• Boulder

    "Hur" läser du godnattsaga för dina tvillingar? (långt)

    Jag läser godnattsaga för mina tvillingar (3 år) i soffan i vardagsrummet. De var 2 år när vi började med det. Släcker ner och tänder en myslampa först. De får välja varsin bok. Tidigare satt vi i en av deras sängar men det blev alltid bråk om i vilken säng vi skulle sitta Lillasyster är 14 månader och hon har fått börja vara med nu vid läsningen och hon väljer också en bok. Lillasyster sitter i knät och de stora barnen på varsin sida om mig när jag läser.

    Jag skulle hellre vilja läsa efter de har gått och lagt sig i sängarna men det går ju liksom inte med flera barn i samma ålder om de inte ska lägga sig vid olika tillfällen och nattningen ta evighetstid. Däremot brukar jag, efter att de har lagt sig, gå till var och en och sjunga en vaggvisa. Det är en av alla kompromisser jag har fått göra.

    Vänta med stor säng så länge som möjligt är mitt tips. Börja heller inte samtidigt med stor säng för båda för då blir det extra kul att springa upp och busa tillsammans. Vänta alltså tills en av dem vant sig vid stor säng innan du låter den andra få stor säng. (Efter det kan det vara bra att ha en spjälsäng i beredskap om en av dem skulle börja trigga den andra att hoppa ur sängen.)

Svar på tråden "Hur" läser du godnattsaga för dina tvillingar? (långt)