• Kekke

    Spara till barn, vilket sparande/bank är bäst?

    jag sparar i aktier åt sonen. vi sparar 300 i månaden.. dock köper jag inte varje månad, utan när det är 1000 så lägger jag ett köp.. har en barn kapitalförsäkring på avanza..
    aktierna kommer få ligga tills han blir 18. återinvesteringar av utdelningarna.. kommer bara spara i större bolag med bra historik.. ingen förhoppningsbolag..

  • Kekke
    Linus77 skrev 2012-08-29 22:05:29 följande:
    Det låter nästan perfekt, tänk bara på att courtaget inte får bli för stor del av varje köp. Om courtaget är 49 kr så kostar det 4,9 % vilket är lite för mycket för att vara helt bra.
    Jag brukar rekommendera  att inte handla för mindre än 5000 kr åt gången, vilket kan låta mycket men varför ha bråttom. Efter några års sparande så hjälper utdelningarna till och det blir genast lättare att få ihop till nästa 5000 kronors köp. 
    Även den gamla hederliga spargrisen (småpengar) kan användas till att nå målet snabbare.
    Läs gärna mer om sparande på min sida S t a b i l e k o n o m i . s e 
    tackar.. jag tycker iaf att det är det bästa för oss att göra så.. sprider köpen under en lång tid och olika bolag.. köper det som verkar mest intressant ut för stunden..
    har 39:- i courtage, därför tycker jag att det funkar med dom mindre summorna. som du säger så vill man inte ha för högt courtage.. men 3,9% tycker jag är acceptabelt..
Svar på tråden Spara till barn, vilket sparande/bank är bäst?