Inlägg från: aldrigmer |Visa alla inlägg
  • aldrigmer

    3-åring strypt, lärarna frias.

    Faber skrev 2011-06-09 13:33:01 följande:
    Fast lyckligtvis har vi inga poliser här :)

    Jo du är en hypmamma sorry (fast du är långt ifrån ensam) och det kommer att leda till ett fruktansvärt samhälle. Nu skall jag ut i solskenet men låt mig ta ett exempel:

    Det är inte alltför många år sedan Zebralagen kom till. Då fanns det ungdomar som hade som sport att hoppa ut framför bilar för att få dem att tvärnita. Bilföraren blev givetvis i flertalet fall rädd och skällde ut ungdomarna varpå svaret blev:

    -Håll käften gubb/kärringdjävel, vi har lagen på vår sida.

    Att det gör lika ont att bli påkörd vare sig man har rätten på sin sida eller ej fattade givetvis inte idioterna. Varför, det är ju helt självklart för en normalbegåvad människa?

    Jo hela sitt liv hade de fått lära sig att lita på olika kontrollmekanismer införda av samhället både fysiska och icke fysiska så de behövde inte tänka själva eller kanske helt enkelt inte kunde.

    När jag var sex så hjälpte jag farsgubben att lossa timmerbilen på massafabriken, jag sprang runt ekipaget och drog ned kedjorna samtidigt som lastaren körde runt mig. Jag begrep redan då att jag skulle bli platt om jag hamnade under lastaren, liksaså begrep jag att om kedjan skulle komma nedrasslande i skallen på mig skulle det göra skitont.

    Det är den kunskapen och inlärningsprocessen som dagens samhälle fråntar barnen. Hjälm är bara ett exempel i mängden. Det kommer att sluta illa. Om 60 år kommer barn att tvingas ligga i en kokong tills de fyller arton och sedan släppas ut i världen, fullständigt utan kunskap och illa rustade att möta livet.
    Kanske en aning hårddraget men ett visst mått av sanning finns där.

    Hjälm vid utförsåkning, cykling och skridsko = bra. Hjälm vid längdåkning på skidor = onödigt. Hjälm vid trädklättring = kan vara livsfarligt om man inte har en hjälm med säkerhetsutlösning.

    Jag är uppväxt på bondgård och lärde mig att akta mig för traktorer od. Barn i stan lär sig andra saker. Att inte lära sina barn att ta ansvar för sig själv, att inte visa hur man gör, att inte informera ungen = livsfara.

    Att leva är livsfarligt. Vi måste som föräldrar ge våra barn kunskap så de klarar sig i samhället. Det är vårt jobb.
Svar på tråden 3-åring strypt, lärarna frias.