Inlägg från: Sveasson |Visa alla inlägg
  • Sveasson

    jag fick inte amma på åhlens(min son 3 månader)

    Inima skrev 2011-07-02 18:12:18 följande:
    Det är ju det jag ville ha fram, att det är inte personalen som bestämmer, utan att de har riktlinjet att rätta sig efter.

    Men att tillkalla vakt för att TS ifrågasätter är ju alldeles galen fel. Har människor svårt att kommunicera på ett bra sätt?
    Fast hon ifrågasatte inte utan struntade bara i personalen och fortsatte, är det då meningen att personalen ska ta tid och lirka med ts, hur länge isåfall och varför? Är det för att ts är mamma och har ett barn som inte kan äta om det inte ammas helt öppet bland så mycket åskådare som möjligt?
    Det verkar som att den enda med komunikationsproblem är ts. 
  • Sveasson
    Nafrung skrev 2011-07-02 18:11:43 följande:
    Blir förbluffad då jag själv ammat min son på detta kafé utan att ha blivit ivägkörd. Killen i personalen måste ju ha varit helkonstig, liksom vakterna som brydde sig om vad han sa. Omoget.
    Ja precis, det är liksom inte ts som är konstig som totalt skiter i vad personalen säger utan  alla andra som anser att regler bör gälla även henne
  • Sveasson
    Gurkan skrev 2011-07-02 18:34:59 följande:
    Så om man ammar får man då inte gå ut från hemmet eftersom det finns en chans att barnet blir hungrigt? 
    Ska man då sitta inne i minst sex mpnader, så länge som det rekommenderas att helamma?

    Alla vill inte ge ersättning eftersom det faktiskt kan störa amningen, och alla barn tar inte heller flaskan.

    Lite tråkigt att den här attityden finns 2011. 
    Fast ännu tråkigare att dagens mammor anser att de är allsmäktiga och står över alla bestämmelser för att de valt att skaffa barn. Känns som att respekten bara ska gå åt ett håll när det gäller nyblivna mammor. Nu fick inte ts amma på cafeet, men hon skiter i att personalen säger åt henne och bara fortsätter och det ska vara helt okej då?
  • Sveasson
    Millicent skrev 2011-07-02 18:36:25 följande:
    Toa?? varför på en toalett? Jag vet inte så många som äter på en toa. Varför skulle bebisar göra det?
    Jag vet inte många som sover i barnvagn, har blöja, dricker bröstmöjlk, blir omkringburna o.s.v heller så varför ska bebisar göra det.
    Det handlar ju inte om att bebisen hellre ammas med en massa åskådare runt sig än på en lugn handikappstoa utan om att mamman vill demonstrera sin rätt att amma offentligt inför så många det bara går. 
  • Sveasson
    FannyGioia skrev 2011-07-02 18:39:45 följande:
    Prova att isolera dig i ett år eller mer och återkom sedan. 
    Hmmm oj, finns det bara att amma öppet inför så många det går eller isolera sig att välja på. Intressant, skönt att inte jag visste det när mina var små.
  • Sveasson
    Ts mår skit skrev 2011-07-02 18:42:10 följande:
    Men man kan inte avbryta ett barn när det ammar!!
    Hade de problem med ammning så får de informera om det innan!! 

    Mammor anser inte sig som allsmäktiga. Den enda skillnaden är att vi råkar behöva amma ett barn ibland. När det händer - är inget VI bestämmer över. Vi visar inte upp brösten hjvilt som många tycks tro och verkar påstå. Jag har ALDRIG i hela mitt liv sett en ammande mamma slänga fram bröstet och låtit det vara framma i en evighet innan barnet börjar amma. det är dålig ursäkt för att man bara har nått emot amningen i sig.

    Att du anser mammor vara allsmäktiga är din egna fåniga idé. Så små barn behöver äta när de är hungriga - inte 20, 30, 40 minuter efteråt. Inse det.

    mammor ammar för barnens skull, inte för sin egen skull 
    Skitsnack, det finns inte en bebis i välden som matvägrar för att den inte har massa åskådare runt sig och tro mig, det ÄR möjligt att amma på mer avkilda ställen, man MÅSTE inte amma där andra äter. Vanligt hyfs är att fråga innan om det går bra att man ammar där men som sagt, hyfs existerar ju inte hos nyblivna mammor.
    Det är bara "JAG JAG JAG" som gäller där och alla andra ska anpassa sig.
  • Sveasson
    Ts mår skit skrev 2011-07-02 18:44:41 följande:
    Eftersom det finns många som måste amma varannan timme så hinner man ju inte direkt iväg till stan och göra nått kul eller liknande innna man måste hem igen bara för att amma om man kör på dina regler.

    Vissa barn äter oftare än så to.m. Mitt barn var en av dem. Då blir man helt isolerad tills man slutat amma ifall man ska stanna hemma när man ger sitt barn mat. 
    Som jag skrev, man MÅSTE inte välja på att amma inför publik eller stanna hemma, det FINNS mer  avskilda ställen även utanför hemmet, men de verkar bara existera för de utan barn eller som inte tycker det är lockande att visa brösten offentligt.
  • Sveasson
    Gurkan skrev 2011-07-02 18:47:15 följande:
    Varför kan inte en bebis få äta där andra äter exempelvis mamman och pappan?
    Kan inte du som vuxen låta bli att titta om du nu inte tycker det är trevligt att titta på? 
    Ok så jag kan då sitta och klia mig på privata delar, peta näsan, spotta ut maten på tallriken igen o.s.v när du äter på resturang eller cafe? För det är bara för dig att titta undan?  Du betalar alltså dyrt för att gå ut och äta och tycker det går lika bra att stirra ner i tallriken hela tiden.
  • Sveasson
    thexyz skrev 2011-07-02 18:49:35 följande:
    Kan man verkligen räkna med att man ska gå få in på ett kafé eller en restaurang och sätta sig och amma utan att beställa något? För det var väl det som hände? Restaurangens platser måste väl rimligen vara till för dess gäster och inte för att folk ska sätta sig och vila/amma/äta medhavd mat/jobba/whatever. 
    Nej, ingen annan kan räkna med det men som jag skrev, för ammande mammor är det annorlunda, de ska ha alla förmåner de begär och inga regler ska gälla för dem.
Svar på tråden jag fick inte amma på åhlens(min son 3 månader)