• UmmAlina

    Janssons frestelse

    Ge mig alla era små knep när ni gör en Janssons.....

    Använder ni mjölig eller fast potatis?

  • Svar på tråden Janssons frestelse
  • JoaMel

    Smör massor av smör som man hyvlar över innan man kör in den i ugnen och efter ca halva gräddningstiden så strör man över ströbröd.. Mums så himla gott...
    Här används fast potatis..

  • Åssi

    Jag föredrar mjölig potatis, massor av smör och grädde Glad
    Fyller på med grädde efter hand för att få det riktigt krämigt.

  • Hannah76

    Använder fast potatis, men det är valfritt (jag gillar att känna konsistensen av potatien).
    Mycket grädde (riktig grädde), smör INTE margarin.
    Inte så mycket anjovis..

  • Hallonmumsan

    jag använder mindre anjovis och finhackar den men däremot använder jag mer spad än vad många gör och enbart grädde

  • Brittan

    Ett tips om man inte är så förtjust i ansjovis är att använda ansjoviskryddad sill, det blir gott.

  • Hallonmumsan
    Brittan skrev 2011-04-20 10:43:55 följande:
    Ett tips om man inte är så förtjust i ansjovis är att använda ansjoviskryddad sill, det blir gott.
    det använder jag med
  • Gurkan

    Använder fast potatis som jag varvar med lök och finhackad anjovis (brukar använda en burk till 8-10 medelstora potatisar) och så blandar jag spadet med grädde och häller över. Strö på ströbröd och så hyvla på riktigt smör och in i ugnen!

Svar på tråden Janssons frestelse