• jaghetersophia

    Magproblem - Kan inte bajsa själv.

    Våran tjej på 3 månader har aldrig kunnat bajsa själv (eller jo ett par gånger i början gjorde hon det). Sedan dess har vi fått ta termometern till hjälp för att hon ska kunna bajsa. Det spelar ingen roll vilken konsistens det är på avföringen utan hon har inte ens kunnat bajsa fast det varit normalt eller löst.

    Någon annan som haft samma problem? har det vuxit bort av sig själv och i så fall när då?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-05-17 08:42
    Rättning - hon är 2 månader gammal.

  • Svar på tråden Magproblem - Kan inte bajsa själv.
  • MissStirling

    Min lille kille som nu är 5,5år hade det problemet, vi höll på med lactulos nästan tills han var ett år. Men innan vi började med lactulos gav vi honom messmör i vällningen, funkade riktigt bra faktiskt. När jan blev lite större började vi också med microlax, men jag vet inte hur gamla dom skall vara för det.

    Det är jätte jobbigt när de små magarna inte funkar, och man får hoppas att man tillsist hittar något som kan hjälpa till.

  • jaghetersophia

    Lactolos får hon redan full dos av och det hjälper inte.

    Eftersom hon bara är 2 månader är katrinplommon inte aktuellt och messmör kommer aldrig bli aktuellt efetrsom hon är mjölkallergiker. :/

  • Taaanja

    Windi behöver du inte oroa dig för att använda när du är själv då du inte behöver vara lika försiktig som med termometern, du trycker in det och den kan inte åka "för långt in" och den är i mjuk plast/gummi så du kan liksom inte göra sönder något. Det är ett hål i mitten som gör att fisar kan komma ut där utan att du som med tempen behöver kanske vicka lite.
    Min son var heller aldrig hård i magen, jag helammade. Ändå kunde han inte bajsa. Köp windi eller fortsätt med tempen, det blir bättre snart. 

  • jennie30

    Angående katrinplommon så tror jag att de menade att magen skulle komma igång och att min tjej skulle vilja bajsa oftare. Nu går det ju ett antal dagar innan hon ens försöker. Men i erat fall spelar det ju som sagt ingen roll om hon inte ens kan bajsa när det är jättelöst:/ blir inte klok på bvc och deras råd ibland,allt är ju såå normalt vad man än frågar om,suck! Idag har min tös bajsat själv konstigt nog men oj vad ledsen hon var innan hon var färdig hoppas verkligen ni hittar ett sätt som kan hjälpa er dotter!

  • tjolahopp81

    ts: min son som är 1 månad (idag!) får också "bara" ersättning, även han får mjölkfri. vi valde pepticate då den innehåller vassle som har lösande effekt jfrt med t.ex. nutramigen som innehåller kasein vilket kan verka stoppande. vad innehåller althera - vassle eller kasein? efter 6 dagar med pepticate kunde han bajsa själv och bajset var mycket lösare än tidigare

  • apanssonsmamma

    Det är jobbigt :(
    Har en treåring som fram till nu haft problem med bajsandet..
    Minns hur det va när hon va liten bebis, försökte med allt men inget funkade  :((

  • 10mars

    så var det med våran tjej. vi hamnade i göteborg akut en dag. hon hade en missbildning på sin tarm. så sök för det. jag gav mig inte förrän vi fick träffa en specialist på barnkirurgi.

    kan säga att hon höll på att stryka med. 

  • Kische

    Måste du hålla henne i sittande ställning eller går det inte om hon ligger ner och du håller hennes ben i anklarna och drar upp den samtidigt som du använder termometern? Så var det för min dotter, jag fick också peta henne i rumpan för att hon skulle komma igång men sedan bajsade hon ut det själv. Och hon var inte heller förstoppad, hade mjukt bajs. 
    Om ni kan försöka få henne att ligga ner så en person kan hjälpa henne, om det inte går hade jag också krävt en utredning.
     Min dotter började bajsa utan hjälp när hon var ca 5 månader. Ibland får jag hjälpa henne nu med men då räcker det oftast med att jag torkar med lite mjukt fuktat papper.
    Kan tillägga att jag inte tror att det är farligt att peta i rumpan (om man är försiktig såklart) för vi hade en kattunge som var totalförstoppad (hemlös liten katt) som vi fick hjälpa så att bajsa i över ett halvår men nu bajsar hon helt normalt. Om det inte är något medicinskt fel så går det säkert över.

  • Teres01

    Hej! Har också problem med att vår bebis inte bajsar. Går 10 dagar emellan hon bajsar. Är det någon som har något tips. Har provat termometer, skulle gärna vilja ha tips hur man på bästa sätt använder den t ex?

  • Hanna 77

    Min bebis bajsar ungefär var 7-10 dag men hon har inga problem av att det är så sällan och enligt BVC är det normalt då hon helammas. Men när det väl kommer bajs kommer det i enorma mängder eftersom det kommer så sällan. Har era bebisar ont i magen eller på vilket sätt störs de av att bajsa sällan?

  • jaghetersophia

    Tjejen81: Althera är baserat på vassle

    Mårrhoppan - det fungerar bara i sittande ställning antar att hon får lite hjälp av gravitationen eller nåt. Går inte alls när hon ligger ner :/

    Hanna 77 - Vår bebis har kolik och när hon inte får bajsa så skriker hon hysteriskt timme efter timme tills vi äntligen får ut bajset och då blir hon mycket mer avslappnad. Hon blir så ungefär två gånger om dagen så vi måste alltså hjälpa henne med termometern två gånger varje dag och få ut bajset, annars blir det olidligt för oss alla :/

    Nu har jag provat med lite kamomillthe i ersättningen så vi får se om det kan fungera .

  • Ilus

    Har inga tips att ge, men följer tråden med spänning.
    Min 4,5 månaders kille bajsar inte heller själv. Har inte några direkta besvär och det dröjer länge mellan gångerna. De senaste gångerna har vi varit på sjukhuset då det dröjt väldigt länge, 18 dagar (2ggr) och senast 19 dagar.
    Vi har kontakt med läkare, och väntar nu för att se vad som händer när han börjar att äta. Eftersom han inte verkar ha ont så har det inte gjorts något mer än givit microlax och nu har han fått lactulos för att magen ska få mer att jobba med!
    Någon annan som haft samma problem?

  • fruoch2barn
    jaghetersophia skrev 2011-05-17 08:42:09 följande:
    Lactolos får hon redan full dos av och det hjälper inte.

    Eftersom hon bara är 2 månader är katrinplommon inte aktuellt och messmör kommer aldrig bli aktuellt efetrsom hon är mjölkallergiker. :/
    Jag bor uttomlands och här är dessa lavemangskapslar receptfria. Jag änvänder dem precis som man använder termometern dvs att jag stoppar in den och låter den glida ut när "trycket släppt" och bajset kommer. Kamomillte kan man enligt läkare här ge från 0 månader i små mängder. Jag kokar vatten och låter te dra sig en stund och när det svalnat så ger jag det i nappflaska. Med stora killen hade jag även 2-3 kuminfrön i teet, det ska lindra kolik. Stort lycka till!
  • Partena

    Hej,

    Jag har exakt samma problem, min son är 2 månader gammal och kan inte bajsa själv om jag inte hjälper till. Han är inte förstoppad då hans bajs är mjuk. Hur har ni behandlat detta? Gick det bra tills slut? Vad var problemet? Ska träffa läkare om några dagar. Tacksam för återkoppling.

Svar på tråden Magproblem - Kan inte bajsa själv.