Inlägg från: Anonym (gaaah!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (gaaah!)

    Min sambo kan inte diskutera våra problem

    Jag blir galen! Min sambo kan inte diskutera våra problem. Så fort en diskussion tas upp blir han förbannad, intar försvarsställning för att sedan klanka ner på sig själv. Jag vill gärna ta upp konstruktiv kritik i lugn samtalston för att hitta en lösning, men det går inte med denna mannen! Ändå här vi levt ihop i tre år nu. Det spelar ingen roll vad jag säger. Han vänder på mina ord och trycker ner sig själv. Exempel: Påpekar jag att det vore jättesnällt om han ville ta sonen lite mer får jag höra att jag tycker han är en dålig pappa som aldrig tar ansvar osv osv. Sedan blir han jätteförbannad och ska tala om för mig att jag minsann gör det här och det här fel. Vad gör man?! En relation fungerar ju inte om man inte kan prata om sina problem på en vettig nivå!

  • Svar på tråden Min sambo kan inte diskutera våra problem
  • Anonym (gaaah!)

    Tack för era svar! Skönt att veta att det finns fler som har det likadant. Det kan säkert bero på dålig självkänsla, men det skulle jag inte kunna ta upp utan "Allt är mitt fel, som vanligt. Ja, jag är en idiot och dum i huvudet." Det spelar ingen roll hur mycket jag påpekar att det är hans eget huvud som anser detta- INTE jag. Och samma sak skulle det bli om parterapi... Försöker era män också vända på det till erat "fel"?

  • Anonym (gaaah!)

    Och ja, totalt maktlös känner man sig... Jag vill ha en vuxen relation och stärka den genom att prata ut om saker och ting. Just nu löser vi ingenting alls...

  • Anonym (gaaah!)

    Ja, visst är det jobbigt att inte kunna säga någonting utan att bli beskylld. Spånar för fullt över vad det kan grunda i, utöver dålig självkänsla. Konflikträdsla? Är han osäker- på sig själv, på mig, på oss? Svårt att ta kritik? Omogenhet? Hur ska man kunna diskutera det här problemet utan att han känner sig "attackerad"? Tänkte försöka prata med sambon ikväll.

  • Anonym (gaaah!)

    Jag har fortfarande inte fått pratat med mannen, utan fick höra "Vadå, vi har väl inget att prata om?". Kanske borde man närma sig honom mer kravlöst och minska allvaret för att nå fram?

Svar på tråden Min sambo kan inte diskutera våra problem