Inlägg från: Tvillingar11 |Visa alla inlägg
  • Tvillingar11

    Baby led weaning

    Hej! Jag har läst lite i tråden, dock inte allt eftersom det är många sidor att ta sig igenom. Har tvillingar på 9 månader som säkert skulle uppskatta lite variation. De har blivit svåra att mata, vill gärna använda fingrarna och plocka i sig. Pure-mixad mat går inte längre så bra. Ett par burksorter gillar de. Tar tacksamt emot tips på hela måltider- lunch och middag. Som är lätt att göra i ordning och servera de så de själva får äta. Till frukost kan de få smörgåsbitar eller ägg och frukt. Till lunch och middag lite korv, pasta, ris, kyckling, gurka, tomat men det blir så ensidigt.

  • Tvillingar11

    När det är pure mat är det så lätt att mäta en portion på ett ungefär, en burk/halv burk. Men hur gör man med plockmat för att vara säker på att de får i sig tillräckligt?

  • Tvillingar11
    Aardy skrev 2012-02-26 23:05:53 följande:
    Jag är övertygad om att min lille vet själv när han fått tillräckligt, och äter han lite mat någon dag så tar han säkert igen det med amningen. Det brukar märkas rätt tydligt när han tycker att han är klar så då brukar jag fråga "har du ätit färdigt?". Efter ungefär en veckas tjat med den frasen började han svara ja och nicka. Är man nyfiken för egen del på mängden de får i sig brukar just bajskonsistensen kunna vara en indikation.

    Det stämmer säkert, ska vara uppmärksam på det. Saken är att de inte ammas och ersättning vill de endast ha på kvällen och under natten. Annars hade man kunnat komplettera med det efter varje måltid och då vara säker på att de är mätta.
Svar på tråden Baby led weaning