• Hankii

    Äggsås?

    Tänkte göra fisk imorgon, och kom och tänka på att jag någon gång har ätit en supergod sås till fisk, och i den va det hackade ägg, vet ni ungefär vad jag menar? 
    Har någon bra tips eller recept på hur jag kan göra? Glad 
  • Svar på tråden Äggsås?
  • Vos

    en vit sås bara, med fiskbuljon och gärna lite persilja och hackade ägg naturligtvis


    Inga problem.


    Lycka till


    (¯`°?.¸ ღ Victor 021119 & Robin 070724 ღ ¸.?°´¯)
  • Pellefanten

    Jag brukar göra vanlig vitsås med salt, peppar lite citron och hackade ägg.


    Blir bäst när jag gör kokt torsk till då jag kokar torsken i vatten med lagerblad och pepparkorn så tar jag å använder nån deciliter av vattnet i såsen (tex 3dl grädde+ 1dl fiskavkok)


     

  • karet

    Jag brukar alltid göra bechamel som grund (smör + mjöl + mjölk + vitpeppar + salt + muskot) och så har jag i hackat ägg och persilja.

    Att göra grund med fiskbuljong är inte lika gott och citron eller dill skulle jag inte ha i.

  • Hankii
    karet skrev 2011-06-14 08:33:03 följande:
    Jag brukar alltid göra bechamel som grund (smör + mjöl + mjölk + vitpeppar + salt + muskot) och så har jag i hackat ägg och persilja.

    Att göra grund med fiskbuljong är inte lika gott och citron eller dill skulle jag inte ha i.
    Okej, ah får testa mig fram lite 
Svar på tråden Äggsås?