• Erofila

    40+ som äntligen är gravida - igen

    Hej 40+ mammorna! Jag vill gärna vara med på ett hörn också, om det går bra? Jag är 43 och har BF 10 nov. 3dje barnet. Det är härligt att få vara med om graviditet en gång till. LyckligaLee och Aaglars, jag tror ni har en bebisblues, som ni skriver, det är så mycket hormoner och lycka och stora känslor. Jag känner igen det från förrut. Men, man får gråta och vara lycklig samtidigt! Man blir så totaltfokuserad på bäbislyckan. Sen brukar världen rulla ut sig i all möjlig skönhet igen, med massor av äventyr och nya lyckoupplevelser. Tänk när man får upptäcka världen med den lilla nya vid handen! :)

    Och Wimlan och Snart7, ni bär augustibarn ser jag. Lycka till nu med sista tunga tiden! Visst är det märkligt att man glömmer hur tungt det är? Varje gång. Jag har själv svårt att fatta det, fast jag tjocknar dag för dag. :)

  • Erofila

    Tack Wimlan! m59013363.html      Så skönt för dig att du kan njuta av graviditeten nu. Vi får hoppas på en sval sommar.. Mina pojkar är 16 och 18. Jag mår faktisk också bra och, hittills, bättre i fogarna än med tvåan. Känner lite sprattel och är lycklig och ganska så bebisfixerad just nu kan jag säga.. Som med ettan då man hade tid att gå helt in i det. Ser på tidigare inlägg att du skaffat din lilla som singel, det var driftigt och ovanligt! :) Du måste nog funderat länge innan du kom på den lösningen? Det måste vara ett väldigt efterlängtat barn.

  • Erofila

    Tack Aaglars! Och GRATTIS till lille Gustav!! Vilken gåva att få ha en till liten en. Det låter intensivt med tre små, men vilket fint gäng de kommer att bli. Snart underhåller de varandra i långa fantasilekar.

    Jag trodde jag var klar med småbarnstiden, de två första går i gymnasiet till hösten (16 och 18 år). Jag har hunnit vara med om småbarn, sörja att de växte ifrån symbiosen, sluta sörja och inse att de är jättefina vänner och en lycka att få vara med. En varm och härlig känsla att se dom treva sig ut i världen, och kunna hjälpa dom lite här och där. Man älskar dom alltid lika djupt, men kärleken tar lite olika uttryck. Så var inte ledsna, det roliga har bara börjat. :)  nån gång kan jag tänka att det är synd att min trea inte får syskon i nära ålder, de har ju så kul när det är tätt mellan dom. Men, det är svårt att ordna allt. Och så måste man uppdatera sig på barnkulturen igen, jag antar att de olika Pokemonfigurernas stridskonster inte är användbar kunskap längre? :) Men först, få njuta av en bebis igen! ((Om allt går väl. Jag har lång väg kvar.)) 17+4 idag, RUL den 15onde. Blir spännande.

  • Erofila

    Ibland saknar man småbarn kring sig i tio år, och ibland har man så mycket att man inte hinner dricka kaffe utan att det kallnar. Det var kanske tänkt att vi skulle bo i lite större flockar och hjälpas åt, en så där tjugo stycken?

    Man kan iallafall försöka växelsova. Ett ljudisolerat sovrum och sova i omgångar?
    Skönt idag med sommarregn över all tät ny grönska. Glada tonåringar som snart får sommarlov.  

  • Erofila

    Oj, många trevliga meddelanden här! Vi är många i samma situation! Skojigt med bröllop, grattis Flannery! Och duktig flicka med huvudet neråt. Må de alla komma den vägen...  ;)

    Vi kanske får göra en ny BF-lista LyckligaLee? Det är skojigt att vi har kommit lite olika långt med bebisarna, och skönt att höra er som lyckligen kläckt fram dom också. Att man blir så där trött? Jag minns det ju men just nu kan man inte fatta ändå att de kan ta precis all ens tid? Jag tror inte storasyskonen blir så lidande, det är mer som man tänker själv. De första veckorna är speciella, men snart har dom en till liten kompis att dra omkring med! :)

  • Erofila
    BF lista + Födda 

    2011
    MPson, 41 år, tredje barnet, BF 2 oktober (pojke)
    Tina,41, fjärde barnet BF 10 Oktober (pojke)
    Halmstadsmamma,41, fjärde barnet (två bonusbarn) Bf 11Oktober (pojke)
    Hammarby, 40 år, tredje barnet, BF (snittas den) 13:e dec (flicka)

    2012
    Sagatula, 40 år, andra barnet (tre bonusbarn),  13 januari (Ellen)
    Loppelina, 41 år, tredje barnet, BF 20 mars
    Charlotta1 41 år, tredje barnet Bf 30april
    Nellie50, 44 år, fjärde barnet BF 14 april-12
    HugOlle, 41 år, tredje barnet BF 22 april
    LyckligaLi, 42 år, tredje barnet BF 24 maj-12
    Aaglars 41 år; BF 120506, tredje barnet (Gustav)

    BF 2012
    m1nn13 - 42 år - tredje barnet BF 7:e juni 2012
    jamtlandstaus, 40år, andra barnet, BF 7 juli 2012
    astro, BF 2 augusti,
    Nilam, 41 år, BF 10 augusti 2012
    Wimlan, 41 år, 3 killar, BF 10 augusti 2012 (en kille)
    snart7, har fyra små barn, BF 11 augusti 2012
    flannery, flicka i magen
    Svarta katten, 41 år och väntar 3:e killen. BF 9 sep
    Trollan, 43 år, tre killar innan, BF 3 nov (en kille).
    Erofila, 43 år, två killar, BF 10 nov (RUL 15 juni)
  • Erofila

    Hej mammorna! Jag samlade ihop våra data så gott jag kunde, ursäkta om jag glömt nån eller nåt blev fel. Skicka uppdateringar och ändringar om ni vill. Jag undrar om det är en ny trend att fortsätta föda barn lite fler år? När man ändå håller på så.. :)

  • Erofila

    Erofila, 43, tredje barnet, bf 17/11 (tjej)

    Hej! Var på RUL idag och hade lyckan att få se en alldeles frisk liten tjej, enligt alla mätbara punkter, som låg där inne och funderade och småsprattlade. Fantastiskt befriande. Mycket grubbel kan strykas. Fostervatten och njurar ok. Moderkaka bra placerad. Puh! Lycklig. I kväll konjaksgratinerade havskräftor och äppelmust! :)

    Roligt att höra om era lösningar! Vi turas nog om här hemma med de flesta sysslor, när en blir trött tar nästa vid. Och städnivån varierar lite efter ork.

     

  • Erofila

    Aaglars, 42år, tredje barnet bf 6/5. Födde pojke7/5 

    Lyckliga Lee, 42 år, tredje barnet bf 24/5. Födde pojke 26/5

    Flannery, 43 år, andra barnet bf 4/7

    Stor och liten 41 år, tredje barnet bf 7/8 (evtl ks runt den 24-25.7)

    Wimlan, 41 år, bf 10/8 

    Snart7, 40 år, femte barnet, bf 11/8

    Astro, 43 år, sjunde barnet - bf 13/8 men det blir KS, troligen 2-3/8.

    Svarta katten, 41 år och väntar 3:e killen. BF 9 sep

    Trollan, 43 år, tre killar innan, BF 3 nov (en kille).

    Erofila, 43, tredje barnet, bf 17/11 (en tjej)

  • Erofila

    Hej kompisarna! lade till Trollan och Svarta Katten. Är det nån mer som ramlat ur? Fler höstbarn? Jag åker till Italien en vecka nu med familjen. Får passa på medans man mår bra. Har inga svåra krämpor ännu, mer än att jag blir fortare trött. Men jag minns foglossning och andra plågor från tidigare graviditeter. Det är tungt. Kramar och respekt till er som kämpar med ont plus småbarn hemma. Sköt om er allihop!

Svar på tråden 40+ som äntligen är gravida - igen