Inlägg från: chokladkaffe |Visa alla inlägg
  • chokladkaffe

    Baby led weaning

    Nu hoppar jag in i tråden jag med. Har en femmånaders son som precis börjat äta. Jag tänkte variera mosade grönsaker, plockmat och gröt. Ännu är det mest plockmat som går ner Han satte dag 2 av matintroduktionen i sig en halv morot, blev lite orolig nästan men det gick bra. Puré däremot är inte alls hans grej. Hur gör ni med kokta grönsaker, låter ni de ligga i kylen och värmer dem igen eller kokar ni alltid nytt?

    Loviz: Jag får för mig att dte handlar om rädsla att sätta i halsen. JAg frågade bvc-läkaren med mitt äldsta barn men hon sa hon inte skulle rekommendera det. Att fler inte ger är väl just för man får en ganska strikt rekommendation från bvc hur man ska mata sitt barn.   

  • chokladkaffe

    Köpt bröd, ger ni det? Tänker lite på salthalten...

    Idag köpte jag Tahini (sesampasta) som var osaltat. Ska tydligen innehålla bra med järn och kalcium, tänkte spetsa havregröten med det för att kompensera bristerna jämfört med industrigröten. Kanske inte så blw men ändå, jag kör lite blandat plock och sked. Plocket föredras men samtidigt utesluter väl inte det ena det andra.  

Svar på tråden Baby led weaning