Inlägg från: fabbemam |Visa alla inlägg
  • fabbemam

    Andra som utreds hösten 2011?

    Anonym (A-mamma igen?) skrev 2011-06-23 14:27:57 följande:
    Hej allesammans! Ibland har man tur, vår ena utredare ringde idag och frågade om vi ville starta upp hemutredningen nästa vecka istället för i höst, gissa om vi ville det!? Nu återstår problemet att lyckas få ledigt från jobbet mitt i semestertider... Som tur är har jag förstående kollegor som erbjudit sig att jobba istället för mig de timmarna som jag måste vara ledig men det gäller att det är ok från chefen och lite andra ställen också. Om allt klaffar med jobbet blir första mötet nästa vecka och två möten veckan därpå varav hembesöket är det ena. Hoppas hoppas!
    Va kul att läsa att det kan vara åt detta håll också! Annars brukar det ju vara så att saker blir uppskjutna i adoptionsvärlden! Jag brukar smygläsa i den här tråden, det är så kul att se att fler är på G... Vi började vår utredning för ganska exakt ett år sedan och han med en träff och ett lååångt hembesök innan sommaren sen gasade vi på utredaren ytterligare efter semestern och fick vårt medgivande 16 sept. Sedan i mars är vi lyckligt hemma med vår son! Blir det en kortare uredning när man redan har adopterat ett barn innan och liksom redan är godkänd?

    Lycka till önskar jag dig och alla ni andra som har en spännande tid framför sig!

    Fabbemam
  • fabbemam
    Anonym (A-mamma igen?) skrev 2011-06-26 22:03:13 följande:
    Fabbemam:
    Vilken rekordsnabb adoption ni hade! Glad Vilket land adopterade ni från som gick så snabbt?
    Andra utredningen tar minst lika lång tid som den första för oss. Vi har två nya utredare denna gång så de kanske vill gå igenom våra liv som de andra utredarna gjorde första gången, det vet jag inte. Det som skiljer mest är ju att vi ska utredas som föräldrar denna gång vilket innebär att mycket fokus lär hamna på vårt första barn. Soc ska bla kontakta dagis för att se vad de har att säga, dessutom ska vi ha nätverksträff denna gång, det behövde vi inte ha förra gången. Summa summarum: Den här utredningen lär ta lång tid om vi har otur.

    Annika:
    Tack! Det är bara hoppas att resten flyter på bra men det vet man ju inte, vet inte om det är ok med jobbet ännu att ta semester (hoppas få svar på det imorgon eftersom första träffen i sådana fall är på onsdag). Dessutom kanske de inte hinner klart innan de ska på semester och vill de rekommendera oss så ska vi ju upp i nämnden och jag vet inte om de har några sammanträden nu under sommaren. Men vi är jätteglada att vi iallafall har fått förfrågan om att starta upp redan nu! Glad 
    När är ni klara med er utbildning?
    Vi adopterade en 2 åring via Kinas specialfokus lista. DVS vi hade bara en enklare elekronisk ansökan registrerad i Kina när vi fick barnförfrågan och sen skickade vi den ordinarie ansökan. Efter som vi först fick vänta i 2 år på medgivande utredningen så blev det liksom en "ketchupeffekt". Va synd att de inte använder er förra utredning som grund, de borde ju lita på sina företrädare även om de såklart måste utöka utredningen med förskoleuppgifter och en nuvarande relation, ekonomi o hälsa men tex. er uppväxt borde de ju inte behöva gå igenom igen...

    Om du eller någon annan vill veta mer om Kina så får ni gärna inboxa mig...

    Fabbemam
  • fabbemam
    LA2011 skrev 2011-07-13 22:00:02 följande:

    Igår fick vi vårt medgivande!
    Härligt härligt! GladSkrattandeSolig

    Tänk, nu har man kommit ännu en bit på vägen..


    GRATTIS!!!!
  • fabbemam
    Anonym (A-mamma igen?) skrev 2011-08-10 19:43:59 följande:
    Imorgon är det dags för nämnd för vår del! Glad Hur går det för er andra?
    Jag håller tummarna för att det ska gå lika bra som förväntat, inte för att jag tror tummhållningen behövs men den skadar ju inte!
  • fabbemam

    Grattis TS till medgivandet! Jag har skrivit det förut men hittar det inte i tråden... Bättre att grattulera en gång förmycket än en gång för lite. Nu blir man ju lite nyfiken på vilket land ni är på väg till så småning om!

  • fabbemam
    Hjärtat längtar skrev 2011-08-22 09:36:01 följande:
    I morgon är det hembesök!!!!!!
    Det känns overkligt! Och oerhört nervöst. Men också så känns det kul, och det ska bli skönt att det ätnligen blir av...mycket tankar och känslor....nä nu måste jag städa!!!! 
    LYCKA TILL! Jag håller också på att städa för vår utredare kommer på onsdag för halvårs återrapporten till Kina men nu känns det lugnare än hembesöket för utredningen, hon kan ju inte gärna ångra sig nu!

    Nu blev jag lite notalgisk och kom att tänka på min farmor som alltid sa: Om du vill veta om någon städat ordentligt kolla på UNDERSIDAN av handfatet! Tur att inte hon var vår utredare!
  • fabbemam
    Anonym (A-mamma igen?) skrev 2011-09-15 20:35:41 följande:
    Det finns flera olika varianter att få BB på. I den långa kön som nu är ca 5 år väntar man på BB som i de flesta andra länder tills samtalet kommer. 
    Den andra vägen är att skicka ansökan till Kina och ställa sig som intresserad för att adoptera barn med sn, då kan det går fort, väldigt fort ibland men ibland kan det ta upp till ett år beroende på vad man är öppen för. De faktorer som styr tiden är; vilka barn som söker föräldrar när man själv står i kön, om barnen har de sn man är öppen för, rätt ålder på medgivandet mm.
    Ett tredje sätt är att först "hitta" ett barn som söker föräldrar och sedan skicka ansökan till Kina. 
    I de två senare alternativen kan det nog ta några månader innan man får ett "oficiellt BB" eller vad man ska kalla det.
    Om man redan har ansökan i Kina tror jag det tar några månader från barnförslag till resa, har du inte ansökan i Kina tror jag det tar ca 4-8 månader innan du kan hämta barnet.
    Kanske finns fler sätt att få barn på från Kina än de jag nämnt men jag är inte så insatt ännu. Någon annan kanske kan hjälpa till att fylla i...
    De 72 timmarna du tänker på är nog gällande "72-timmarslistan" där man ska skicka in en massa handlingar på barnet man vill adoptera (genom listan) inom 72 timmar, ex rehabiliteringsplan mm.
    Vet inte om du blev så mycket klokare man jag har inte riktigt själv fått koll på läget känner jag. Skäms Det enda jag har koll på just nu är att vi har en deadline att hålla; Om inte våra handlingar är på väg till Kina före 1 oktober så kommer vi vara tvungna att komplettera hemutredningen och fixa några andra extra handlingar eftersom Kina höjer kraven på handlingar den 1 oktober. Vi hoppas alltså hinna samla färdigt alla papper, få förmedlingsbeslut, gå till NP, ambassaden och UD plus få iväg ansökan till Kina före 1 okt, känns lite halvstressigt minst sagt eftersom vi fortfarande saknar 2+2 intyg.Obestämd
    Ja lite måste jag väl lägga mig i, annars blir ni väl snopna...

    Du förklarar bra men just tiden mellan det att du vet vem som väntar i Kina och resan beror mer på Kinas handläggningstid just då än om man har sina papper i Kina (eller inte om man är relativt snabb med att samla ihop dem efter att man fått Barnförfrågan) De som det brukar gå allra fortast för är de som haft sina papper i Kina så lång tid att de hunnit översättas innan man får barnförfrågan men då har man ju å andra sidan väntat länge ändå...

    Någon kanske undrar varför jag skriver Barnförfrågan istället för BarnBesked. Om man adopterar SN barn från Kina så får man en förfrågan av sin organisation om ett barn och kan efter att ha konsulterat läkare tacka ja eller nej till att gå vidare med adoptionen. Känner man att det är ett SN man har kunskap om och mäktar med (vilket det allra oftast brukar vara) så startas pappersmaskineriet i Kina och efter allt ifrån några veckor till ett drygt halvår har de godkänt er som föräldrar till barnet och det formella BarnBeskedet kommer. 

    Oj, det här blev rörigt känner jag, fast meningen var att förtydliga.... jag får skylla på att jag borde ha sovit för länge sen!
  • fabbemam
    Tellus1977 skrev 2011-09-18 19:28:25 följande:
    Tack så mycket för dina lyckönskningar! Glad Ja, ibland blir det strul. Just nu strular våra dop- och födelsebevis... De hade åkte helt fel och nu väntar vi på nya medan 1 okt närmar sig med stormsteg... Obestämd
    Lustigt,det var de ända papperna som strulade för oss också... Hoppas att ni hinner ändå!
  • fabbemam

    GRATTIS GreenGal! Va kul att höra, jag vet ju att ni verkligen väntat på att få börja och så gick det så fort när det väl var dags! Det verkar ju jätte länge att vänta 2-3 veckor på medgivandet efter beslut. Be att få det så fort som möjligt och säg att ni vill hämta ut det personligen så fort som möjligt så kan de inte skylla på Posten...

  • fabbemam
    Anonym (start i oktober) skrev 2011-10-12 20:42:30 följande:
    Idag har vi haft vårt första möte med utredaren. Det kändes jättebra! Nu blir det hembesök i början av november och sedan två träffar till. Vet inte riktigt vad vi ska prata om på den sista träffen, men eftersom vi vill uppfylla Kinas krav så måste vi ha fyra träffar. Annars brukar de ha tre träffar när det gäller syskonutredning. Känns mycket lugnare den här gången. Inga enskilda intervjuer eller levnadsbeskrivningar som ska skrivas. Skönt! Referentbrev och läkarintyg ska vara klara till i början av december. Vi får komma upp i nämnden i januari, vilket passar oss bra. Så skulle vi fundera på om vi ville ha ett öppet medgivande eller med åldersbegränsning.  Svårt att veta vad som är bäst...
    Jag skulle absolut välja ett öppet medgivande och vill de ha en begränsning så skulle jag ha velat ha inskrivet att barnet inte ska var fött tidigare än tex. -09. Om medgivandet är åldersbestämt så måste ni försöka få ett nytt även om barnet fyller bara en dag före än adoptionen och man kan ju aldrig veta i fall det av någon anledning drar ut på tiden... Har ni ett öppet medgivande kan ni ju i alla fall i ansökan till landet skriva att ni önskar ett barn under 3 eller fött efter -08 eller vad ni nu önskar utan att behöva få panik om något drar ut på tiden.

    Om ni tvekar kolla med er organisation vad de rekommenderar! Kanske är det för något land bättre med ett åldersbestämt medgivande...
  • fabbemam
    Hjärtat längtar skrev 2011-12-05 23:35:26 följande:
    Ok!
    Tellus1977 skrev 2011-12-05 19:10:12 följande:
    Grattis GreenGal!!!!! Det är riktigt stort att få medgivande, nu hoppas vi det rullar på ordentligt!
    Ja, vi ska skicka utredningen till en översättare i morgon. Vi hoppas ha alla papper klara till nästa vecka. Så vi kan skicka det till BV! 
    Visst är det härligt att äntligen själv kunna påverka väntans tiden, i alla fall lite! Minns den känslan, stressande men skönt efter att ha varit i andras händer för länge...
Svar på tråden Andra som utreds hösten 2011?