Inlägg från: Raskask |Visa alla inlägg
  • Raskask

    "Gå i sönder"

    Jag trodde det var halländska, när jag bodde där sa de så mest hela tiden. Har bott i skåne i några år utan att ha hört det. Eftersom jag bor i Malmö och tidigare i Lund så kan det bero på det kanske eftersom det knappt finns några skåningar här.

  • Raskask
    Lina N skrev 2011-07-01 11:01:48 följande:
    Det är Lund jag är ifrån och jag säger som sagt att något har gått i sönder Pratar dock knappt någon skånska och har aldrig gjort, men vissa saker hänger med ändå.
    Jag tycker att den speciella skånska som pratas i Lund/Helsingborg har mer gemensamt med halländska än med skånskan på österlen tex. Jag är från dalarna från början förresten, men efter trettio år utanför länet blir jag helt förbluffad när jag är tillbaka och hälsar på över hur mycket dalmål folk i dalarna ofta pratar . Betydligt mer dialektala uttal och uttryck än på de flesta andra ställen jag har bott.
  • Raskask
    Lina N skrev 2011-07-01 11:32:08 följande:
    Ja det är helt sant, det är väldigt mycket dialekt här. Och ännu mer ute i byarna
    Jag var strax utanför Orsa i vintras och begrep inte ett ord. Haha, kände mig som ett ufo. Men å andra sidan hade jag nog inte begripit vad de sa även om jag fortfarande varit bosatt i Dalarna. Är rumpmas och även om det i mina ovana öron låter väldigt dialektalt där så vet jag ju att ju längre uppåt i Dalarna man kommer ju mer utpräglat dalmål lär man höra.
Svar på tråden "Gå i sönder"