Det låter ju som min kaka....
Här kommer receptet igen då, för säkerhets skull!
VIT CHOKLADTÅRTA
Tårtan:
200 g vit blockchoklad
100 g smör
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 ägg
Glasyr:
150 g vit blockchoklad
3 msk vispgrädde
- Smält den vita chokladen tillsammans med smöret. Rör hela tiden.
- Ta av från spisen, häll över i en bunke och blanda i övriga ingredienser.
- Använd bakform med löstagbar botten. Lägg ett smörat och lätt mjölat bakplåtspapper i botten på formen.
- Baka långt ned i ugnen, i 175 grader, i ca 30 minuter. Stick med en provsticka om du är osäker på att kakan är genomgräddad. Den skall dock vara LITE kletig!
- Låt svalna helt innan du glaserar tårtan.
- Smält den vita chokladen.
- Rör i vispgrädden.
- "Klä" gärna tårtan med en ring av ex. folie, om du vill att glasyren inte ska rinna.