• Viblir4

    Smulig ost...

    Även om en ost till en början är lätt att skära skivor av, hur kommer det sig att de flesta bara smular sönder sen...???

    Going crazy

  • Svar på tråden Smulig ost...
  • Ankmor
    Jag kopierade din fråga och skickade den till Ostfrämjandet -Frågor&Svar. Nu är det bara att vänta och se vad svaret blir. Jag har nämligen också ställt mig denna fråga ett par gånger.
  • Viblir4

    Haha, bra ide!
    Ser fram emot deras svar!

  • Ankmor

    Jag fick svar!
    kopierar in från hotmail

    Hej!
    Jag vet inte vad det är för ost Du har problem med. I regel är det ingen
    skillnad. Det är alltid så att ostens yta är lite hårdare och mer
    sammanpressad. Därför är den också lättare att hyvla precis i början. En
    grynpipig ost (t.ex. Hushållsost) med kort lagringstid och hög vattenhalt
    kan bli lite svårare att hyvla mitt inne i osten. En bra osthyvel är vad
    som gäller samt att inte osten fått stå framme i rumstemperatur alltför
    länge. Ju kallar osten är ju lättare är den att hyvla.
    Hoppas detta var svar på Din fråga!
    Lycka till!
    Vänlig hälsning
    Per-Olof Weréen
    Ostfrämjandet

    per-olof.wereen@sve
    nskmjolk.se

  • Jillisen

    morsan som handlar allt på Lidl tex handlar aldrig ost på lidl.. för deras ost smular..
    morsan påstår att det beror på att man fryser osten..
    okej om en privatperson skulle frysa sin ost... men en mataffär??

  • Ankmor

    Men din mamma har rätt i det med frysen, vissa ostar smular när de varit frysta! Det vet jag för det gör mina ostar när jag fryser dem för att ha dem till rivost.

  • Jillisen

    jo... men att lidl skulle frysa???

  • Viblir4

    Vad kul med svar, tack!

    Tyvärr skulle det inte förvåna mig om Lidl fryser ost...

Svar på tråden Smulig ost...