mat i mikro?
Du upphettar den ju tills den är het.
Alltså dör både ev listeria och toxoplasma då.
Men den är ju som sagt redan tillagad en gång.
Du upphettar den ju tills den är het.
Alltså dör både ev listeria och toxoplasma då.
Men den är ju som sagt redan tillagad en gång.
En buffé är väl alltid tveksam. Jag skulle vara väldigt försiktig med en buffé där många rätter ska lagas och hållas varma under ganska lång tid, kanske också lagats dagen innan. Förstår inte hur julmat skulle vara värre.
Allt beror ju på hur noga den är som hanterar maten. En kall buffé kan ju vara nog så illa. Osköljda grönsaker, kall fisk och kallskuret kött, olika röror. Visst serveras maten bara en dag men det behöver ju inte innebära att den lagades den dagen eller heller har förvarats rätt. Lite farligt att ge råd om de baseras på antaganden.
Man kan aldrig veta vad folk gör och inte gör. Precis som vid julbord och andra smörgåsbord. Het, lagad mat direkt från spisen utan omsvep är bäst. Och nej, man kan inte äta nån annan stans än hemma om man ska vara säker. Nu är det inget jag förespråkar, jag tycker inte man ska vara så orolig att man blir fånge i sitt eget hem men det stör mig att det ges råd utifrån antaganden.