• Wimlan

    40+ som äntligen är gravida - igen

    Hej tjejer.. "Nilam" här Hittade en äldre profil som jag hade glömt bort, så nu använder jag den istället och "Nilam" är borta. Lyckliga Li: Du kanske vill ändra i BF-listan till Wimlan istället?
    Känns lite bättre i magen idag, försöker att inte oroa mig och nu har jag berättat för min syster att jag väntar barn. Hon blev glad och hoppades jag skulle få en flicka den här gången men påpekade att en pojke självklart var lika välkommen. Det känns bra att familjen vet om att jag är gravid för det känns inte bra att bära på hemligheter, på nåt vis...
    Hoppas ni får en skön helg alla!

  • Wimlan

    Grattiskram till dig Jamtlandstaus! Jag är i v 12 och har börjat berätta lite smått. Det känns roligt och blir mer verkligt när man får berätta för andra!

  • Wimlan

    Hej igen tjejer! Kul att läsa att ni mår bra, förutom gravidkrämporna då förstås Idag var jag på ultraljud och kunde se att det var en liten pigg gosse jag väntar, 18+2, så BF blir 11aug. Med de andra fick man ju inte veta om det var en pojke eller flicka förrän vid förlossningen men jag tyckte det var fantastiskt roligt att få veta redan nu!

  • Wimlan
    Aaglars skrev 2012-03-21 23:10:21 följande:
    Svarta Katten

    Jag har moderkakan i framvägg och kände inget förrän i v20. Men jag förstår att gu längtar

    När är UL?



    Precis som jag! Jag har alltid känt fosterrörelser tidigt i mina tre tidigare graviditeter och tyckte det var hemskt jobbigt att behöva gå på UL utan att ha känt bebisen. Jag var beredd på det värsta och när jag såg nåt som rörde sig på skärmen hann jag tänka "undrar vad DET är"... När det gick upp för mig att det var en alldeles vild och pigg liten filur som sparkade runt där inne, blev jag så glad att jag började gråta . Nu känner jag honom varje dag (v 20+5) och det är så underbart!
  • Wimlan

    Välkommen snart 7 och roligt att följa er andra på listan också! Jag är 41, väntar min fjärde son som beräknas komma i augusti och jag är frivilligt ensam som blivit gravid med donator. Mina äldre pojkar är 25,20 och 15 år i år och de två äldsta har hunnit flytta hemifrån. Min 20-åring, som har funktionsnedsättning, har dock tillfälligt återvänt hem i väntan på LSS-boende då det inte fungerat bra med den personal han haft i sin egna lägenhet, så just nu är det fullt upp hemma. Jag bor i Skåne.

    På tal om blöjor... Jag har haft tygblöjor till de två yngsta och kommer säkert att satsa på det igen. Jag har provat att sy egna men det var inte så kul som jag hade trott, så jag kommer köpa begagnade då de är bättre än nya.

  • Wimlan

    Grattis Aaglars! Underbart det låter med din lille pojke och amning och allt Jag går in i v 28 nu och längtar nåt hemskt efter att få vara där du är nu

  • Wimlan

    Aaglars: Verkligen ljuvliga bilder och roligt att följa vad du skriver om dina barn! Ja, man längtar verkligen!
    Snart7: När har du BF? Jag har den 10 aug.
    Var på TUL i veckan och beräknad vikt är ca 14 dagar före genomsnittet så allt är bara bra. Jävulsk foglossning men faktiskt är det ganska bra, för mellanpojken har blivit sjuk igen och jag MÅSTE ju kräva hjälp från dem som har betalt för att ta hand om detta, istället för att göra allt själv. Han är 20 år och bor inte hemma längre men jag har haft honom här sen oktober. Nu har han flyttat tillbaka till sitt boende men det fungerar inte alls

  • Wimlan

    Aaglars: Ja, han har ett funktionshinder men sen han blev äldre har han dessutom blivit sjuk psykiskt och i vissa perioder är det väldigt svårt. Vi har ju inga släktingar så därför blir det extra viktigt att samhällets stöd fungerar på det viset som lagstiftarna bestämt, men verkligheten är en annan än vad folk i allmänhet tror. Eftersom jag jobbar mindre nu när jag är gravid och förbereder lång föräldraledighet, har jag på nåt vis hamnat i en sådan situation att jag fått ensamt vårdansvar för honom men jag kämpar nu för att boendet och vården ska ta sitt ansvar.
    Jag känner mig starkare psykiskt i och med graviditeten, men fysiskt och rent praktiskt är jag svagare. Jag är ju van vid att ha det så här sedan många år tillbaka, men i och med nya barnet blir jag starkare i gränssättningen gentemot kommunen.

Svar på tråden 40+ som äntligen är gravida - igen