• Sarah f

    jag fick inte amma på åhlens(min son 3 månader)

    Har för mig att det finns ett rum på Åhlens där man kan amma sitt barn. Var snäll och använd såna rum.

  • Sarah f
    Ts mår skit skrev 2011-07-02 21:22:20 följande:
    Det som de flesta klagar på är ju för att det är på ett café. Men det finns så sjukt många caféer i hela landet. N'stan överdrivet många caféer, så varför irritera sig. Då kan väl de gå nån annanstans om de blir så upprörda. Det är ju inte mamman som problemet ligger hos, det är ju den som äcklas av/stör sig på det som har problemet. NI får gå iväg. Inte de som ammar, för de gör inget olagligt eller fel, eller nått som stör andra mer än ett par vissa käftiga personer som vet hur man råglor. Varför ska vi leva efter hur NI vill ha det. Barnet äter, helt naturligt. Big Deal.

    Gå därifrån eller blunda. De som ammar ska inte behöva skita i deras "rättigheter" att få fika också. De ska inte behöva gå ut utanför för att du inte klarar av att titta på nått annat. 
    Ni som harnått emot det - lägg ner, strunta i att fika, blunda, eller gå till ett annat café! Det kommer alltid att finnas ammande mammor - alltid, det är bara att acceptera det och lära sig leva med det, för dessa mammor kommer ibland vilja gå på stan och ta sig en fika, precis som du.
     
    eller så använder man amningsrummet.
  • Sarah f
    Valkyriasmamma skrev 2011-07-02 21:23:13 följande:
    Ja men om det inte finns några då?? Det är inte alla städer som har amningsrum.. Ska de fortfarande sitta hemma och amma i ett år eller??
    TS gnäller om att hon inte fick amma på fiket på Åhlens Drottninggatan. Där finns TVÅ rum för amning. Varför inte FRÅGA i fiket innan man börjar, så man kan få veta vad som är ok?
  • Sarah f
    iden skrev 2011-07-02 21:23:40 följande:
    Det finns psykavdelningar se för fanken till att använda dom!
    Så att Åhlens gör ett amningsrum är helt löjligt? Hur tänker du? Ett förbannat gnäll om hur synd det är om ts och att man ska bojkotta Åhlens, men om nu affären har tänkt till lite är det FEL?
  • Sarah f
    Ts mår skit skrev 2011-07-02 21:25:08 följande:
    Sarah f skrev 2011-07-02 21:21:30 följande:
    Finns det amningsrum så se för fanken till att använda dem.
    Fortfarande, ts visste inte att det fanns och hon blev inte hänvisade dit, utan hon blev utsparkad direkt.

    I övriga landet så finns det inte alltid amningsrum - personligen har jag inte sett ett enda här i skåne. 
    Varför inte FRÅGA? Åhlens Drottninggatan är STORT och fullt med mammor och barn.
  • Sarah f
    havochsol skrev 2011-07-02 21:27:03 följande:
    Hej,
    jag har bott i flera länder och bor nu i ett muslimskt land. Jag kan säga att jag varit mer nervös att amma offentligt i Sverige än där nere. Där har jag aldrig upplevt något minsta problem med amning och alla respekterar ammande kvinnor. Det finns amningsrum på många offentliga platser och finns det inga så går det faktiskt bra att amma där man är! Så nu när jag är på besök här så förvånar det inte mig att detta händer i "toleranta" Sverige.

    Hur ska du göra nu för att känna att du får upprättelse?

    Om vi nu tänker att det var en yngels beslut så bör du gå vidare till chefen för caféet, eller hur? För var ska mammor amma i ett stort varuhus om inte på ett fik? Det finns ju inte så många andra sittplatser på Åhlens....Om vi går vidare ytterligare ett steg så skadar ju detta inte bara fikets image utan även hela Åhléns image! Om du skulle påtala det för ledningen för denna kedja att mammor inte välkomnas så bör de nog reagera. Kvinnor och särskilt mammor är en stark köpgrupp hos Åhléns. Så hur når du lättast fram till Åhléns och är villiga att lyssna och styra upp en policy för sitt företag för att bibehålla sin image?

    ....
    ....
    ....
    Det är som vanligt....enda vägen att gå är via media och specifikt kvällstidningarna. Så jag föreslår att du ringer Aftonbladet och tipsar om denna behandling på Åhléns så att de kan skriva en nyhet. Jag garanterar att Åhléns kommer att agera och komma med en offentlig ursäkt till dig och specifikt välkomnar alla mammor till sitt varuhus.

    Snälla gör det! För dig och för en förändrad attityd i samhället.
    Chefen kommer bara att hänvisa till att det finns en plats där man kan amma i fred. Svårt att få upprättelse då.
  • Sarah f
    Ts mår skit skrev 2011-07-02 21:27:26 följande:
    För man kanske inte visste att det fanns nått speciellt rum för ammande. Hennes barn är ju trots allt bara 3 månader. tror du man lägger märke till sånt om man inte ammat förut?

    Som sagt så har jag inte sett ett enda här i skåne, så det skulle vara helt onaturligt att fråga efter ett sånt rum, när man, fram tills idag, inte ens visste att sådana rum fanns. 
    Du tycker att Åhlens har gjort fel som fixade ett rum, alltså?

    Den som gjort fel var killen i fiket OM han inte sagt till vart hon kunde gå.
  • Sarah f
    havochsol skrev 2011-07-02 21:28:27 följande:
    Tipsa Aftonbladet - maila, skicka SMS/MMS eller ring:
      e-post: [email protected]
    SMS/MMS: 71000
    08-411 11 11
    JA, tipsa om att det finns ett rum på plan 2 och ett på plan 4, för folk kan inte läsa skyltar!
Svar på tråden jag fick inte amma på åhlens(min son 3 månader)