Veritaslux skrev 2011-05-13 09:55:49 följande:
Lättpanerad stekt spättafilé med potatismos ärtor. Köp spättafilé, vänd i ett ägg och doppa sedan mjöl som du blandat med lite salt och peppar. Tar någon minut att steka på varje sida i pannan!
Laxfilé, tillagad på olika sätt i ugnsform är också enkelt. Jag brukar blanda chèvre med creme fraiche spä med lite och mjölk och klicka över men chèvre är inte alltid barnvänligt så jag skulle föreslå att bara skippa osten i så fall och blanda lite örter, salt och peppar med creme fraiche (köp fet och späd med mjölk i stället för att köpa lätt!). Laxfilé finns att köpa fryst i styckbitar. Tinade tar rätten ca 15-20 minuter i ugn 200 grader. Kan serveras med vad som helst - ris, pasta, bulgur, potatis, quinoa osv.
Obs, ett litet tips! Om du inte är van att laga fisk, tänk på att inte tillaga för länge. Fisk blir jättetorrt eller gummiaktigt snabbt om man lagar för länge. När du misstänker att det börjar bli färdigt, skär för att se så det är klart. Fiskkött "ramlar" isär när den är klar, ta bort från värmen direkt! Det kan gå fort från att det är rått till att den delar sig.
Lycka till! Fisk är gott!
är man ovan med fisk är det bättre att sänka tempen, för det är det som gör att det blir torrt..