• ALX85

    Svimma vid magont

    Hej, hoppas att tråden inte är helt död, jag är lite sen till den men bättre sent än aldrig.
    Jag har haft liknande problem väldigt länge, förmodligen sen jag var barn.
    Det hände precis så jag gav mig ut på google och hittade hit.
    får ont i magen, nedre delen men det är ibland svårt att lokalisera. det börjar ofta på natten av att jag vaknar med magknip och vet att nu är det kört, släpar mig till toan och börjar kallsvettas, tjut i öronen, kall om huvudet och så förbannat ont i magen att jag ber till alla gudar som någonsin tillbetts att det skall gå över och smärtan känns som att den sitter i en evighet. Svartnar för ögonen tillslut och svimmar oftast, vaknar efter ett par sekunder och har ingen aning om vart jag är men har inte ont i magen längre, men är resten av dagen helt slut, men glad att jag lever.

    mina fynd:
    vasovagal synkope verkar förklara en hel del men det är nog inte så det börjar, snarare tror jag att det utlöses när magknipet gör ont. känner igen symptomen från detta fram när jag slagit mig i skidbacken eller på skateboard som ungdom, kunde svimma och kräkas när jag vaknade efter att ha slagit mig rejält.

    En annan gemensam nämnare tycks vara ifall jag dricker ett stort glas kallt vatten innan jag går och lägger mig, då brukar det vara kört. hela resan sker ca 1-3 timmar senare.
    Eller om jag ätit alldeles för mycket på tom mage.

    3e förklaringen jag får från läkare och på senare tid börjat tro på en del själv är ångest. Får jag såhär ont i magen är det verkligen inte omöjligt att jag får en ångestattack, det är ju skitläskigt, och kanske det spiralar sig hela vägen tills jag svimmar. Det som gör ont gör mig rädd och rädslan gör det ondare helt enkelt.

    anyways, hoppas jag bidrog. Skulle gärna vilja veta om ni andra kan minnas ifall ni druckit kallt vatten innan det hänt eller om jag helt enkelt druckit ur djävulens brunn...

Svar på tråden Svimma vid magont