Skruttunge skrev 2011-06-18 11:14:44 följande:
Jag jobbar på konditori både som bagare och expedit. När vi får beställningar på tårta och kunden frågar just denna fråga, hur många bitar, så brukar jag alltid fråga om de ska äta mat innan. Är det mat innan kan man nästintill halvera antalet portioner tårta eftersom det inte går ner så mycket i magen efter middagen.
Gällande smörgåstårta så är det precis tvärtom! Där ska du nästan dubblera antalet personer eller åtminstone ta hälften så mycket extra.
Dvs 50pers blir 50 portioner + 25 portioner extra!
Sedan får du ju ta hänsyn till ifall det är vuxna karlar eller barn som ska äta. Räkna ut hur många vuxna portioner det går åt liksom. Är det 10 barn som är under 12 år så går det ju inte åt 10 portioner utan kanske 5-6 portioner.
Lycka till! Det är alltid svårt att veta hur mycket och man brukar alltid lyckas med att ha en massa mat över

Oj vilken tur jag hade med en bagare här!!
Upplägget är ju smörgåstårta först o sen massa fika o tårta...
Vi blir ungefär, 37 pers över 12 och 12 pers under 12...
Tror du då det räcker med 60 bitar smörgåstårta och 40 vanlig tårta?