Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Min kompis vill adoptera min son, går det?

    Har du ensam eller gemensam vårdnad?

    "Det finns inget sätt att juridisk säkra vem som ska ha vårdnaden om ditt barn, om du omkommer eller av någon annan anledning inte längre kan ta hand om ditt barn innan barnet fyllt 18 år. Däremot kan du påverka socialtjänstens bedömning om vem som ska vara vårdnadshavare i ditt ställe genom att skriva en så kallad viljeyttring.
    I en viljeyttring ska du förklara ingående varför xx är lämpligast att vara vårdnadshavare. Du bör också förklara varför du inte anser att barnets far är lämplig.
    Barnets bästa står alltid i fokus. Ju äldre barnet är desto större betydelse har barnets egen vilja vid bedömningen om vem som ska vara vårdnadshavare. Förvara viljeyttringen säkert och lämna en kopia till xx och eventuellt en till socialtjänsten."
    www.viforaldrar.se/fraga-oss/juridik/vad_hander_om_jag_dor/

  • Tow2Mater
    varfördåför skrev 2011-06-02 16:08:13 följande:
    det är svårt att få igenom en adoption, min man ville adoptera min son och trotts att vi är gifta och har gemensamma barn, att jag har enskildvårdnad och biopappan skrev på godkännande så gick inte familjerätten med på att min man adopterade min son.
    Det låter ju riktigt vansinning! Suck, staten tror som alltid felaktigt att de vet bättre än föräldrarna själva.
  • Tow2Mater

    Inget jag normalt skulle göra, men i din situation skulle jag nog fundera på giftermål, få igenom adoptionen, och sen skiljas i all välmening.

Svar på tråden Min kompis vill adoptera min son, går det?