Inlägg från: LyckligaLee |Visa alla inlägg
  • LyckligaLee

    40+ som äntligen är gravida - igen

    Hej på er tjejer! Så är man åter på jobbet efter nästan en vecka hemma. Högar av jobb som vuxit, men det får gå. De var underbart att vara hemma, men jag har lite dåligt samvete då jag inte fick något gjort över huvud taget. Knappt att jag orkade fixa middag till barnen. Tänk att man kan vara så trött och må så ILLA. För jösses, så sjösjuk jag är. Dygnets alla timmar. Inskrivning på mvc på fredag. Får se om jag ber om Lergigan då. Skall i alla fall be om tid för mkp.
    Charlotta1, hoppas du fått sova och känner dig piggare.
    Banina, hur går det för dig?
    Sagatula, hur är det med foglossningen?
    Hammarby, jag provade gravidbältet, men det var inget för mig.
    Suck nu måste jag bara börja jobba. Oj vad det tar emot.
    Ha en bra dag{#emotions_dlg.flower}

  • LyckligaLee

    Suck... säg den lycka som varar... har varit väldigt konstig i magen senaste månaderna. trott att det berott på stress. Tänkte uppsöka läkare men det blev inte av då missfall kom emellan. Men då jag fortfarande inte känner igen mina "toabesök" bokade jag en tid på vårdcentralen för att beskriva mina symtom. Kom just därifrån och har fått med mig det overkliga beskedet att det kan handla om tjocktarmscancer... Nu skall jag lämna bajsprover varje dag i en vecka, sedan koloskopi och annat. Känner mig helt stum inombords Gråter.

  • LyckligaLee

    Hej. Jag, man kan undra hur man i vården lämnar osäkra besked. Dels har jag mig själv att skylla tror jag, då jag arbetar på sjukhus och ställer de "rätta" frågorna. Men läkaren reagerade och meddelade övertydligt när hon fick veta att jag är gravid. Hon sa att "nu är det bråttom"... sedan löpte samtalet på åt det hållet. Jag lämnar nu prover varje dag i en vecka, detta för att utesluta infektion i tarmen innan man gör koloskopi och liknande. Man kan inte heller operera om det finns infektion. Måste man göra ingrepp så behöver jag göra abort och därför är det bråttom. Men läkaren sa också att hon haft många med komplicerade symtom från mage och tarm, att man gjort alla undersökningar men ändå inte hittat något. Jag hoppas ju tillhöra den skaran då, men jag märkte läkarens oro och reaktion, och kan inte släppa det. På tisdag skall jag träffa specialist för diskussion om resultat från prov och ur man går vidare. Skall då också träffa gyn för vul, vilket jag inte alls ser fram emot som jag borde. Usch om allt är prima liv därinne och så tvingas jag skrapa bort det. men ja kn säga att jag just nu bryr mig väldigt lite om pyret i magen. Det enda jag kan tänka på är mina små killar och vad detta kan innebära för dom. Tanken är outhärdlig. Men tack för stöttning, alla ni fina tjejer, och lycka till nu, ni också{#emotions_dlg.flower}

  • LyckligaLee

    Vul i morse. V 7+6. Fick fin bild på litet foster med tickande hjärtaHjärta. Känns omöjligt att göra abort nu. Varit på kontroller och utredning angående mage och tarm varje dag i en veckas tid nu. Väldigt bra läkare måste jag säga. Mina värden är bra vilket pekar på att jag har Colon Irritable. Men man kan inte helt utesluta tumör. Då måste man röntga och göra koloskopi och det går tydligen inte när man är gravid. Så beslutet är mitt... väldigt jobbigt. Fick ändå stöd från läkaren som tyckte att jag skulle fortsätta graviditeten och samtidigt fortsätta lämna prover. Imorgon skall jag till gyn på MVC för att be om remiss för MKP. Tydligen inte självklart att man får göra detta prov istället för fvp. Skall finnas särskilda skäl enligt min bm. Jag tycker att min ålder är skäl nog. Hoppas jag får träffa en vettig läkare. Ja, mycket skall man hinna med och samtidigt sköta ett heltidsjobb. Hur går det för er andra?

  • LyckligaLee

    F-n så arg jag blir!!! Varit hos dr på MVC idag. För mkp behövs tydligen remiss. Fick veta av barsk läkare att man kan önska mkp men absolut inte kräva???!!! Och detta beror på att det finns ett fast antal tider och när de är slut så är de slut. Hon ansåg att mitt enda skäl var min ålder och skrev just så på remissen. Hon skrev också att "patienten är införstådd med att det inte kan garanteras en tid och att hon då får bokas för fvp ca 4 v längre fram". Så nu skall man gå och vänta... igen... suckSkrikandes. Fick också veta att mitt sköldkörtelvärde låg för högt och att det förmodligen blir Levaxin för min del. Detta bekymrar mig då man tog samma prov vid mage-tarmutredningen och då kom fram till att mina värden var normala, och det var ju så sent som förra veckan, samtidigt som jag lämnade blodprov på mvc. Vad skall man tro??? Enda roliga idag var extra vul. Lilla pyret är 1,7 cm och viftar med armarnaSolig. Går in i v 9 idag.

    Sagatula, tänker på dig. Håll ut! Det blir bättre{#emotions_dlg.flower}

  • LyckligaLee
    Aaglars skrev 2011-10-15 18:20:55 följande:
    Lyckliga Li, du som är TS, skulle inte du kunna lägga till senaste BF-listan i trådstarten. Vore kul att ha lite mer översikt över hur långt gångna all är
    Visst, men hur får jag tillgång till allas BF? 
  • LyckligaLee
    Aaglars skrev 2011-10-16 11:28:29 följande:
    Här är en lista. Men du är ju inte medRynkar på näsan. Skriv in dig och lägg sen de andra i BFordning. Lite felordning på slutet...
    Klippte ur din lista. Lite felordning, men det får få ändå... Åker bort en vecka. Hej så länge tjejerFlört
  • LyckligaLee

    Resa inställd pga sjukdom. Inte hela världen dock. Ni som gjort mkp... hur länge dröjde det innan ni kallades för en tid? Dr kunde inta svara på denna frågan. Hon visste inte heller om jag får tid per post eller om det sker via bm... Man kan ju testa från v 11, men när jag läser på Fl så verkar dem de flesta gör mkp i v 13?

  • LyckligaLee

    Ja, nu äter jag Levaxin då... efter två prover som visat på för låga hormonhalter i sköldkörteln. Tänker på min andra två graviditeter som var för inte allt för längesedan. Då gjorde man inte detta testet... Jag var ju hemskt trött även då, gick upp rejält i vikt utan att jag åt särskilt mycket. Tja, man får ju aldrig veta. Nu skall jag iallafall ta de här tabletterna varje dag och testas var fjärde vecka. Är fortfarande illamående och oerhört trött. Varje dag efter jobbet är jag så slut att jag grinar i bilen på väg till barnens skola. Usch vad detta är jobbigt. Väntar och längtar efter en riktig mage, glada dagar och förväntansfulla tider. Just nu känns det bara väldans motigt. Ännu ingen remiss för mkp heller, trots att jag på torsdag går in i v 11. Ni andra, hur har ni det?

  • LyckligaLee

    Sagatula, tänker på dig. Positvt trots allt att man beslutat om stamcellstransplantation. men det är en lång och mödosam process. Jag har flera gånger följt den på nära håll då jag jobbat med MS-patienter i över 10 år. Se till att få hjälp i egenskap av närstående tidigt. tala med en kurator som kan stötta men oxå informera om era rättigheter. Du kommer att bli ensam med barnen under en ganska lång peroid. Men det komer att bli bra. det finns ett sedan{#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden 40+ som äntligen är gravida - igen