Inlägg från: oflahertie |Visa alla inlägg
  • oflahertie

    Vattensköldpadda

    Cookie02 skrev 2011-06-28 10:26:16 följande:
    Innan man skaffar vattensköldpadda bör man verkligen läsa på (precis som du vill göra). Alldeles för många vatten sköldpaddor släpps ut eller avlivas för att djurägaren inte läst på innan om storlek och skötsel. Även om de inte är lika beroende av uv-ljus som flertalet reptiler så rekommenderas det. Att fodra i separat balja är bra för vattenkvaliten. Läs på vad din art kräver för temp.grad. Både i vatten och på solplats. Lycka till!
    Håller med dig! Jag har själv en vattensköldpadda (Han hittades lämnad i en park, det händer ofta när folk tröttnar tyvärr...) och det är INGET roligt husdjur! (Självklart älskar jag min sköldpadda men rolig är han i alla fall inte, haha. )

    Det är inget djur man ska ta upp och gosa med, eller låta "rastas" på golvet som en del gör.. De kan bli sjuka av detta!

    Folk läser inte på när de skaffar sköldpaddor och verkar tro att de kommit hem med en liten hund. Att ha en vattensköldpadda är mer som att ha ett stort akvarium som man måste byta ett antal gånger i veckan. Och då pratar vi 100-tals liter. De kan dessutom leva i 40 år och bli 30 cm i diameter.
    Tänk efter ordentligt innan!

    Gammal tråd jag vet, men vill varna i allmänhet :P
Svar på tråden Vattensköldpadda