• Kattflickan

    IVF/PGD väntar på eller är igång

    Melmum skrev 2014-09-16 19:28:19 följande:
    Tack för tummarna!

    Har ni chans att få pengarna tillbaka från F-kassan om ni gör det på Karolinska då? Det får man nämligen om man vänder sig utomlands. Kolla upp det så ni slipper betala mer än ni behöver :)

    Japp, mina mediciner hämtar jag ut på Apoteket med högkostnadskortet. Jag har en gynläkare här hemma som kollar äggblåsor, skriver recept efter Dr Fodimnas planering och lista på mediciner osv. Dr Fodina berättade även att deras recept numera fungerar på svenska apotek.

    Tyvärr vet jag inte antalet behandlingar men de verkar uppdatera sig ständigt och har hela tiden det senaste inom forskningen.

    Imorgon får jag svar på proverna, så tummar och tår domnar av :)
    Hej,

    Vi har nog chans att få tillbaka pengarna. Jag ringde försäkringskassan och fick prata med deras utlandsavdelning förra veckan.

    MEN, jag och mannen har diskuterat detta och att flyga och vara borta med en liten 1,5-åring, fram och tillbaka flera gånger är inte helt lätt. Sen tillkommer kostnader för hotell och att jag måste ta ut mer semester. 

    Så, vi har landat i beslutet att betala för behandlingen här i Sverige, ca 45 000 kommer det att kosta.

    Om det misslyckas kommer vi kanske prova att åka utomlands, jag har haft kontakt med bl a Riga. Jag fick ett bra intryck av dem när vi mailades. De verkar duktiga.

    Det låter jättebra att man kan ta ut medicinerna här i Sverige. Då gäller högkostnadsskyddet. 
  • Kattflickan

    Melmum: Hur gick det med provresultaten?

    Jag har tagit nytt AMH prov och fasar för resultatet. Det var ju rätt lågt för tre år sen.

  • Kattflickan

    Tråkigt EGH!!! Det lät på dem när jag ringde som om chansen var stor att få ersättning.

    Mitt AMH var oförändrat!!! Tjoho!

  • Kattflickan

    Ja, det var i september som jag ringde fk utland. Men de sa att för att vara helt säker på att få ersättning skulle man ansöka om förhandsbesked. Men hon sa att det lät som att vi var berättigade.

  • Kattflickan

    Mitt landsting bekostar normalt syskonförsök för PGD, men potten med pengar var slut för i år. Kanske var därför FK lät försiktigt positiva till att vi kunde få ersättning?

    Det är jättebra att du berättar om dina erfarenheter så man inte förväntar sig ersättning.

  • Kattflickan

    Nu har vi satt in ett embryo! 4 embryon gick till biopsi och för tre av dem blev analysen ofullständig. Varför blir det så? Det fjärde var som tur var friskt. De ska analysera vidare på de övriga.

    Känner mig tacksam över att vi fick göra ET!

  • Kattflickan

    Tack för infon EGH! Gissade att det hade med att göra att de bara får ut en cell men du beskrev det bra. Hur lång tid tog det för dem att göra analysen? När jag jag ringa och höra om något mer embryo var friskt?

    Om jag förstod rätt skulle de biopsera mina embryon igen innan de frös dem.

  • Kattflickan

    Stort Grattis Tossen! Hoppas ditt barn är friskt. Jag har gjort två moderkaksprov, det var ingen fara alls. Risken för missfall är lägre än den angivna (1%)om de som utför moderkaksprovet är vana.

    EGH: Oj, sex veckor? Jag ska ringa dem på torsdag och höra hur det gått och vad tidsplanen är.

  • Kattflickan

    Jag är gravid! Är försiktigt glad. Känns fantastiskt då det var det enda embryot av 7 ägg som var friskt och utvecklades!

  • Kattflickan

    Yrja: Vi fick bekosta försöket själva på Karolinska. Gjorde ett tidigt VUL i måndags och fick då se ett hjärta slå.

  • Kattflickan

    Skogskatten: Så hemskt att du fick genomgå en sen abort. Det är helt fruktansvärt! Hoppas verkligen att ni blir gravida snabbt med PGD! Kram!

    Jag har också hört att de börjat med den andra metoden på KI. Jag fick ju tre embryon med osäkert resultat. Men å andra sidan slutade de växa till så det var säkert något fel på dem. Jag hörde mig för med AVA i Riga och Reprofit i Tjeckien och de verkar göra PGD enligt den nya metoden.

    Jag bor i Uppsala och här har de tidigare bekostat syskonförsök men när jag gjorde en förfrågan sa de att potten med pengar var tom! Eftersom jag fyller 40 år i början av 2015 så var mina alternativ att åka utomlands eller betala privat på Karolinska den här hösten. Det krävs att man är berättigad till PGD behandling för att få göra PGD privat på KI. Vi gjorde tillochmed bruttolöneavdrag på kostnaden.

    Jo, det känns helt fantastiskt att jag kanske kommer att få ett barn till! Med mina dåliga förutsättningar. Jag känner mig oerhört tacksam.

  • Kattflickan
    3e gången gillt skrev 2015-01-06 16:17:27 följande:

    Hej alla ni som behöver stöd under er PGD-resa!!

    Vi är 8 PGD-tjejer som har en sluten fb-grupp för att stötta varandra innan-, under och efter PGD-behandling och med allt runt omkring. Det som fört oss samman är att vi sökte mer än vad vi kände att ett öppet forum som familjeliv kan erbjuda (fastän de flesta av oss fått bra stöd även här). Vi har alla jobbiga bakgrunder med olika genetiska problem som lett till upprepade missfall, sena aborter och/eller dödssjuka barn och annat hemskt som vi gärna pratar om i ett mer privat forum. Men mest av allt så peppar vi varandra i frågor kring PGD, livet och barnlöshet. Vi har känt varandra i några månader nu och har stor glädje och stort stöd av det.

    Men vi tror att det finns fler där ute med liknande erfarenheter och behov och vi skulle gärna vilja utöka vår grupp för att stötta/få stöd av ännu fler. Så, om någon här inne känner att ni vill vara med i vår grupp så är ni varmt välkomna! Ni hittar oss genom att söka på vårt gruppnamn "pgd-tjejerna" i sökfältet på fb eller via länken nedan. När ni sedan blivit medlemmar får ni hemskt gärna skriva några rader om er själva och er bakgrund!

    Mvh/PGD-tjejerna

    www.facebook.com/groups/1489451001311410/


    Jättekul att ni startat en FB-grupp! Det är jättebra att få stöd och tips av varandra!
  • Kattflickan

    Kathleen: jag har också gjort två sena avbrytanden, vilket är det värsta som någonsin hänt mig. För mig var PGD en självklarhet efter att ha fått reda på det genetiska felet. Det behöver inte ta så lång tid att få börja med PGD. Jag gjorde det andra avbrytandet i augusti 2011, remissen för PGD gick iväg i början av november och i februari 2012 gjorde vi vår första ivf PGD.

  • Kattflickan

    Kathleen: kolla om ditt genetiska fel kan kontrolleras med NIPT testet. Då kan ett blodprov tas på mamman i vecka 10.

    Det bygger på att fosterceller läcker ut till mammans blod och därifrån kan extraheras och analyseras.

    Det är rätt nytt men kommer snart att implementeras i vissa landsting. Går att göra privat.

  • Kattflickan

    Hej Lillajag86!

    Anledningen att det tar tid är att de måste arbeta fram analysen för er. Förhoppningsvis går det snabbare än de angett iallafall. Vi har gjort syskonförsök som vi betalat för, 46000 kr kostade det på Karolinska.

    PCOS innebär att du troligen är lättstimulerad, det är bra i ivf sammanhang.

  • Kattflickan
    annhan skrev 2015-05-13 08:33:40 följande:
    Får man betala för syskonförsök på KS numera?
    Tänk vad allt gått framåt! smile1.gif
    Det beror på vilket landsting man tillhör. Uppsala valde att låta mig bli den första som fick betala för syskonförsök vid PGD.

    Men, jag är inte bitter. Vi lyckades ju. Ett enda friskt embryo ledde till graviditet. Är i v 28 nu. Dessutom var det en kamp emot tiden då jag nyligen fyllde 40 år.
  • Kattflickan

    Jag fick mitt andra PGD-barn för 8 veckor sedan. Känns fantastiskt! En liten son! Vår familj är nu komplett!

    Misilence: Era chanser att lyckas behöver inte vara låga. Jag är nu 40 år, har lågt AMH och lite problem med sköldkörteln, utöver mitt genetiska fel och jag har trots det alltid fått tillbaka ett embryo. Har blivit gravid tre gånger genom PGD och gjort tre stimuleringar. Första gången fick jag dock missfall men sen har jag fått två barn.

    Så misströsta inte!

    Millan

Svar på tråden IVF/PGD väntar på eller är igång