Inlägg från: nallepuh2 |Visa alla inlägg
  • nallepuh2

    40+ som äntligen är gravida - igen

    Efter en drös med tester hoppar jag in i den här gruppen.
    Har två barn sedan tidigare relation och väntar nu det tredje.

    Lyckliga li: håller självklart tummarna för dig. Här är en till med en massa funderingar, knasiga tankar.... känner mig inte så där lugn och supercool.

  • nallepuh2

    jag känner mig milt sagt förvirrad kring testa eller inte testa...
    Jag vet helt enkelt inte vart jag står och hur jag vill göra. Skulle jag göra KUB och det skulle ge mindre bra värden så ska man ju helst vara beredd att ta fvp, men det tas ju så sent och innan man fått besked är ju bebisen rätt stor...  så då talar det helst för MKP eftersom man kan göra det tidigare i grav, men det finns inga kromosomfel i släkten så det går ju bort.....Är också rädd för missfallsrisk.
    Vill också komma till "insikt" som andra här i gruppen har gjort.

  • nallepuh2

    Jamtlandsstatus: här där jag bor så erbjuds MKV i vissa fall som alternativ till FVP vid förhöjd sannolikhet för kromosonavvikelser vid KUB. Mannen ifråga är lika förvirrad som jag, men vi pratar och vrider och vänder på funderingarna.
    Jag jobbar med personer som har olika funktionsnedsättningar och ser dagligen konsekvenser av funktionshinder och visst i många fall även positiva saker.

    Tror det blir till att bolla funderingarna med BM på mvc (privat), jobbar inom landstinget och känner inte riktigt för att prata med kollegor på kvinnokliniken. Sen har jag ju alla kloka personer här inne, känns så skönt att få ta del av hur alla resonerar. Som det känns nu så blir det ingen undersökning, men det finns ju tid att ändra sig på.

  • nallepuh2

    Larven: men så roligt, grattis!!!!

    Lyckliga li: Skönt att ni fått besked. Har fått känslan av att det kommer att synas rätt fort på mig den här gången, är redan nu "svullen" men vi väntar med att berätta för familjen. Har berättat för en på jobbet så därefter är det mina barn som ska få veta något.

  • nallepuh2
    LyckligaLee skrev 2011-11-11 17:46:31 följande:
    snowbell, hur gamla är dina barn? Tänker att du kanske är såpass smal att det syns tidigt på dig? Jag är rätt rund om magen och tror att det är därför det går att dölja längre. Syntes mycket med med första barnet, men då vägde jag 12 kilo mindre än jag gör idag. Mina killar är 6 och 8 och har länge pratat om ett syskon. Inget vi uppmuntrat då vi inte vetat om det varit möjligt. Nu vill minstingen skriva upp "syskon" på sin önskelista till tomten, så jag ser fram emot rätt tillfälle att berätta. Först vill vi veta kön. Och så kan jag tänka mig att vänta tills magen syns. Väntan blir ju ändå vääääldigt lång för pojkarna. Såg på det där barnlängtanprogrammet på tv3 igår, och kände så oerhört för tjejen som fått missfall i v 15. Kände då också att jag absolut kan vänta lite till innan jag berättar. Har faktiskt inte alls nån jättelust att meddela omvärlden denna gången. Känns ganska skönt att suga på hemligheten lite till. På jobbet råder extrem arbetsbelastning med två yngre kollegor som går på föräldraledighet vid årsskiftet. Möte på möte om hur man skall lösa situationen då det är rekryteringsstopp. Chefen visar lite förståelse och det bidrar delvis till att jag väljer att avvakta. Intressant att man i vår arbetsgrupp skojar om att "nu får minsann ingen annan bli gravid" och riktar detta mot de två som är 27 och 29 år. Och där sitter jag med min hemlis som ingen kan ana, hahaFlört Tänker att de gott och väl kan få börja tissla och tassla när mina kläder börjar strama. Får se vem som vågar fråga först. Överlag tror jag att jag kan få en del oönskade reaktioner, t ex från min mamma, som kommer undra hur jag skall orka, var vi skall bo osv. Men det är ju egentligen bara omsorg... Min bästa vän vet, men hon och jag följs åt i allt så det var givet att hon skulle få veta först. Före maken faktiskt. Skrattande
    Mina barn är 13 och snart 7år, jag är väll rätt smal(men absolut inte mager) kring magen i vanliga fall. Även jag såg barnlängtans programmet, även jag kände med/för dem. Haha, ja din chef/kollegor kan gott vänta det får de ju tids nog upptäcka.
    Kan tänka mig att mina kollegor blir rätt förvånade när de får veta, ja även mina föräldrar/syskon som säkert kommer att ha åsikter och synpunkter.... med mina två barn så hade jag det rätt jobbigt, fick förlossningsdepression så jag var rätt övertygad om att det inte skulle bli fler barn för min del. Men när jag så träffade min älskling så började längtan att ge sig tillkänna och här är vi nu!
  • nallepuh2
    Svarta katten skrev 2011-11-12 10:58:56 följande:
    Usch idag är jag livrädd. Bruna flytningar idag. Ska det inte få va kvar ändå?

    BF är 19 juli! 

    massvis med kramar till dig, håller tummarna för att allt går vägen
  • nallepuh2

    hej på er. åkte som sagt in akut i fredags där de först misstänkte njursten alt utomkvedes men det visade sig senare vara ett missfall. Visst det var tidigt i grav men jag är ledsen iaf.

  • nallepuh2
    Sagatula skrev 2012-01-12 06:53:20 följande:
    Är det dags nu? Under natten har molvärken i ryggen tilltagit samt att det kommit värkar ca en gång i timmen har dock inte tagit tiden riktigt ordentligt än. Ingen slempropp jag märkt men det gör ju inte alla heller. Vattnet gick inte förra gången så det kan jag inte lita på heller att det gör. Får se nu när vi vaknat om det håller i sig eller är förvärkar igen.
    ojoj så spännande, lycka till!!!
  • nallepuh2

    Har inte lyckats slita mig från tråden utan brukar gå in och läsa ibland. Hoppas att snart få vara med "på riktigt"!

  • nallepuh2
    Sagatula skrev 2012-01-13 09:12:32 följande:
    Klockan 01:30 kom vi in till förlossningen. Då va värkarna fyra minuter isär och varade över en minut. Då öppen knappt två cm. Klockan 03:19 öppen tre cm och vattnet går. Vill börja krysta men det går ju inte. Har lustgas bara. Vid 04:00 öppen fem cm och vill fortfarande krysta . Börjar prata om epidural är helt slut. BM råder och peppar att fortsätta. Klockan 04:40 får jag äntligen börja krysta. 04:58 kom en välskött fin Ellen till världen. Vi väntar nu på barnläkare som ska undersöka vid 11 om allt bra då så åker vi hem. Jag mår fint men vill hem och sova, sprack inget alls vilket är skönt.
    Men så fantastiskt roligt, stort GRATTIS till ert underverk Ellen!
  • nallepuh2

    Hejsan!
    Nu törs jag nog ge mig till känna igen, var med i den här tråden i okt/nov -11 men fick då ett mf. Är nu gravid i v 9, och denna gång är det inte bara en bebis utan två. Blev smått chockad när läkaren sa att "här är det ju två".... Har två barn sedan tidigare förhållande (14 och 8år).

  • nallepuh2
    Aaglars skrev 2012-11-08 10:08:49 följande:
    Åååååh vad kul! GRATTIS!!!! Vad härligt att du är gravid igen. Hur mår du?

    Woaw! Tvillingar.

    Själv fick jag mitt tredje barn nu i maj och han har hunnit bli 6 månader. Det går fort... 

    Ojoj, redan 6månader tänk så fort tiden kan gå! Själv så mår jag riktigt bra, är iofs sjukt trött när jag kommer från jobbet.... Fick ett mf i aug och hann aldrig få tillbaka mensen innan jag blev gravid igen, hade så jäkla ont i magen en helg att jag ringde kvinnokliniken och fick komma på en kontroll (VUL) och då såg man att det var tvillingar. Känns riktigt häftigt och omtumlande!
  • nallepuh2

    Hur ska man egentligen tänka kring KUB, jag känner mig helförvirrad och vet faktiskt inte hur jag ska tänka eller göra. Läkaren jag träffade igår tyckte att jag gott kunde göra KUB pga ålder och en möjlighet att mentalt kunna ställa in sig om siffrorna inte skulle vara så bra. Hur har ni andra gjort/tänkt kring detta

  • nallepuh2
    Wimlan skrev 2012-11-10 22:32:32 följande:
    Kan tyvärr inte citera via mobilen, men Nallephu; appropå KUB, ville bara berätta att jag avstod allt sådant och gjorde enbart vanliga ultraljud. Anledningen är dels att jag inte kan tänka mig att göra tester som medför risk för fostret, typ fostervattenprov, så då kändes det onödigt och dels därför att man alltid måste vara ödmjuk inför att vissa barn får komplicerade liv och funktionshinder, t ex pga av tidiga infektioner eller vid förlossningen och att ingen någonsin kan förbereda sig på hur det känns att barnet har funktionshinder. Den "fighten" går inte att göra enklare bara för att man vet om det i förväg. Jag hade definitivt gjort KUB om jag varit beredd att göra vidare tester och avbryta graviditeten om jag fick besked att barnet hade DS. Men det blev ju på nåt vis meningslöst för mig, eftersom jag inte har nån glädje av informationen.
    Det var väl lite så som både min sambo och jag hade tänkt, men efter UL så blev jag ändå tveksam eller rättare sagt förvirrad. Jag vet att jag absolut inte vill gå vidare med ytterligare tester. Så det lutar nog åt att det inte blir ngt KUB test, får vänta på RUL! Kommer ändå att få göra fler ul och stå under lite mer extra kontroll iom att det är tvillingar och med tanke på att min dotter var tillväxt hämmad med flera infarkter i placentan.
  • nallepuh2

    Har varit på inskrivning nu och vi tackade nej till KUB, istället har vi bokat tid för ett privat UL 12/12 ska vi få se vilka som döljer sig i magen!

Svar på tråden 40+ som äntligen är gravida - igen