Smulig ost...
Även om en ost till en början är lätt att skära skivor av, hur kommer det sig att de flesta bara smular sönder sen...???
Going crazy
Även om en ost till en början är lätt att skära skivor av, hur kommer det sig att de flesta bara smular sönder sen...???
Going crazy
Haha, bra ide!
Ser fram emot deras svar!
Jag fick svar!
kopierar in från hotmail
Hej!
Jag vet inte vad det är för ost Du har problem med. I regel är det ingen
skillnad. Det är alltid så att ostens yta är lite hårdare och mer
sammanpressad. Därför är den också lättare att hyvla precis i början. En
grynpipig ost (t.ex. Hushållsost) med kort lagringstid och hög vattenhalt
kan bli lite svårare att hyvla mitt inne i osten. En bra osthyvel är vad
som gäller samt att inte osten fått stå framme i rumstemperatur alltför
länge. Ju kallar osten är ju lättare är den att hyvla.
Hoppas detta var svar på Din fråga!
Lycka till!
Vänlig hälsning
Per-Olof Weréen
Ostfrämjandet
per-olof.wereen@sve
nskmjolk.se
morsan som handlar allt på Lidl tex handlar aldrig ost på lidl.. för deras ost smular..
morsan påstår att det beror på att man fryser osten..
okej om en privatperson skulle frysa sin ost... men en mataffär??
Ja se tyskar!
Men din mamma har rätt i det med frysen, vissa ostar smular när de varit frysta! Det vet jag för det gör mina ostar när jag fryser dem för att ha dem till rivost.
jo... men att lidl skulle frysa???
Vad kul med svar, tack!
Tyvärr skulle det inte förvåna mig om Lidl fryser ost...