• EmmaH4
    Äldre 24 May 15:27
    16151 visningar
    18 svar
    18
    16151

    Tips! Mitt barn kan inte sätta sig upp, ställa sig upp, krypa

    Hej

    Min dotter är snart 11 månader(Född 24 dagar före BF) och det är inte så att jag är orolig för hennes utveckling, även fast hon inte är direkt tidig i utvecklingen.

    Hon kan inte sätta sig upp från liggande, hon har inte visat något intresse för att krypa(så hon kan inte sätta sig upp på den vägen och hon kan inte ställa sig upp mot möbler. Hon kan heller inte heller sägga mamma eller pappa(men det kommer väl).
    Tycker det är jobbigt när man hör vad andra kan men jag försöker att inte jämföra. Barn är ju tidig med olika saker :)

    Men har ni några tips på hur man kan hjälpa dem på traven.
    Eftersom hon aldrig krypit är det säkert svårare för henne att både sätta och ställa sig upp, så jag är orolig att hon inte kommer kunna lära sig det.
    Hon älskar att gå med stöd av mina händer och kan gå runt så hur länge som helst.
    Blir tokförbannad om hon måste sitta, vill bara gå gå gå.
    Så jag vill ju gärna att hon ska kunna ställa sig upp och gå runt möbler själv.
    Hon är i en ganska grinig period nu eftersom hon vill så mycket men inte kan :(

    Tacksam för svar!

  • Svar på tråden Tips! Mitt barn kan inte sätta sig upp, ställa sig upp, krypa
  • Äldre 24 May 15:28
    #1

    En del kryper aldrig ...

  • EmmaH4
    Äldre 24 May 15:30
    #2

    Nej och det kommer hon säkert inte göra heller. Det intresserar henne inte, men det skulle säkert underlätta om hon i alla fall kunde ställa sig upp på knä och ställa sig upp den vägen.

  • EmmaH4
    Äldre 24 May 15:37
    #3

    Tips?

  • Äldre 24 May 18:00
    #4

    du får träna ihop med henne korta stunder då och då när hon är pigg å mätt, sen göra nått efteråt som hon gillar! visa hur hon ska göra, visa både själv med din kropp och på hennes...om du förstår hur jag menar...?

  • emmiz0­1
    Äldre 24 May 21:32
    #5

    Min pojke är 11 månader och kan inte krypa men satt sig för första gången för en vecka sen.
    Så jag tror att det kommer när det intresserar. Min pojke reser sig inte mot möbler och vill inte gå med mig.
    Kan han lägga sig om han sitter?

  • emmiz0­1
    Äldre 24 May 21:33
    #6

    Jag menar HON =)

  • EmmaH4
    Äldre 25 May 14:11
    #7

    Hon lägger sig inte om hon inte blir förbannad , om jag inte tat upp henne så hon får gå, då kan hon kasta sig bakåt av ilska och landa på rygg. Hon tar dock inte emot sig med armarna än.

  • gummel­umman
    Äldre 27 May 20:41
    #8

    Har också en tjej som fyller 1 om två veckor och hon är precis som TS flicka, otroligt frustrerad för att hon inte kan men vill. Vi övar å övar så mycket hon vill å mamma orkar. Jag försöker hjälpa henne lite men mer visa hur hon ska göra med sin kropp för att tex sätta sig upp. Hon försöker o försöker men lyckas inte ännu.

  • Äldre 28 May 08:18
    #9

    då ska du se att hon kommer överraska er helt plötsligt en dag! det gjorde vår son då han kom krypandes en morgon vid 11 mån....!!

  • Äldre 28 May 19:23
    #10

    Min son på 10 månader kan inte krypa men har dom senaste dagarna lyckats komma upp i kryställning men där tar det stopp. Ålar dock i 180.
    Kan inte ta sig från liggandes till sittandes  ( hamnar i något mellanting) och inte ställa sig längs möbler. Jo ställa sig på knä till vissa saker och krypa upp på nedersta hyllplanet i soffbordet.
    Går gärna hela tiden om han får hålla händerna.

    Vi ställer honom vid möbler så han får öva lite och det älskar han.

    Jag läste om en tjej vars barn började krypa vid 10 månader och 2 veckor senare tog den sina första steg så visst kan det gå undan när det väl lossnar.
    Mina döttrar har varit ganska tidiga med sin utveckling så nu känns det lite bakvänt med denna lilla herrn som är så bebisaktig :)


    ° ★ Izabelle 071004 ° ★ Felicia 090704 ° ★ Gabriel 100731 ° ★
  • EmmaH4
    Äldre 2 Jun 12:36
    #11

    Ninniisen: Han kanske är tidig med andra saker :)
    Jag märker att min dotters finmotorik är väldigt utvecklad :)

  • Äldre 2 Jun 13:09
    #12

    For att stimulera och starka de muskler/muskelsystem som leder till krypning ar basta traningen att ligge på mage. Vill hin inte det kan du trana henne på en stor gymboll. Låt henne ligge på bollen på mage och gunga henne forsiktigt fram och tillbaka och från sida till sida.

  • tvåärb­ättre
    Äldre 30 Aug 13:56
    #13

    En av våra söner var/är precis lika dan. kunde inte sätta sig upp, kröp/åla aldrig, kunde inte ställa sig upp osv. Men helt plötsligt ville han gå, så de var 1 - 2 månader av stenhård gåträning varefter han nu stapplar fram på egen hand. Han har också nu börjat ställa sig upp lite grann. Kör hårt på gåträning. Försök introducera gåvagn och också att börja gå med bara en hand som stöd. Det hjälpte för oss iaf.

    Lycka till

  • Maria 274
    Äldre 15 Sep 14:13
    #14

    Jag är väldigt intresserad av att få veta hur det har gått för din dotter. Min son är 16 månader. Han kan gå men kan inte sätta sig upp eller lägga sig ner. Han kan inte heller ställa sig upp. 

  • sesssa­n
    Äldre 16 Sep 22:22
    #15

    Min dotter fick vi tvinga till att kryp a ställde henne i kryp ställning och gjorde krypningen åt henne liksom i början och lockade med saker, hon var inte intresserad av att lära sig det alls..

  • ninagi­rrl
    Äldre 16 Sep 22:24
    #16

    Köp en "Brio-vagn", det kan hjälpa :)

  • Aurora Boreal­is
    Äldre 16 Sep 22:31
    #17

    Försök ha henne på mage, det är viktigt att de tränar nacken på det sättet och även hela kroppen. Det finns forskning som tyder på att de kan få problem med nackmusklerna om de inte kryper (eller ålar). Du får ligga med henne på golvet och prata med henne eller låt henne hålla nåt spännande (typ mobiltelefon) när hon ligger på magen. Ta av strumporna så att hon kan få fäste också om hon vill åla/krypa :)


  • Aurora Boreal­is
    Äldre 16 Sep 22:31
    #18

    Det var ju en gammal tråd visst.


Svar på tråden Tips! Mitt barn kan inte sätta sig upp, ställa sig upp, krypa