• Chief Wiggum

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    Hej!
    Ny användare på tråden. Jag tycker det är jättebra att ni startat och håller denna tråd uppdaterad, kanonbra. Också bra att man kan få vädra ut sina svårigheter och jag beklagar er sorg, ni som fått komplikationer före och efter graviditet Rynkar på näsan .

    Har varit på RMC i Malmö idag och ska fortsätta med pgd i Huddinge (när nu remissen kommer dit). Jag kommer senare att ställa mååånga frågor till er experter, men ska först bara lära mig alla förkortningar som används här Flört

  • Chief Wiggum

    LS 1976: Nä, den beräknas skickas om ca 4-5 veckor då spermaprovet har analyserats. Om vi hade fått all information från början hade remissen skickats redan igår, men man ska ju inte gnälla utan vara tacksam för att man får göra pgd Flört. Sen ringde jag Huddinge och personen jag pratade med sa att väntetiden är ca 3 månader, men att det kan gå snabbare, så det låter ju lovande. Ja man kan ju inte påverka det något (förutom kolla så alla remisser har kommit fram osv). Därefter får vi se hur lång tid det tar att sätta upp vilken genmetod som ska användas för att sortera bort de embryon som har anlag för min sjukdom.

    Hur går det för dig, du har gjort detta några gånger? Kan tänka mig att det kan ta hårt på en när man försökt så länge.

  • Chief Wiggum

    Hm, det där med vårdgarantin funkar inte alltid har jag märkt. Vi fick vänta 4 månader innan vi fick komma till RMC (ooooh förkortningFlört). Men bra om det är det på detta för förstabesök i Sthlm. 

    Sämre odds för pgd beror väl på att några embyon inte är friska/bärare av anlag och dessa tvingas då tas bort. I mitt fall är det 50 % risk att ungen ärver den sjukdomen jag har, så statistiskt sätt så försvinner hälften av äggen där. Sen överlever inte alla friska heller.

    Millan75: Analysen för spermaprov beräknas ta minst 4 veckor tydligen, så gör det så snabbt ni kan. Vad det gäller de prover jag behövde lämna så googlade jag mig till att hormonproverna ska tas dag 2-5 i menscykeln. Detta fick jag ingen information om, utan råkade av en slump se detta på nätet. Jag ringde dem flera gånger, både sköterska och sekreterare, men ingen hade någon aning vad som gällde för just mig. Man behöver nämligen inte alltid göra dem i dag 2-5. Ring och fråga dem så vet du om du behöver planera provtagningen.

    Jag håller tummarna för dig LS 1976!

  • Chief Wiggum

    Millan: Ja det låter lite konstigt att det ska ta så lång tid som min läkare sa. Jag har googlat lite och hittar bara att det tar några timmar. Läkaren sa att spermierna ska färgas och annat så det skulle ta 4-5 veckor, men det låter lite lustigt. Jag får nog ringa dem (inte spermierna, men sjuksköterskorna) för att känna att jag har koll på detta. Det är väldigt intressant att man helt plötsligt blivit lite kontrollbehovsbenägen, men antar det är för att ens framtida barn ligger i andras händer och då känner man sig lite åsidosatt. Man vill ju på nåt sätt återta kontrollen över att det är MAN SJÄLV som gör barnet, så det är väl därför man är intresserad av alla steg i processen. Man vill vara delaktig.

    Jag hoppas du får klartecken för pgd, om inte så finns jag här för dig om du behöver skriva av dig och lätta på hjärtat. Tråkigt att höra med dina aborter, det måste vara oerhört smärtsamt fortfarande. Livet är orättvist =(

  • Chief Wiggum

    Vi bor i Lund och får därför pgd betalt av sjukvården, lucky us. Däremot undrar jag hur det är med reseavgiften. Jag fattar att det kan verka snålt när man får detta gratis, men hörde nånstans att även tågresor betalas. Nån som vet hur det ligger till? (Jag är inte girig) Sen vet man ju inte riktigt när man ska åka fram och tillbaka och det kan ju bli ett snabbt beslut, speciellt innan äggen ska plockas och föras tillbaka.

  • Chief Wiggum

    Gosch, va det rasslade till i kommentarsfälten Glad

    Ååååh va kul o höra med väntetiden och att de kan sätta igång er snart RingRing. Det låter bra att de inte har mkt att göra just nu, då kommer de säkert vilja sätta igång mig och Millan snart med hoppas jag. Får hoppas att våra utredningstider på genetiska kliniken inte är för komplicerade.

    Jag och Jerker (ett lite skämtsamt smeknamn fästmannen fick av mig efter spermaprovet. Om ni inte förstår humorn så får ni slå upp det i engelska ordboken Flört ), vi väntar på att få information om att de skickat remissen till Sthlm. Konstigt nog så tar det minst 4 veckor innan de (RMC i Malmö ialla fall) analyserat färdig sperman. Om man inte får något samtal en vecka efter lämnandet av trupperna så är det godkänt, men de krävdes tydligen färgning och tester i 4 veckor. Så nu var det två veckor sen, så det är ju bra =)

  • Chief Wiggum

    Millan: ÅÅÅÅÅH va bra. Skönt att höra och grattis till framstegen. Nu får vi hoppas att det går snabbt för oss båda och att det går bra också såklart.

Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång