Janssons frestelse
Ge mig alla era små knep när ni gör en Janssons.....
Använder ni mjölig eller fast potatis?
Ge mig alla era små knep när ni gör en Janssons.....
Använder ni mjölig eller fast potatis?
Smör massor av smör som man hyvlar över innan man kör in den i ugnen och efter ca halva gräddningstiden så strör man över ströbröd.. Mums så himla gott...
Här används fast potatis..
Jag föredrar mjölig potatis, massor av smör och grädde
Fyller på med grädde efter hand för att få det riktigt krämigt.
Använder fast potatis, men det är valfritt (jag gillar att känna konsistensen av potatien).
Mycket grädde (riktig grädde), smör INTE margarin.
Inte så mycket anjovis..
jag använder mindre anjovis och finhackar den men däremot använder jag mer spad än vad många gör och enbart grädde
Ett tips om man inte är så förtjust i ansjovis är att använda ansjoviskryddad sill, det blir gott.
Använder fast potatis som jag varvar med lök och finhackad anjovis (brukar använda en burk till 8-10 medelstora potatisar) och så blandar jag spadet med grädde och häller över. Strö på ströbröd och så hyvla på riktigt smör och in i ugnen!