Inlägg från: Anonym (Fanny) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fanny)

    Deprimerad av att jobba!

    Jag har samma problem. Jag klarar inte av att jobba. Jag är definitivt inte lat, det handlar inte om det. När jag jobbar ger jag 110%. Jag vill alltid göra bra ifrån mig.


     


    Mitt problem är som ngn skriver, dålig självkänsla. Jag lider även av social fobi o jag kan inte slappna av bland folk. Det gör att hjärnan går på högvarv o jag blir extrem trött. Plus att jag trivs helt enkelt inte bland folk. Jag tror hela tiden att de tänker negativa tankar om mig. "Varför gör hon så?" "Varför säger hon det?" osv.


     


    Allt började redan i skolan. Jag vantrivdes till tusen o har sedan fortsatt på mina olika jobb. Enda gångerna jag mår bra är när jag är hemma, sjukskriven el arbetslös. Då kan jag slappna av till en viss del.


     


    Jag skulle nog kunna ha ett jobb som jag jobbade med hemifrån. Har också drömt om att bli författare, enda sedan jag var liten. Att få sitta hemma o skriva...


     


    Just nu söker jag jobb på halvtid. Jag får nöja mig med det, ekonomiskt för jag fixar inte mer. Så är det bara. Vi är alla olika...

  • Anonym (Fanny)
    Anonym skrev 2011-07-03 10:49:06 följande:
    Precis! Det är inget jag är stolt över, jag känner mig misslyckad som inte klarar det alla andra klarar. Visst, de flesta hade säkert velat slippa att jobba, men min känsla är inte på den nivån. Den är mycket värre än så.

    Jag hade gjort vad som helst för att få arbeta hemifrån... Ja jag hade blivit isolerad. Men vad gör det? Som du skriver, jag trivs inte bland människor ändå. Men det finns inte möjlighet till att arbeta hemifrån inom min sektor. Vet inte var man hittar den sortens jobb...

    Jag vet inte heller hur man hittar sådana jobb, man ska ju klara av dem också. Jag menar rätt utbildning osv.


     


    Jag säger som dig, isolerad javisst. Men hellre det än att må dåligt bland folk varje dag...


     


    Jag är utredd o då kom det fram att jag har fobisk personlighetsstörning. Såg att ni pratade om det här. Du kanske ska be om en utredning.

  • Anonym (Fanny)
    Anonym skrev 2011-07-03 10:24:55 följande:
    Känner igen mig i hur jag var förut. Men du, det handlar om dålig självkänsla och neurotisk personlighet, men om man jobbar med det så öppnar sig en helt ny värld och man inser vad begränsad man varit tidigare!
    Ja, det låter ju underbart om det går att komma ur eländet. Men jag har varit här så länge jag kan minnas så jag vet inget annat. Hur jobbade du med dig själv för att komma ur det?
  • Anonym (Fanny)

    TS, det finns en bra bok att läsa som heter "Bättre självkänsla på jobbet" skriven av Nina Jansdotter. Den tycker jag att du ska läsa. Jag tycker Ninas böcker är bättre än Mia Törnbloms.

Svar på tråden Deprimerad av att jobba!