Inlägg från: Litet My |Visa alla inlägg
  • Litet My

    Vill inte adoptera ,skäms .

    Mrs Moneybags skrev 2011-04-25 11:55:40 följande:
    Nej, men strunta i det då.

    Det är ju inget tvång direkt... 

    Jag tror man måste känna starkt för det, för att orka med adoptionsprocessen. 
    Instämmer, jag tror inte alla heller kan föreställa sig ett adoptivbarn som sitt eget eller tom älska ett adopterat barn som sitt eget, för en del är blodsbanden väldigt viktiga. För en del inte.

    Dock tror jag TS kan reta upp en del genom att skriva "Jag tror att jag inte vill ha ett bra som är plan B ,ett andrahandsalternativ , ett "iställetför" ."

    De som adopterat och gått igenom hela processen känner knappast att deras barn är ett andrahandsalternativ...
  • Litet My
    Loriyana skrev 2011-04-25 13:50:27 följande:
    Vissa kan ta till sig ett barn som inte är biologiskt ens egna, andra kan inte hur mycket de än försöker. Vi är olika helt enkelt, ingenting att skämmas över alls.
    Exakt, jag tex skulle likaväl kunna ta emot ett barn som stod på min trapp som att föda det själv (är gravid nu och har ett biobarn sedan innan)
    Jag avskyr att vara gravid och knyter inte an det minsta när bebisen ligger i magen, däremot när det kommer ut, och andra tycker det är det mysigaste som finns att vara gravid...det kan vara så himla olika.
  • Litet My
    Anonym skrev 2011-07-28 12:27:32 följande:
    Jag har aldrig hört talas om någon som adopterat men som egentligen inte ville göra det. Det är en otroligt lång process och inte ett spontant eller oöverlagt beslut. 
    Inte jag heller, däremot finns det ju några fall där man adopterat och velat skicka tillbaka barnet alt inte tyckt om det och sedan försummat det till döds, var ju ett sådant fall i Sverige för några år sedan.
  • Litet My
    Anonym (A-mamma) skrev 2011-08-01 08:54:57 följande:
    Detta var verkligen helt horribelt. Förstår verkligen att man stopade adoptionerna från Tjeckien
    Om jag inte är helt ute och cyklar så tror jag tom hans biologiska mamma fanns i livet och brukade hälsa på honom ibland på barnhemmet en hade ingen möjlighet att ta hand om honom själv, tror det skall finnas artiklar om det också, fallet blev iaf väldigt stort.
  • Litet My
    Anonym (Jodå) skrev 2011-08-01 15:27:50 följande:
    Jo, hans biologiska mamma levde och hon blev intervjuad av svenska journalister.

    Freddies död blev med rätta mycket uppmärksammad. Den var hemskt men knappast representativ för vad som brukar hända barn som adopteras. Genom åren har det förekommit några tragiska fall med olämpliga adoptivföräldrar, dessbättre inte 

    Adoptionerna till Tjeckien - som inte är eller har varit särskilt många - upphörde inte mer än temporärt.
    DÅ minns jag inte helt tokigt då, tror jag blev extra berörd då jag själv är adopterad och kanske kände lite mer samhörighet med just det barnet än andra.

    Oerhört tragiskt oavsett om han var adopterad eller inte.

    Minns att jag skrev ett långt skolarbete om honom, dock inte ur adoptionsynpunkt utan hur tex socialen och andra kunde jobbat för att förebygga att sådant händer och vad man kunde göra för framtiden.
  • Litet My
    Anonym (jumi) skrev 2011-08-01 19:57:25 följande:
    Helt ärligt tycker jag att det är desperation ,inte sund barnlängtan som får människor att gå så långt . Som att barn ska fylla ett hål,jag tycker det är fel anledning att skaffa barn.Det finns annat i livet.
    Fast jag förstår att folk gör det, för en del är det ENORMT VIKTIGT att få bli föräldrar, för andra är det inte lika viktigt, hade själv blivit jätteledsen om jag inte kunde bli gravid men är inte helt 100% på att jag skulle ge mig in på andra "krångliga" alternativ heller, har dock förståelse för de som verkligen gör ALLT för att få barn.
  • Litet My
    Anonym (grandwolf) skrev 2011-08-02 21:46:40 följande:
    Och det är så det fungerar i många öst-länder; föräldrarna finns och vill ha kontakt med sina barn men fråntas vårdnaden pga av att de inte uppfyller "föräldranormen" och så görs barnen tillgängliga för adoption (oftast internationell eftersom få nationella par vill ha barn med den bakgrunden) istället ...
    Läskigt, och dessutom extra sorgligt i detta fallet då både hans mamma ville ha honom samt att en på barnhemmet också funderat över att adopterat pojken och sedan tvingas han åka över halva jorden till ett nytt land som 3 åring för att sedan bli misshandlad till döds...Så himla sjukt och onödigt kan jag tycka.
Svar på tråden Vill inte adoptera ,skäms .