsatt.
    Vad har ni för åsikter om detta? 

    MVH,
    Johan
    "Mycket rosa kläder"? Haha, jag misstänker att du är ett troll, eller? 

    I dag är det nästintill omöjligt för homosexuella att adoptera gemensamt. Så det scenario du beskriver finns inte för internationellt adopterade barn.

    Barn till homosexuella föräldrar finns dock. En del har ensamstående föräldrar. Andra har två föräldrar och då har den ena föräldern anhörigadopterat barnet. Föräldrarnas sexuella läggning är säkert besvärande för en del barn, i perioder. Men för de flesta sätter det inga djupa spår i psyket.
    Innan lagen gjorde anhörigadoption för homosexuella möjligheter undersöktes situationen för barn till homosexuella och man fann inget alarmerade i de studier som finns.
  • VNmamma
    Bordeaux skrev 2011-04-14 14:08:20 följande:
    Att förbjuda homosexuella att adoptera för att barnet ev kan bli mobbat tycker jag är korkat. Det som jag tycker spelar roll är Sveriges relationer med andra länder, hur påverkas dem om homosexuella får adoptera? Kommer länder sluta adoptera sina barn till Sverige?
    I andra länder är homosexualitet inte alls acceptabelt, tyvärr.
    Alltså, homosexuella FÅR adoptera. Sedan snart tio år. Och det har inte påverkat de internationella adoptionerna till Sverige.

    Sverige är för övrigt inte det enda land som tillåter homosexuella att adoptera. Sydafrika gör det. Uruguay gör det. USA. Plus flera europeiska länder 
  • VNmamma
    Mrs Lilac skrev 2011-04-14 14:09:59 följande:
    Jag vill adoptera en homosexuell! Visste inte att man kunde det,,
    Jag med! Kan man få en i rosa kläder?
  • VNmamma
    JohanLarsson skrev 2011-04-14 13:57:03 följande:
    Att jag har uppfattat det som att homosexuella skulle ha en större chans att köpa rosa kläder till sitt barn gör mig inte till ett troll. Det är snarare en normal stereotyp som jag tog med i mitt inlägg eftersom jag ansåg det vara relevant.

    Jag är tetraplegiker för övrigt, gör det mig till ett troll också?

    Tack för att en del av ditt svar var seriöst iallafall. Här kommer jag med hopp om att kunna starta en intressant debatt och få svar på frågor som jag länge undrat över, och så kastas ordet troll över mig så där? Jag kan inte helt släppa det. Kan vi snälla återgå till diskussionen utan att jag ska bli kallad vid öknamn?

    MVH,
    Johan
    "Här kommer jag med hopp om att kunna starta en intressant debatt och få svar på frågor som jag länge undrat över"

    Jag föreslår att du läser utredningen "Barn i homosexuella familjer" (SOU: 2001:10).
    Där redovisas det då aktuella forskningsläget om barn till homosexuella.
  • VNmamma
    Bordeaux skrev 2011-04-14 14:26:27 följande:
    Trodde det var på diskussionsstadiet, men det är ju jättebra om det är bestämt och det inte påverkats negativt på något sätt.
    Då är det ju inget att diskutera utan bara vara glad att alla kan vara lika mycket värda och inte bara i teorin!
    Bara ett tillägg:
    i praktiken fungerar inte internationella adoptioner för homosexuella eftersom de utländska kontakterna i nuläget inte tillåter homosexuella att adoptera. 

    Homosexuella kan anhörigadoptera och de kan adoptera ett svenskt barn. Men svenskadoption blir också mer i teorin eftersom ytterst få barn lämnas för adoption i Sverige. 
  • VNmamma
    Jan Holmström skrev 2011-04-14 14:55:34 följande:
    Man kan naturligtvis arbeta tillsammans för att skapa kärlek och respekt mellan unga individer och försöka ta bort dessa normer som finns överallt, men jag ser inte riktigt hur detta skulle gå tillväga tyvärr. Inget illa menat, så lägg ägg med att ta allting så extremt personligt.

    Jan
    Så klart det går. Av bara farten.

    Toleransen i Sverige mot homosexuella har ökat mycket och det särskilt bland unga. Så utvecklingen går rätt väg, oavsett vad din turkiska studie visar.

    För ett tiotal år sedan ställdes frågan "hur ställer du dig till homosexuella föräldrar?" till ett stort antal svenskar. I samtliga åldersgrupper var en majoritet positiv. När samma enkät gjordes nyligen visade siffrorna ännu större tolerans. I den yngsta gruppen tillfrågade var det bara en mycket liten minoritet som sa sig till negativ till homosexuella.
  • VNmamma
    Mariohn skrev 2011-04-14 15:23:31 följande:
    Går inte de är på ett språk du inte förstår och studier gäller bara för den vars modersmål de är skrivna på. Det har du själv sagt. 
    Ja, men de är på samiska

    Det finns flera studier, här är en av dem:

    Andelen som svarar "Ja, absolut" till "Homosexuella ska få adoptera barn" har ökat från 29 % 2003 till 47 % idag. Tillsammans med gruppen "Ja, kanske" som utgör 20 % är det idag ca 67 % som är positiva till homoadoptioner. Samtidigt har de två grupperna som är negativa till homoadoptioner, "Nej, absolut inte" och "Nej, knappast" tillsammans minskat från 31 % 2003 till 18 % idag. Övriga är tveksamma.

    www.levandehistoria.se/files/intoleransrapporten_0110.pdf

     
  • VNmamma
    Lollan7 skrev 2011-04-15 08:31:24 följande:
    Har hört att vissa länder inte längre  vill låta sökande från Sverige adoptera för att vi tillåter homosexuella att adoptera. Vet inte om det är sant, men hörde det från någon som arbetar inom fältet.

    De adoptioner man hör talas om här i Sverige av homosexuella, har varit av lesbisk och ett homosexuell kvinna/man som via provrörsbefruktning eller insemination fått barn, och sen har partner adopterat när barnet är fött. 

    För mig personligen så spelar sexualiteten en underordnad roll. Att vara en bra förälder handlar väldigt sällan om sexualitet...
    Barnen kan bli retade av 1000 orsaker oavsett föräldrarnas sexualitet. 
    Däremot kunde man önska att en psykisk undersökning skulle vara krav för alla som vill adoptera. Det är det inte nu. Och det finns fortfarande de som hävdar att homosexualitet är en psykisk sjukdom och om man kunde motbevisa det redan från början (plus uppfylla alla andra krav) så kanske det kunde hjälpa lite? 

    Jag vet inte. Svårt ämne men intressant tråd TS!
    "Har hört att vissa länder inte längre  vill låta sökande från Sverige adoptera för att vi tillåter homosexuella att adoptera. Vet inte om det är sant, men hörde det från någon som arbetar inom fältet."

    Nej, det stämmer inte och har aldrig stämt. Det påstods, ganska bestämt vill jag minnas, från en del adoptionsorganisationer innan lagen ändrades. För över tio år sedan. Tänk vad seglivade en del föreställningar kan bli.
  • VNmamma
    Topdog skrev 2011-04-19 08:10:18 följande:
    Löpardennis:
    Alla adoptioner i Sverige är offentliga och strikt kontrollerade. Det förs noggrann statistik över alla adoptioner, vilka som adopterar och vilka barn som adopteras.

    I Sverige har ännu ingen internationell adoption av homosexuella genomförts.

    Kanske läga att sticka tillbaka till Flashback och spåna ihop ett annat provocerande ämne???
    Löpardennis tycks höra till skaran MYCKET lättroade personer som trollar och sedan garvar med andra om det. "Det finns fôlk te allt", som min morfar säger.

    Vill bara påpeka att det i Sverige finns homosexuella som har adopterat internationellt. Säkert inte många och det har inte skett öppet. Men det har förekommit även om det blivit betydligt svårare sedan möjligheterna till enskild adoption minskade.
Svar på tråden Komplikationer vid adoption av homosexuella?