• chiqita

    30+ som kämpat mer än ett år för syskon

    Känner ett behov av en tråd av för oss som är 30 + och kämpar för syskon. Det är inte alltid lätt att bli gravid med tvåan, trean, kanske femman..(!) I vårt fall gick det ändå relativt enkelt, även om vi hade våra motgångar, med ettan. Jag känner också att oavsett hur många vänner jag träffat genom andra trådar, så har det alltid varit något speciellt med 30+trådarna. Tänker samtidigt att det måste finnas fler som känner som mig Därför startar jag en ny tråd som jag ändå hoppas hålla fri från; * Kom inte in här efter enstaka försök och ropa ÄNTLIGEN. Visst, jag är glad för din skull, men efter att ha försök i mer än ett år känns det som ett hån, när någon skriver ÄNTLIGEN efter fem-sex försök. * Kom inte in här på BIM -5 och rabbla graviditetsymtomer och fråga om vi andra tycker att du ska ta en graviditetstest!! Visst, vi kan nojja oss här med, men INGA tester, förrän möjligen på BIM-dagen! * Kom inte in här och säg att du håller upp i verksta'n för att du inte vill ha ett decemerbarn!!! Här struntar vi fullkomligt i när barnet kommer, vi bara önskar ATT det kommer, och NÄR det gör det, så är det friskt och välskapt!! Är du 30+ och har försökt bli gravid i över ett år, så tror jag bara att du nickar instämmande i ovanstående punkter! Då förklarar jag härmed tråden öppen - och det är bara att hoppa in PS. Du får gärna presentera dig själv när du hoppar in.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-06 13:46
    Uppdaterar med 30+tjejernas syskon-temptråd då jag sett att det finns en del intresse för att tempa:
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m54226857.html

    Slänger in länken till 30+tjejerna som väntar/fått syskon också i fall det finns intresse i framtiden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m51493295.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-11-30 11:52
    30+ med första barnet 1-3 år:
    www.familjeliv.se/Forum-11-269/m55601486.html

    30+arnas samlingspunkt - här skrivs det när det planeras fika någonstans i vårt avlånga land
    www.familjeliv.se/Medlemsgrupper/30plustradarnas-samlingspunkt-171/forum/m57496286.html

  • Svar på tråden 30+ som kämpat mer än ett år för syskon
  • Mrs Firren

    Hm, intressant. Tror att Lady W bara gick någon gång innan det tog sig. Jag gick en gång i veckan en hel cykel, så det blev fem gånger totalt.

    Nu säger jag inte att akupunktur är nån magic för att bli gravid, men lite intressant är det allt tycker jag. Men i slutänden kanske (förmodligen) är det bara slumpen som gör att det tar sig. Jättekul för er hur som helst!

  • chiqita

    Hej tjejer!

    Kollar bara in för att se hur det är med er. Själv fick jag precis svar från läkaren som gjorde MKP tidigare att jag är välkommen på första undersökning 31 aug. Jag både längtar och är nervös. MKP är inte direkt något jag ser fram emot, men ett jobbigt måste.. Men som en bonus får jag nog ett Ultraljud då, vilket de gör för att se hur långt jag gått och om allt ligger på rätt stålle. Det händer att moderkakan ligger så dumt till att det inte går att ta prov. Men det ska nog gå bra. 

    Kram på er!!! 


    (¯`°? Vår snutta kom 2/7-09 *kärlek* ?°´¯)
  • Mrs Firren

    Hormonstinn - Bra att ni får fler UL men jag kan förstå att MKP känns obehagligt. Det kommer säkert gå bra. *pepp* Hur stor är risken för att barnet får den där avvikelsen?

  • Barbabok

    Förvirrad, kommer förmodligen ha ÄL nu i dagarna, ska jag satsa på ÄL-test och åka, de öppnar på måndag? Det är mycket runt oss nu, och jag börjar jobba må samt att jag ska börja med min nya medicin på onsdag. Eller, vänta en ytterligare månad?

  • Rirismamma

    Här inte varit här på länge men är så glad att se hormonstinns nyhet!! Grattis så mycket, vad roligt!
    Här fortsätter jag att ta munkpeppar eftersom det verkar funka och ge mig ÄL , akupunktur låter ju intressant också, har aldrig fått det. Är det något speciellt man ska fråga efter när man vill ha en behandling, jag har verkligen ingen aning om hur det fungerar?
    Nu ska vi gå och se på bio, mina föräldrar är här några dagar, trevligt med lite ensam tid!

  • Barbabok
    Barbabok skrev 2011-08-06 19:10:12 följande:
    Förvirrad, kommer förmodligen ha ÄL nu i dagarna, ska jag satsa på ÄL-test och åka, de öppnar på måndag? Det är mycket runt oss nu, och jag börjar jobba må samt att jag ska börja med min nya medicin på onsdag. Eller, vänta en ytterligare månad?

    Verkar bli väntan, en i en annan tråd sa att inga FET första veckan
  • Selenea

    En och en halv vecka kvar innan vi får träffa vår läkare också. Fortfarande ingen mens, är uppe i cykeldag 64 nu och mår konstant konstigt. Ska bli skönt när vi väl får en tid, för jag är så less på det här nu. Vill bara komma igång, så att man i alla fall känner att man har koll på vad som händer i kroppen. Vill också få en chans till en bebis så snart som möjligt, jag är less på att vänta. År ut och år in, bara vänta...

  • Mrs Firren

    Barbabra - Trist att ni får vänta en cykel till, men då hinner du ju komma igång med medicinen ordentligt och se hur den känns och funkar. Hoppas att ni får er chans nästa månad!

    Rionasmamma - När jag drog igång akupunkturbehandlingen förklarade jag problemet  och huvudsyftet med att jag ville testa akupunktur. Han som gjorde behandlingen sa att han inte kunde garantera att vi skulle bli gravida eftersom så mycket spelar in, men han kunde göra så att mina energier blev bättre och mer balanserade för de var jättelåga. Jag kan tänka mej att man måste säga berätta vad ens problem är så att den som gör behandlingen har en chans att ta ställning till exakt vilken behandling som ska ges, var nålarna ska sättas osv. Men mer än så borde man inte behöva säga, kan jag tycka. Ha det så himla trevligt på bion! Vad ska ni se? Vi gjorde samma grej förra veckan när mina päron var på besök.
       
     

Svar på tråden 30+ som kämpat mer än ett år för syskon