• Minnie7

    Hur lång tid tog det innan underlivet kändes helt återställt efter förlossningen?

    De flesta har ju olika symtom från underlivet efter en förlossning. Det kanske känns svullet i början, sedan smärta, skaver från suturer, kliar, känsligare där nere, spänner, såren läker inte riktigt, något som buktar ut i slidan mm...


    Undrar här hur länge det tog innan du kände dig som innan förlossningen (om man nu kan göra det)...

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur lång tid tog det innan underlivet kändes helt återställt efter förlossningen?
  • Minnie7

    Fast risken för framfall ökar vid stort barn, lång och utdragen förlossning samt krystvärkar över 1 timme- enligt litteraturen. Skulle jag däremot bli gravid igen så skulle framfallet troligen förvärras. Så, det skulle jag aldrig våga.

  • Minnie7

    Jo, visst- man måste ge det tid det förstår jag. Det är bara det att jag mådde mkt bättre efter mitt kejsarsnitt och jämför ju såklart. Jag kniper för fullt och gör vad jag kan. Tyvärr funkar inte magen riktigt ännu, men det kommer nog det också.

  • Tygtiiger
    Minnie7 skrev 2011-05-17 16:48:17 följande:
    Fast risken för framfall ökar vid stort barn, lång och utdragen förlossning samt krystvärkar över 1 timme- enligt litteraturen. Skulle jag däremot bli gravid igen så skulle framfallet troligen förvärras. Så, det skulle jag aldrig våga.

    Å andra sidan får även nunnor framfall (ja, jag är en evig optimist!).


    Det låter på dig som om det var rätt så nyligen som du födde barn? Kan du inte ge det ett par år innan du bestämmer dig för om du kan tänka dig att bli gravid igen? För mig tog det två år innan jag plötsligt vaknade en morgon och kände att nu är det ok - NU kan jag bli gravid igen. Nu är det hyfsat läkt och återställt, inte bara i underlivet utan i hela kroppen, fogar och fettsammansättning och muskler och tuttar. Men vi valde att vänta ännu längre - jag är gravid med mitt andra barn och stora sonen är sex år. Jag kände verkligen en enorm skillnad i kroppen när det gått ett par år och tänker mycket på det när jag träffar andra som har bara något år mellan barnen, hur orkar de fysiskt? Då har jag ändå haft lätta graviditeter (och förlossningen sist tog 24 timmar med klipp och klocka men var ändå tämligen okomplicerad efteråt.)!


    Krupke, we've got problems of our own!
  • Minnie7

    Vi är rätt nöjda med barn ändå faktiskt Men, jag förstår dig. Man ska såklart vänta med ett sådant beslut. För vår del är det två år mellan barnen, men med första barnet snittades jag och skulle kunnat gjort om det dagen efter. Haft två otroligt lätta graviditeter utan några "symtom" alls men det är klart att två graviditeter så tätt naturligtvis varit en påfrestning för kroppen. Jag blir så glad när jag hör att det finns hopp om återfrisknande även om det ser mörkt ut just nu.

  • Minnie7

    Någon som känt en öppen känsla i underlivet och att det gått tillbaka efter ett tag? Har slappa väggar i slidan både fram och bak så både urinblåsan och tarmen buktar fram. Skaver och är obehagligt. Men den öppna känslan är nästan värst...

  • fab

    Jag födde för 2,5 mån sedan och det tog tre veckor innan allt var läkt; stygnen var då borta och jag hade slutat blöda och hade inte ont. Nu känns det precis som vanligt, inga problem rent fysiskt, varken vid lyft eller sex eller annat MEN däremot tycker att det ser lite märkligt ut när jag kollar med spegel? Det buktar ut litelite grann - är det framfall? Eller är det kanske inte så konstigt att man inte ser ut precis som förr?

  • Minnie7

    Det buktat ut på mig också, både fram- och bakväggen. Och på mig skaver det som satan, ffa när jag böjer mig. Sedan tycker jag är det finns en öppen känsla som jag inte känt tidigare. Har fått östrogenkräm utskrivet av gyn men har börjat blöda nu så får nog ta det lite lugnt med den. Är 2 månader sedan jag födde.

  • Nafrung

    Fick tillbaka ungefärlig känsla rätt snabbt efter första barnet, kanske ett par månader, andra barnet ännu snabbare, trots granulationsvävnad. Nu, efter trean, känns underlivet väldigt annorlunda. Misstänker att slidväggarna är slappare, ev framfall, men har inte varit på effekt troll ännu. Känner verkligen igen den där "öppna känslan". Men allt kan säkert bero på att denna bebis vägde 5 kilo. Sen är det tätt mellan barnen, 1 1/2 år mellan de två senaste och den äldsta bara 4.

Svar på tråden Hur lång tid tog det innan underlivet kändes helt återställt efter förlossningen?