• Sally

    Komplikationer vid adoption av homosexuella?

    Rosa kläder?  Kan man köpa att det är allvarligt menat?

    Huruvida du är funktionshindrad, har inte ett skvätt att göra med huruvida du är ett troll.  Förstår inte ens varför du tog upp det. 

    Känner du ett enda samkönade par som har adopterat?

    Om du är seriös, skulle jag nog anstränga mig att ställa frågan på att mycket trovärdigare sätt, t.ex., "tycker ni att det är rätt att homosexuella par får adoptera?"  Då hade jag tagit dig på allvar. 

  • Sally
    Jan Holmström skrev 2011-04-14 14:05:39 följande:
    Om ett barn uppmuntras till att bära rosa kläder (som pojke) i skolan så finns det ju självklart en risk att detta triggar mobbning i klassen. Barn är på det sättet och det finns inget vi kan göra åt det. Det är likadant i alla grupperingar, någon måste utses till alfahanen.

    Det finns ju än idag fördomar och stereotyper kring homosexualitet som också barnen tar till sig. Självklart kan ett barn vars föräldrar är homosexuella få psykiska ärr efter att ha blivit intensivt mobbad och retad pga rosa kläder och homosexuella föräldrar. Tyvärr är det så i dagens samhälle, och om inte alla vill gå tillbaka till 1800-talet så får vi helt enkelt acceptera detta tills en eventuell lösning dyker upp. För övrigt tycker jag inte att man ska uppmuntra homosexualitet. De som är homosexuella är som de är, de behöver inte göra att andra också måste ha samma läggning. Allting handlar om psykologi. Detta har en turkisk studie bevisat.

    Jan
    Jag kan inte låta bli.  VAD exakt har en turkisk studie bevisat?
  • Sally

    Fattar ingenting.  Hur skulle man ha vetat att Jans son har autism och vad i hela friden har det med saken att göra?

    Jan, att allt handlar om psykologi, vad pratar du om?  Ska du hänvisa till en studie så som du gjorde (och hela tjatet om länkar och swahili), får du komma med en bättre grund att stå på än att 'allt handlar om psykologi'.  Allt vad?  Vad handlar om psykologi? Du hänvisar till BEVIS, sedan vägrar du delar med vad då för bevis. 

    Ska du hänvisa till en turkisk studie utan en länk, får vi åtminstone tala klart om vad studien har bevisat.  Eller lägg ner rubbet.

    Är det alltså 2 troll här?

  • Sally
    MammaSusan81 skrev 2011-04-14 14:44:44 följande:
    Jag är inte homosexuell men jag har en son som inte är biologisk som dessutom är urfin i rosa!
    Jag med!  Urfin i rosa!
  • Sally
    Mariohn skrev 2011-04-14 15:36:03 följande:
    Ehh...att jag skrev att studien var på swahili var för att påvisa hur dum hans förklaring var... 
    Jo, jo jag vet och förstod dig till 100%     Jag menade hans upprepade tjat om en länk till studien.
  • Sally
    Jan Holmström skrev 2011-04-14 15:40:55 följande:
    Jag ger mig in på att förklara för dig snabbt och kortfattad innan jag vill distansera mig från diskussionen och kriget i denna tråd.

    Den turkiska studien har bevisat (åtminstone i Turkiet) att barn har en tendens att reta andra barn så fort de sticker ut ur normen. T.ex. om en pojke bär rosa kläder, och något barn fått nys om homosexuella och stereotypen att alla homosexuella bär rosa, så sprids detta snabbt och mobbningen drar igång. Jag kan ta och kolla upp utredningen senare idag och ge en mer utförlig och ackurat förklaring då det var längesen jag läste dessa studier.

    Jan
    Jaha, då får vi i sverige arbeta för att skapa en annan 'norm' och klimat då.
  • Sally
    Mariohn skrev 2011-04-14 14:54:07 följande:
    Så då ska man ge vika för dem istället för att aktivt arbeta för ett bättre klimat genom att forma barnen i rätt riktining?  JAvisst. Åt helvete med kärlek och respekt. Det finns ju vissa som kanske inte anammar det hela vägen så då är det lika bra att slänga det åt skogen. 
    Precis
  • Sally
    JohanLarsson skrev 2011-04-15 12:30:07 följande:
    Såg att många hade kommenterat att min huvudfrågeställning var extremt felformulerad och misslyckad. Mycket hånskratt och förolämpningar kastade mot mig, och därmed kan jag direkt likna detta vid min vardag där jag blir skrattad åt och förudmjukad varje dag på grund av att jag är tetraplegisk. Jag tänkte att på Internet är folk annorlunda och att här kommer jag bli bemött med kärlek och respekt, men startandet av en tråd resulterar direkt i att bli kallad troll, skrattad åt och hatad överhuvudtaget.

    Så förlåt till er för att jag felformulerade mig.
    Och tack för att ni hellre valde att döma mig utifrån faktumet att jag är tetraplegiker och att jag stavade fel.

    Det är nästan så att jag önskade att jag låg kvar i sängen ännu.

    Åter till ämnet. Allt jag undrade var i fall det händer att barn (adopterade eller ej) vars föräldrar är homosexuella får psykologiska komplikationer när de blir vuxna på grund av dessa normer som måste följas. Ett par med ett homosexuellt barn väljer ju med stor sannolikhet att klä honom i rosa, och då känns det lite som att barnen i skolan eller på dagis eller hos dagmamman kommer triggas och börja retas. Jag vet detta eftersom min lillebror har varit i sammasits. Han hade en rosa keps när han gick i trean och det gick verkligen inte hem. Han fick heta Rosa Pantern resten av 3an och 4an, och han mådde givetvis inte bra av detta. Hoppas någon kan komma med seriösa åsikter och undvika att kommentera min tetraplegi.

    MVH,
    Johan
    Först är främst är du den enda person i hela tråden som har nämnt att du är tetraplegiker.  Inte en människa här har dömt dig för ditt funktionshinder.  Lägg av med det.

    Du, inser inte du en viss ironi iom att du inte vill bli dömd och retad pga ditt funktionshinder och klaga om (in)tolerans, men i samma andan, kliver du rakt in i stereotypen att homosexuella klär sina barn i rosa?

    Ska vi bota intolerans med att vara så homogena så att ingen sticker ut?
Svar på tråden Komplikationer vid adoption av homosexuella?