• Aaglars

    40+ som äntligen är gravida - igen

    Aaglars skrev 2012-01-12 08:48:54 följande:
    Så spännande Larven!!!

    Nej slemproppen behöver man inte bry sig om. Någon sådan har jag aldrig märkt av vid mina förlossningar Däremot forsade vattnet över vardagsrumsgolvet med ettan-:)

    LYCKA TILL!

    Jag menar Sagatula - såklart...
  • Aaglars

    ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅh så fantastiskt Sagatula!!!! GRATTIS till Ellen! Underbart!
    Vikt? Längd?

    Skönt att du mår fint!{#emotions_dlg.flower}

    ANNA i HULT!
    Välkommen hit!
    Jag blir 42år i april och väntar trean. De två äldre är 3år resp 1,5år.
    Har BF 6maj och mår prima            

  • Aaglars

    Lyckliga Li
    Här är det helamning som gällt med båda barnen under en lång tid. Att mata barnen är inget jag tror maken skulle känt som närhet - utan den har han och barnen fått genom att vi samsovit med barnen och han har gosat o myst hud mot hud med barnen.

    Jag längtar också efter att amma igen - även om det inte är många månader sen jag slutade amma sonen...

    Vem är det som har BF härnäst? Jag har BF 6/5

  • Aaglars

    Lyckliga Li
    Mysigt när du berättar. Jag älskar oxå att amma. Har heller aldrig gått upp på nätterna och ammat utan ligger med bröstet i vädret (hihi) så det bara är att ta för sig för bebisen-:) Amningen har fungerat med båda barnen från den stund de kommit ut och nått bröstet.

    Men visst, jag minns oxå den där första veckan med söndriga bröstvårtor. Fruktansvärd smärta!

    Jag gick in i v25 igår. Har ingen aning om min viktuppgång. Ska till bm den 25:e. Så då får vi se. Har bara varit hos bm en gång + UL.

    Jag håller på att skola in min son på förskolan. Det går sådär...Han är såå mammig och är helt förtvivlad när jag lämnar honom. Och när jag kommit utanför dörren gråter även jag. Det gör ont i mig!

  • Aaglars

    Nilam. Japp, jag studerar till lärare och på to börjar studierna igen efter föräldraledigheten. Så barnen ska då vara på förskolan. Jag hinner läsa en 10-veckorskurs. Sen går dottern och sonen ner på 15h/v på förskolan när jag är föräldraledig m bebisen. Det känns lagom både för mig och för att de "stora" barnen ska få träffa jämnåriga och stimuleras av det.

    Sagatula. Hur har ni det där hemma med bebisen? Det är ju så fantastiskt att hon finns hos er nu
    Hur mår maken?

  • Aaglars

    Lyckliga Li

    Det är femte dagen han lämnades idag och hittills har både maken och jag lämnat varsitt barn. Storasyster går på avd bredvid. Så maken har lämnat henne o jag sonen
    Har svårt att lämna över det hela till maken...Har väl med mitt jobbiga kontrollbehov att göra...
    Men imorgon börjar högskolan för mig igen och då är det tänkt att maken lämnar barnen på morgnarna och jag hämtar på em.

    Usch ja. Detta med långa dagar på förskolan känns just nu som ett nödvändigt ont. Däremot tycker jag att 15h/vecka känns välbehövligt för oss alla. Och snart är det ju dags för det-:)

  • Aaglars
    Sagatula skrev 2012-01-18 12:15:33 följande:
    Maken mår oförskämt bra med tanke på det han gått igenom. Vi har det skönt hemma och lunkar på. Varit på kontroll med lillan idag. Hon är fortfarande lite gul och kan bli en billykoll imorgon oxå det får vi se imorgon. Värdena på det är ju som högst dag 2-5 och vi är på dag 5 idag. BM och läkare blev förvånade och imponerande av lillan idag. Hon är ruskigt stark i nacken och lyfter och vänder huvudet mycket för att vara så liten. Dessutom vill hon inte ligga på rygg utan gör sitt bästa för att hamna på sidan hela tiden. Här har vi 20 timmar per vecka på förskolan från det att syskon är en månad gamla. Jag har lite svårt med att förstå varför tiden ska minskas när man är FL. Min son lär sig massor där och behöver den stimulans han får där till lärandet.

    Härligt att maken mår så bra. Och självklart att det är bra med lillan{#emotions_dlg.flower}.

    Njae, där har vi inte samma inställning till förskolan (trots att jag är förskollärare). Förr i tiden (inte så länge sedan föresten!!!)  fanns det inte ens en tanke på att lämna bort syskonen över dagen för att det kom ett yngre syskon. Varför kan vi föräldrar plötsligt inte stimulera våra barn själva?
    Några timmar i veckan tror jag det är jättebra att de får komma och träffa jämnåriga kompisar samt pedagogiska vuxna. Men inte på "heltid". För min del tycker jag att 15h/v är alldeles lagom.   
Svar på tråden 40+ som äntligen är gravida - igen