Inlägg från: Insomnie |Visa alla inlägg
  • Insomnie

    Baby led weaning

    LinaPe: Jag vet inte så mycket om BLW egentligen men vi har liknande problem här. Vår dotter är snart 8,5 månad och vi har kört BLW i kanske någon månad, ammar fritt i övrigt. Svårast är små bitar så som makaroner, ärtor, majs och liknande eftersom hon inte får in det i munnen. Bäst går t.ex. kokta grönsaker i stavar, hela broccolibuketter och stavar av falukorv. Mycket hamnar på golvet men hon blir duktigare och duktigare..

  • Insomnie

    LinaPe: Vi har gett stekt pannkaka utan salt och det va tydligen fantastiskt gott.. Så skönt att slippa mata även om framstegen inte kommer så fort Tror hon kommer äta jätte bra så småningom! Ska nog testa lite klibbigt ris någon dag i veckan..

  • Insomnie

    En fråga, jag har gett dottern falukorv, det funkade jätte bra för henne att tugga med bara tandköttet.. Men vad kan man mer ge som är kött? Har inte tänkt hon ska bli vegetarian ju..

  • Insomnie

    1969: Kanske därför hon satsade på korven i första hand Ska testa ditt recept med stekta kyckling-/fiskbollar och klibbriser, kan bli ett spännande test..

  • Insomnie

    Jag känner att min fantasi inte riktigt räcker till när det gäller BLW. Behöver hitta lite recept och ta reda på lite mer om hur man kryddar osv. Någon som har tips på litteratur eller egna recept? Kanske rent av finns en tråd här på FL med bara recept?

  • Insomnie

    LadyWeaver: Måste nästan skratta, vet inte vad jag ska säga eller göra annars... En gång har jag lyckats få i dottern en hel banan, i övrigt är det mest en tugga här och en tugga där.. Dvs. inga hela äpplen och inga hela smörgåsar! Ja, vi har försökt med detta i ca 2 månader nu... Hon har ju fattat att maten är där för att ätas men ändå hamnar 95% av allt på golvet. Nu är hon sjuk så nu är vi tillbaka helt vid bröstet, yay.. Suck!

  • Insomnie

    fröken honung: Vad heter kokboken du köpt? Jag skulle verkligen behöva ha en sån bok med inspiration!

Svar på tråden Baby led weaning