Inlägg från: Themis |Visa alla inlägg
  • Themis

    ÖL-nörderier

    Mmm, finns mycket gott öl.

    Jag har just testat Oppigårds till midsommar, det var inte dumt alls.

    Innis&Gunn är också väldigt smarrig, den hittade jag till julbordet.

    Spitfire är go, varvar den med Newcastle eller en hederlig Guinness på puben när det finns.

    Jag gillar också starka trappister, en Chimay slinker ner då och då på puben men man får ta det vackert för den är ju rätt stark. Roligare vore att botanisera i Belgien...


    För övrigt anser jag att anonyma i trådar om harmlösa ämnen bör ignoreras.
  • Themis
    PolyPond skrev 2012-07-19 14:25:05 följande:
    Men ärligt talat - hur många ölsorter är egentligen smaksatta med frukt och bär? Det är ändå ett fåtal. Att en öl däremot "har toner av persika" innebär ju inte att den är smaksatt med detta, lika lite som viner brukar vara smaksatta med jord och lakrits.
    Kanske en produktidé där...."Rioja- nu med äkta lakritston?"
    För övrigt anser jag att anonyma i trådar om harmlösa ämnen bör ignoreras.
  • Themis
    PolyPond skrev 2012-07-20 09:56:58 följande:
    Hur kan man behålla sötman i ett öl (exempelvis en porter), utan att det jäser ut? Stoppar man jäsprocessen på något vis?
    Jästen dör vid en viss alkoholprocent. Om man dopar brygden med något med högre koncentration etanol så slutar jäsningen, vilket tillämpas på bland annat portvin.

    Eller så sänker man bara temperaturen och får t ex ett underjäst öl.
    För övrigt anser jag att anonyma i trådar om harmlösa ämnen bör ignoreras.
Svar på tråden ÖL-nörderier