En snabb fråga om färsk ananas
Jag har lite färsk ananas hemma och tänkte äte det med vaniljglass.
Men så kom jag på att färsk ananas ju är lite knepig... Vet att om man äter mycket av det så kan det börja kittlas/svida i munnen och jag har t.o.m. hört att folk fått blåsor av det.
Jag åt en gång färsk ananas med naturell yoghurt. Först smakade det helt OK, men efter en stund började det svida och bränna som sjutton i munnen och det smakde riktigt starkt och äckligt av ananasen. Det måste nog vara nån syra eller nåt i den färska ananasen som irriterar munnen va? Och som reagerade med yoghurten på nåt sätt så allt smakde blä.
Så, min snabba fråga:
Går det att äta färsk ananas med glass?
Eller blir det totalfiasko som mitt yoghurt+ananas-försök?
Vill ju inte laga åt mig en god efterrättskopp bara för att behöva kasta allt om det smakar sk*t