Ma Baker skrev 2011-05-17 19:50:25 följande:
www.baka.se/
Vi bakade ciabattan som fanns på den sidan i helgen, blev mycket bra! :)
Annars är detta receptet fantastiskt och degen går att variera oändligt! Jag brukar blanda i linfrön och annat gott i som soltorkad tomat och basilika
250 c
5 dl vatten, fingervarmt
1 dl mjölk
25 g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
1 dl grahamsmjöl
12 dl vetemjöl special
(+till utbakning)
1. Blanda ihop vattnet och mjölken, tillsätt jästen och rör om tills den löst sig. Tillsätt övriga ingredienser, mjölet sist.
2. Arbeta snabbt ihop degen, antingen för hand eller maskin. Strö över lite mjöl och låt jäsa under duk ungefär 1-1,5 h.
3. Tippa ut degen på mjölat bakbord, KNÅDA INTE, jäsbubblorna ska vara kvar. Dela upp degen i remsor först som du sedan delar igen till bitar. Formen spelar ingen roll bara de är lika stora.
4. Lägg upp på plåtar och grädda i 10-12 min, tills de fått fin färg.
Låt bröden svalna under duk så blir det fin yta på dem!
Recept som kan varieras i all oändlighet är alltid poppis och att man inte behöver knåda eller forma låter ju super!!
Ska ta och titta på sidan med. Tack!