• Isabellesmamma89

    Kycklingrecept tack!

    Har ingen fantasi alls idag! Har kycklingfiléer i frysen. Men vad ska jag göra med dem?
    Ge mig era godaste kycklingrecept.

  • Svar på tråden Kycklingrecept tack!
  • Frontline

    Kycklinggratäng


    Ugn 200C ca20min


     


    1 grillad kyckling eller stekt kyckling (får försöka räkna ut själv)


    1 paket bacon


    1 burk champinjoner


    1 purjolök


    1-2 paprika


    3dl grädde


    Chilisås (smaka av)


    Riven ost


     


    Stek kyckling eller rensa den grillade. Fräs bacon, paprika, purjolök och champinjoner. (för sig) Smörj en form och fördela ut kycklingköttet i botten. Lägg det frästa över. Vispa grädden hårt, smaksätt med chilisåsen. Häll grädden över och sist riven ost. Gratinera i ca 20 min. Gott med ris eller hasselbackspotatis till. Servera med sallad.


     


    Livet är underbart när underlivet är bart :)
  • Frontline

    Är ett tag sen jag gjorde det senast så jag kommer inte ihåg, men det räckte gott och väl till 2 personer samt matlåda till jobbet...

    Du kan ju alltid ta mer grädde och chilisås


    Livet är underbart när underlivet är bart :)
  • Isabellesmamma89

    Okej. Tack för tipset. Var sugen på en gratäng :)
    Men byter nog ut chilisåsen då min dotter på 1 år också ska äta.

  • mammatill3busungar

    *mumsiga kycklingen!

    kycklingfileer
    1 burk cremefraishe
    persilja
    riven skinka
    lite snena
    1 påse riven ost

    dela filerna i bitar..blanda allt i binke å häller över kycklingen som lägger i smörad form..in ugnen 35-40  min på 200 grader(mitten)..servas med ris:)

  • cage1981

    Min man har en rätt han brukar laga och den är supergod till pasta. Skär kyckling i bitar och stek den, skivad bacon och champinjoner i önskad mängd. Tillsätt Crème Fraîche paprika/chili och späd ut med grädde om du inte vill ha så stark sås alt om du vill ha mer sås. Man kan självklart ha i grönsaker också. ;)

    För att göra en laktosfri variant kan crème fraîche utan smak användas, tillsätt då Sweet Chili-sås och ketchup efter smak.

  • Scaniamamma

    kyckling gryta
    400-500g strimlad kycklingfilé
    1gul lök
    1burk/tetra krossade tomater
    chilipulver
    paprika pulver
    curry
    2½-3dl matlagningsgrädde
    salt.

    Fräs kycklingen tills genomstekt.
    ha i hackad lök och fräs med ett tag.
    Häll på krossade tomater och grädde.
    Krydda med kryddorna efter smak.
    låt koka 5-10min.
    med ris

    -----------------------------------------------------------------------------------
    kycklingpanna
    2kycklingfileer
    1klyfta vitlök
    1pkt bacon
    lite cayennepappar
    paprika pulver
    salt och peppar
    2msk tomatpuré
    2dl creme fraiche el grädde
    ½ grön paprika

    strimla kycklingfileerna och stek tillsammans med vitlöken tills kycklingen är nästan genomstekt.
    Lägg i klippt bacon, salta och peppra och krydda med cayenne och paprikapulver. Låt steka lite till.
    Lägg i tomatpuré, creme fraiche/grädde och tunnt skivad paprika.
    koka ca 10min.
    Servera med ris el bulgur.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    kyckling pasta

    2 kycklingfileer
    olja el smör att steka i
    2½dl vatten
    1 hönsbuljongtärning
    2½tsk franska örter
    1 dl grädde
    1dl creme fraiche
    2-3dl riven ost
    Maizena

    skär kycklingen i mindre bitar och stek dem i en djup stekpanna. De ska vara helt genomstekta.
    Häll på vatten, buljongtärning och franska örter.
    Låt koka någon minut, häll i grädden och creme fraichen och blanda väl.
    Låt det koka in i såsen et par minuter. Red såsen så att den blir lagom tjock.
    Dra av från plattan och rör ner osten.
    Servera med pasta. (jag brukar ta färsk fettuchini)

    Hoppas det smakar

  • Gurkan

    Slår ett slag för den klassiska flygande jakob! Den älskas av alla i familjen inklusive ettåringen!

    1 kycklingfilé per person tärnas och steks med lite paprikapulver och vitpeppar. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och skiva över 1/2 banan per person. Om man vill kan man pudra lite curry över bananen men inget måste. Vispa 1 dl grädde per person lagom hårt och blanda med lite chilisås och vitpeppar. Häll över bananerna och stoppa in i ugnen på 225 grader 15-20 minuter. Strö över knaperstekt strimlad bacon och jordnötter när den kommer ur ugnen och servera med ris och exempelvis kokta ärtor!

  • La Lola
    Isabellesmamma89 skrev 2011-05-10 10:32:53 följande:
    Okej. Tack för tipset. Var sugen på en gratäng :)
    Men byter nog ut chilisåsen då min dotter på 1 år också ska äta.
    Du ska ju bara smaka av med den så det är nog inga jättemängder om du är rädd att det ska bli för starkt.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Dirtyhabits
    För 6 personer.

    Ingredienser


    6 st kycklingfilér
    5 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
    1 1/2 dl grädde
    2 pkt bacon
    Salt
    Svartpeppar
    Curry
    Paprikapulver
    Ca 1 hg gräddädelost (efter eget tyckte)
    2 pressade vitlöksklyftor
    3-4 msk Kycklingfond (helst egentillverkad)
    2-3 msk Tai Sweet Chilli sås

    Gör så här


    Sätt ugnen på 225 grader.
    Skär kycklingfilérna i bitar.
    Krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver och curry.
    Bryn kycklingfilérna runt om.
    Micra baconen med hushållspapper emellan lagren på en tallrik.
    Blanda creme fraiche, grädde, ädelost, kycklingfond, sweet chilli sås, vitlök.
    Lägg kycklingfilérna i en ugnsform. Klipp baconet över.
    Häll blandningen över.
    Ca 20-30 minuter.

    Serveras med ris, sallad, jordnötter, banan
  • Isabellesmamma89

    En massa goda recept. Tack så jätte mycket för tipsen!
    Tror jag ska göra någon sorts flygande jakob fast utan jordnötter o banan.

Svar på tråden Kycklingrecept tack!